EU želi uvesti porez na linkove i cenzuru sadržaja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

EU želi uvesti porez na linkove i cenzuru sadržaja

18.06.2018 | 07:43
@Soffoklo je dao u vikalici link, a ja mislim kako je tema interesantna.

Što mislite o ovome i o ostalome što EU na "mala vrata" ugurava kao "zakon" članicama EU.
Tema zaključana.
18.06.2018 | 08:35
Zakone svugdje i uvijek guraju interesne skupine i oni uvijek služe nečijim partikularnim interesima. Nažalost, dozvoljavamo da nam takve društvene "elite" vladaju.
Tema zaključana.
18.06.2018 | 10:31
Stvara se IV Reich?
Tema zaključana.
18.06.2018 | 11:10
Mislim da će više nalikovati Huxleyevoj "Brave New World" distopiji
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
18.06.2018 | 16:52
Otupljenost mase koja više ne reagira na loše pojave može dovesti do potpune distopije. Uzrok je vjerojatno u tome što je razvoj civilizacije doveo do toga da je kritičnoj masi dovoljno dobro i da je prekomotna za bilo kakvu pobunu, rizik i promjenu.
Tema zaključana.
19.06.2018 | 11:19
dpasaric kaže:
Otupljenost mase koja više ne reagira na loše pojave može dovesti do potpune distopije. Uzrok je vjerojatno u tome što je razvoj civilizacije doveo do toga da je kritičnoj masi dovoljno dobro i da je prekomotna za bilo kakvu pobunu, rizik i promjenu.

Slazem se, kao i vjerojatno vecina. No mene zanima, sto pokrece one koje dovode ovakve promjene. Meni je uvijek u cilju poboljsat nesto u cemu dodem u doticaj. Zasto se agende stvaraju u smislu protivljenja ljudi i civilizacije.
Tema zaključana.
19.06.2018 | 13:44
Pokrece najstariji motiv - novac a temeljena je na najstarijoj mani - pohlepi.
Tema zaključana.
19.06.2018 | 15:20
stefanjos kaže:
dpasaric kaže:

Slazem se, kao i vjerojatno vecina. No mene zanima, sto pokrece one koje dovode ovakve promjene. Meni je uvijek u cilju poboljsat nesto u cemu dodem u doticaj. Zasto se agende stvaraju u smislu protivljenja ljudi i civilizacije.

Ne interesira njih ni civilizacija, ni napredak slobodnim učenjem, ni objektivno širenje informacija njih samom zanima kontrola i novac. Kontrola da im neko ne podpili stolicu na kojoj su skladištili svije debele guzice a novac da mogu platiti svoju moć. To je moji ljudi još jedan razlog da razmišljamo o Proxy-ima i Darknetu. Pa neka oni sebi naprave net u kojem niko normalan nije.
Tema zaključana.
19.06.2018 | 15:41
Badava ti i pProxy i Darknet ako nemas svoju mrezu jer mreza pod njihovom sapom ne bude radila ako ti mislis. Svojevremeno su posrojale antene prema Sloveniji gdje je internet bio daleko jedtiniji, a u Novom Zagrebu je mislim bila WiFi mreza mimo operatera s nekima koji su nudili izlaz na internet (sto je ilegalno ali tehnicki izvedivo).
Ja u Centru se mogu hebati sa starkeljama oko sebe.
Tema zaključana.
20.06.2018 | 06:56
zabac kaže:
Badava ti i pProxy i Darknet ako nemas svoju mrezu jer mreza pod njihovom sapom ne bude radila ako ti mislis. Svojevremeno su posrojale antene prema Sloveniji gdje je internet bio daleko jedtiniji, a u Novom Zagrebu je mislim bila WiFi mreza mimo operatera s nekima koji su nudili izlaz na internet (sto je ilegalno ali tehnicki izvedivo).
Ja u Centru se mogu hebati sa starkeljama oko sebe.

Ne kužim. Objasi mi to. Serveri su tu. I ostat će?
Tema zaključana.
20.06.2018 | 07:44
Preko koga misliš odlaziti na interner?
Kako se misliš probijati kroz zabrane koje će sustav nametnuti?
Već su operateri htjeli ograničiti korištenje interneta (Viber, WhatsApp, Skype ...) i nisu im dozvolili.
Kina ima restrikcije na neke stranice (koje se mogu zaobići ali je legalnost upitna).

O kojim serverima prićamo? Kako su oni povezani? Tko regulira međusobni promet?
Tema zaključana.
20.06.2018 | 10:19
Mislim da je ovdje razlika u tome što se nameće restrikcija na sadržaj koji je smješten na serverima, a ne sam pristup uslugama.
To je bilo za očekivati, prije ili kasnije. Srećom, internet je medij kojeg se teško "stavlja u kavez". Onima koji su dovoljno motivirani neće nikad nijedan sadržaj ni usluga ostati nedostupni, bez obzira na bilo koju zabranu.
Tema zaključana.
20.06.2018 | 12:23
tino1 kaže:
stefanjos kaže:
dpasaric kaže:

Ne interesira njih ni civilizacija, ni napredak slobodnim učenjem, ni objektivno širenje informacija njih samom zanima kontrola i novac. Kontrola da im neko ne podpili stolicu na kojoj su skladištili svije debele guzice a novac da mogu platiti svoju moć. To je moji ljudi još jedan razlog da razmišljamo o Proxy-ima i Darknetu. Pa neka oni sebi naprave net u kojem niko normalan nije.

Nismo mi valjda jedine naivne budale u ovoj klasi di jesmo. Mislim na nas, ljude bez nekakve kontrole i moci. :/
Tema zaključana.
21.06.2018 | 06:07
stefanjos kaže:

Nismo mi valjda jedine naivne budale u ovoj klasi di jesmo. Mislim na nas, ljude bez nekakve kontrole i moci. :/

Na žalost jesmo! Nama se daje samo dojam da imamo moć. Kroz privid demokracije. Važne stvari se uvijek dobro kamufliraju, nedovoljne ili lažne informacije skreću foxus u krivom smjeru tako da u pozadini ima dovoljno mjesta za proguravanje nekih lobističkih i klijentalističkih pravila. Tek kad nekome padne u oko da se radi o nekom sranju koje nam spremaju, krene polako opći diskurs u najviše slučajeva prekasno da bi se stvorila neka kritična masa. Najtragičnije je da se za neke promjene treba pokrenuti "Suveren" koji je uredno ne informiran, a i promjene se mogu desiti samo savku legistativnu preiodu koja je uvjek dovoljna da se zaboravi šta su u zadnjoj usrali da bi ih se moglo ne biranjem kazniti.
U ostalom ne tješi me ni malo što smo "jedine budale", jer svejedno koliko "budala" ima osim nas ne mijenja činjenicu da smo "budale".
Tema zaključana.
21.06.2018 | 09:25
@tino1, napokon da ja nism taj koji siti "zaostale desnicarske" ideje.
Napredni "liberali" i ostali napredni (antife i ostali koji se nisu odmakli od 1945.) guraju nas u anarhisticko drustvo s jedne strane i totalitaristicko drustvo s sruge strane.
Politicke elite budu suvereno vladale ruljom koja bude zivjela u kaosu.
Prognoze za totalno unistenje sve su izvjesnije.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1320)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO