Ukraden Apple ID
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukraden Apple ID

27.01.2019 | 19:26
Izgleda da mi je netko provalio Apple ID za iPhone. Upravo sam dobio mail od Apstorea da sam kupio "PUBG Mobile 500 i 1500"a nemam pojma šta je to. Prošlo ljeto sam dobio obavijest da se netko ulogirao mojim IDom , ali sam to propustio i zaboravio. Imam i drugi ID pa se mislim ovaj zatvoriti ako će to pomoći. Imam snimku s maila od koga sam ga dobio te račun za kupljene appove.

Slikazaslona2019-01-27u17.49.10.png

Slikazaslona2019-01-27u17.49.39.png

Savjet za postupak, jer vjerovatno vas ima koji ste ovo prošli.

Dodatak: u mailu piše da se klikne na zaplavljeno ako nije moja kupnja , ali klik na to ne reagira.
Tema zaključana.
Tema zaključana.
27.01.2019 | 19:55
Da li ti je uključena dvofaktorska autenitifkacija na tome accountu (kod prijave na apple-id traži kod koji šalje na uređaj)?

Da li se u listi prijavljenih uređaja nalazi neki uređaj za kojeg znaš da nije tvoj?

Obavezno promijeniti lozinku (i uključiti dvofaktorsku autentifikaciju ako nije uključena), i poslati e-mail na Apple support, vezano za tu kupovinu (ako link ne radi, možda se može desnim klikom vidjeti o kojem linku tj. e-mail adresi se radi, a možeš i poslati e-mail na neku apple support adrese.

A postoji i mogućnost da se radi o lažnom računu (koji nije poslao Apple nego netko tko želi da klikom na link odeš na lažnu stranicu i daš im svoj password, ili instaliraš neki malware na računalo).

UPDATE Evo, Bertone me pretekao.
Tema zaključana.
27.01.2019 | 20:36
Hvala za link. Vidi se da nije apple poslao po gornjem privitku. Lozinku sam promijenio baš neki dan i ima sigurnosna pitanja. Ionako plaćam sa debitnom karticom na kojoj ima malo siće, te prebacim lovu prije plaćanja na nju , koliko mi treba , tako da se baš nemre ni skinuti ništa.
Najrađe bi tipu pustio signal tak da kad takne tipkovnicu, dobije udar struje.
Tema zaključana.
27.01.2019 | 20:55
Možda ima bežičnu, pa mu nemreš niš nego stvarno, zašto si ne uključiš dvostruku verifikaciju na uređajima i prst u uho
Tema zaključana.
27.01.2019 | 22:13
Misliš na četeroznamenkasti broj koji mi dođe na telefon, pa ga upišem poslije lozinke? To imam !
Tema zaključana.
27.01.2019 | 22:26
Pa što onda brineš?
Tema zaključana.
27.01.2019 | 23:09
Više ne, zahvaljujući vama i zato HVALA !
Tema zaključana.
28.01.2019 | 04:16
jzelko kaže:
...
Najrađe bi tipu pustio ...

Možda je cura
Tema zaključana.
28.01.2019 | 08:48
@ Bertone, kazneni postupak ne pozna spol .
Tema zaključana.
28.01.2019 | 09:29
Takvu idiotariju sam i ja dobio prije par mjeseci.
Neznam kako se samo ta i slična govna dočepaju baš mog mail-a!
Tema zaključana.
28.01.2019 | 14:22
ili baš moga..., lopovi ne poznaju granice.
Tema zaključana.
28.01.2019 | 16:27
jzelko kaže:
ili baš moga..., lopovi ne poznaju granice.

Tvoj je skuplji, jer nije ista cijena na otoku i ostatku zemlje...jedino ako to Plenki nije izjednačio .
Tema zaključana.
31.01.2019 | 22:31
Tu se najčešće radi o phishing i email spoofing napadima. Nikada nemoj klikati na bilo koji link u ovakvom mailu jer ćeš pokupiti virus ili ćeš biti proslijeđen na lažnu stranicu na kojoj će se tražiti da upišeš povjerljive podatke. To je phishing napad i možeš ga prepoznati po tome što stranica u većini slučajeva ne koristi HTTPS nego HTTP i URL nije identičan originalnom.

jzelko kaže:
Vidi se da nije apple poslao po gornjem privitku.

Budi sumnjičav prema svakom primljenom mailu, jer ovo: "residofed[dot]com" se u email spoofing napadu vrlo lako promijeni u: "apple.com" što znači da mail dobijen sa adrese npr: " Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript " nije uvijek poslat od strane Apple-a nego tu adresu može iskoristiti i maliciozni korisnik da te odvede na phishing stranicu kako bi uzeo tvoje podatke.
Tema zaključana.
01.02.2019 | 07:34
Ne bi trebalo biti oroblema s virusima na OSX-u.
Tema zaključana.
01.02.2019 | 09:18
zabac kaže:

Kako da ne? Pa ti imaš virus na tipkovnici već godinama
Tema zaključana.
01.02.2019 | 16:41
zabac kaže:

Kao što si rekao "ne bi trebalo", ali ipak ima virusa za Mac koji se distribuiraju na ovaj način. Najčešće se radi o ransomware-u koji samo šifrira fajlove ali ima i onih koji omogućuju potpunu kontrolu inficirane mašine i krađu podataka sa iste.
Tema zaključana.
01.02.2019 | 17:26
Pri čemu korisnik mora poduzeti niz od više točno određenih krivih koraka da to omogući.
Tema zaključana.
01.02.2019 | 17:33
Može jedan klasičan primjer.
Tema zaključana.
01.02.2019 | 18:02
www.intego.com/mac-security-blog/mac-sec...andard-user-account/
Osim zadnjeg odlomka, on je blatantna reklama i laž.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1252)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO