Konverzija SVG u DXF
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Konverzija SVG u DXF

17.06.2020 | 17:24
Ima netko tko mi moze konvertirati SVG file u DXF format? Probao sam online konvertere ali ne znam kako provjeriti DXF file, ako ga otvorim na Graphic Converterom ne izgleda bas najbolje a neki viewer nisam bas uspio pronaci.
Tema zaključana.
17.06.2020 | 17:27
Mogu ja probati... ako Illustrator to radi dobro.
Tema zaključana.
17.06.2020 | 17:49
Svg u dxf ne zvuči kao da će biti sreće.
Što točno želiš napraviti?
Tema zaključana.
17.06.2020 | 18:00
Zasto ne? Rijec je o jednostavnom nacrtu za CNC obradu. Tito, javit cu ti se privatnom porukom.
Tema zaključana.
17.06.2020 | 20:12
DXF možeš, radi kontrole, otvoriti i pogledati besplatnom eDrawings aplikacijom koju imaš na Mac App Store.
Tema zaključana.
17.06.2020 | 20:19
Hvala, u medjuvremenu nasao i instalirao.
Tema zaključana.
17.06.2020 | 20:23
Aplikacijom QCAD (koja nije besplatna, ali ima tzv. "community trial" verziju bez roka isteka) možeš otvoriti SVG crtež i snimiti ga kao DXF, što ti je dobro jer vidiš odmah kakav je SVG on prepoznao, a DXF je daleko bolje standardiziran.
QCAD nije na Mac App Store, skineš DMG s njihovog sitea, samo skini "obični" QCAD trial, ne tzv. "QCAD Proffessional Trial".
Tema zaključana.
17.06.2020 | 20:32
Inače, SVG u DXF često ne uspijeva jer je SVG format za tzv. "kreativno" vektorsko crtanje, a DXF je format za tehničko crtanje (koji se pretvorio u univerzalni format ne samo za crtanje, nego i rezanje, glodanje i razne slične CAM zadaće u 2D i 3D).
Po ranijim iskustvima, problem često bude debljina crte "bez debljine" (u DXFu) u odnosu na debljina crte "0.0 mm" u SVG, a što nije ista stvar. Drugi problem znaju praviti "ispunjeni" oblici (što DXF ne prepoznaje, nego se posebno definira kontura lika, a posebno eventualna ispuna). Treće je način kako se definira i pohranjuje podatke za SPLINE konture (Lagrangeov interpolacijski polinom), a osobito kad spline nije istog reda u svim svojim segmentima (a to "kreativni profesionalci" jako vole ). I tako...
Tema zaključana.
17.06.2020 | 20:56
Bit ce ok, jer covjeku koji radi obradu nije odstranjen mozak (sto je priznajem neuobicajeno) pa sam pripremi file kako treba prije neko ukljuci stroj.
Tema zaključana.
17.06.2020 | 21:07
Skinuo QCAD, hvala.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1418)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO