A/V adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

A/V adapter

05.05.2018 | 13:30
Kako sam van tih tokova pa više neznam ni gdje šta tražiti, a mjenja se svako malo, ima među vama koji si u tijeku te mi mogu olakšat traženje riješenja.
Novi STB od HTa ima samo HMDI izlaz a TV na kojeg šalje signal ima HDMI ( te 2 Skart konektora za in a cinch A/V ima samo ulaz). To bi trebao spojiti na projektor koji ima samo cinch ulaze.
Sa starim STBom nije bilo problema jer je imao cinch izlaze. Kako novi ima samo HDMI , zanima me ima li razdjelnik sa takovim ulazom i više tipova izlaza ili neka druga solucija.
Varijanta mi je i da sa TVa na Skart izlaz stavim Skart-Cinch adapter pa da vodim signal sa njega do projektora.
To mi treba sumještaninu za spojit projektor na terasu da mu gosti mogu gledati SP.
Otvoren sam za sve sugestije !
Tema zaključana.
05.05.2018 | 13:46
Nažalost to ti više nije samo adapter, nego ozbiljan dekoder koji digitalni hdmi mora pretvoriti u klasični analogni komponentni (ili kompozitni) pal signal

Vjerojatno ima nešto, ali sumnjam da je jeftino.
Evo npr ovaj
m.conrad.hr/HDMI-na-RCA%2FSCART-konverto...SUM5zaoaArypEALw_wcB
Tema zaključana.
05.05.2018 | 14:02
Da, to sam i mislio, samo imam problem jer STB ima samo jedan izlaz. U međuvremenu sam kopao po radionici i našao jedan Skart -RCA in-out adapter. Drugi "problem" je to što trebamo 12m tog kabla do projektora, a ovi što imam su audio kablovi i slika je nešto lošija. Kablove bi naručili nešto bolje kvalitete u svakom slučaju jer je projektor malo radio, možda mjesec dana u godini u zadnjih 3-4 god. te ga ne želi mijenjati kad je dobar.
@ smayoo, znači, konverter koji bi imao HDMI ulaz i izlaz te još ostale analogne izlaze bi vjerovatno bio dosta papren.
Onda mi vjerovatno ostaje kao solucija taj Skart adapter na izlaz TVa !?
Tema zaključana.
05.05.2018 | 14:08
To ti je totalno sranje od slike što god radio
Tema zaključana.
05.05.2018 | 14:26
Ima li kakav drugi način, putem WiFia ili drugim načinom, bez zamjene projektora ili se preporuča mijenjati projektor? Već sam zahrđao , jer sam dugo van struke , pa me pregazilo vrijeme.
Tema zaključana.
05.05.2018 | 15:23
Postoji više načina, ali svaki uključuje kupovinu điđe u rangu cijene 70-150€
Rješenje koje je jeftino je da si napraviš sam svoju scart/cinch skretnicu. Višepolna preklopka 1-0-2, kutija, žica i konektori.
Tema zaključana.
05.05.2018 | 15:59
Ja puštam komponentni signal kroz 12m kabel i slika je fenomenalna. Komponentni signal je najbolje od analogije što se može dobiti.
Da li ptojektor ima komponentni ulaz?
Možda otražiti HDMI to Component adapter. Nešto ovakvo.
www.amazon.com/Tensun-Component-Converte...oaxial/dp/B01EMN8FMA

Inaće i ja tragam za nečm takvim, ali ne bi kupovao preko interneta neprovjereno.
Tema zaključana.
05.05.2018 | 19:33
ima i ovako nesto,kod mene u Srb je oko 10 eura,ali je sve to iz Kine,i zavrsava posao....
Prilozi:
Tema zaključana.
05.05.2018 | 20:34
Dečki hvala na trudu. U međuvremenu sam otkrio da TV LG ima samo ulaze a ne i izlaze.
Projektor ima VGA, kompozitni i video ulaz. HTov prijemnik ima samo HDMI izlaz.
Kako kvaliteta slike nije prioritet, u igri je HDMI spliter 1 na 2 ili više te HDMI - RCA konverter. Novi projektor ide od 3 soma kn na više, tako da ta opcija za sada otpada.
Žabac i amsterdamxxx su dali prihvatljivo riješenje, te vjerujem da će ići u tom smjeru.
U svakom slučaju, javim rezultate za nekog u sličnoj situaciji.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1271)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO