O politici i našoj butigi...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

O politici i našoj butigi...

21.01.2019 | 19:05
Na slici je kompletan rabljeni 1.6 ecoboost motor. S turbinom, usisom, svim agregatima, ožičenjem. Koštal je 900 GBP. U Dojčlandu je goli motor bez agregata i turbine cca 2000 eura.
Dostava je slična. Iz Englske je ova paleta došla za 250 GBP, iz Njemačke bi bila cca 200 eura.

Dakle, ja sam protiv Brexita!
Tema zaključana.
21.01.2019 | 20:19
Pa i nije baš slična, dostava je preko 40% skuplja iz UK. Ali na cijenu motora nije toliko značajna. Pretpostavljam da je taj konkretan motor, ili motori tog proizvođača utoliko manje popularan u UK pa mu je zato cijena niža.
Tema zaključana.
21.01.2019 | 22:14
Kada smo kod auto moto kompanija s Otoka, predsjednik Uprave Jaguara (koji je u vlasništvu Indijskog koncerna TATA) se žali da će mu Brexit uništiti posao, no Boris Johnson tvrdi da taj čovjek nema pojma i da bi spomenutu kompaniju bolje vodio - on.
Mislim, nevjerojatno šta taj čovjek izvaljuje...
Tema zaključana.
21.01.2019 | 22:42
TM je danas predstavila njezin alternativni prijedlog, koji je btw. isti kao i onaj s kojim se sasadila na prošlog glasanju. To mi liči na čekanje ko će prvi izgubiti živce. Ako dosta dugo čeka, može se desiti da EU popusti i da ponovo pregovara od straha od nekoordiniranog Brexita, ili njeni partijski prijatelji glasaju za prvu varijantu.
Ako je drugo onda mi ta njihova demokracija nije nikako jasna, glasati dvaput za isti prijedlog premijerke je prolazno a glasati dvaput na referendumu za ili protiv Brexita nije? Stvarno su ludi ko kupus.
Tema zaključana.
22.01.2019 | 05:46
Ma, tu je jako puno faktora uključeno u cijelu priču i sve bi se moglo svesti pod onu poslovicu "nevolje nikada ne dolaze same". Brexit je, kako ja to vidim; samo vrh ledene sante i "kruna" cijelog problema. A on je toiko dubok, britansko se društvo toliko promijenilo - od šarolikosti populacije što ovi stariji "domoroci" nikako ne mogu prihvatiti, do kupovnih navika (vidi tekst) zbog kojih tisućama ljudi prijeti gubitak posla, pa onda još i Brexit koji je samo dolio ulje na vatru.
Tema zaključana.
22.01.2019 | 14:20
smayoo kaže:
Pa i nije baš slična, dostava je preko 40% skuplja iz UK. Ali na cijenu motora nije toliko značajna. Pretpostavljam da je taj konkretan motor, ili motori tog proizvođača utoliko manje popularan u UK pa mu je zato cijena niža.

Ne, svi su motori puno jeftiniji na otoku. Oni su zarobljenici sami sebe, pa nemaju kud lifrati auto s lijevim volanom. Čvabo uvijek može na istok poslati svoju kramu koja je nekom dobra. Englez nema kud. Pa se onda auti rastavljaju i sve se prodaje po načelu da se barem nekaj spasi. I onda su cijene bitno niže. OK, neke dijelove ne možeš iskoristiti (konzole unutrašnjosti, letve volana i sl. ) koje su ovisne o strani ceste po kojoj se vozi, ali ostalo je bitno jeftinije kod njih i itekako se isplati dovući sim. Neki sa šleperima odlaze na ture po Engleskoj, natovare 6-7 auta i dovezu ih tu i onda ih rastavljaju i jako dobro zarađuju na toj razlici cijena...
Tema zaključana.
22.01.2019 | 16:39
A. Fakat. To mo nije palo na pamet
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1324)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO