Izolacija u stanu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izolacija u stanu

17.07.2020 | 18:35
Pozdrav,

adaptiram stan, pa već kada to radim, pitanje je htio bih izolirati zvuk u dnevnoj/hodnik/kuhinja.
Naime, gledalo bi se TV, muzika bi se slušala nekada na najjače i slično, pa samo gore je jedna susjeda, desno, lijevo, iza, naprijed i dolje nema nikoga. Koji su mogućnosti? I naravno je li se isplati uopće, tj. koliko se može smanjiti zvuk?
I još kada se radi eventualno zid tamo kod prozora u dnevnoj i spavaćoj izolirati pa da mi je i po zimi toplije

Koji su mogućnosti? Kome da se obratim? Znate neke firme ili slično?
Tema zaključana.
17.07.2020 | 18:51
Pretpostavljam da radis nove pregradne zidove? Knauf ploce i vuna, ali obavezno da ih postavlja netko tko zna sto radi (jer mudrijasi cesto izostave izolacijsku traku izmedju profila i poda/plafona i onda nisi napravio nista jer ti se vibracije prenose na zvuk). Ako je napravljeno kako treba kroz taj zid ce malo toga proci. Ja sam napravio knauf+vunu prema zidu od susjedovog stana, mogu imati disko doma da ga ne uznemirim (a moze i on da ne uznemiri mene).

www.knaufinsulation.hr/proizvodi-0/akustik-board
Tema zaključana.
  • kupus
  • Posjetitelj
17.07.2020 | 19:03
PVC (nova stolarija) s dvostrukim, mozda bolje i trostrukim staklom. Za zidove ne znam, ako ti je okomito izolacija losa (gore-dolje), mozda ces i novu deku morat radit. Ako imas toplanu u zgradi, mislim da tu neces moc rjesit problem jer ce ti zvuk putovat po cjevima.

Iz mog iskustva, ako ne zivis u nekakvoj manjoj zgradi ala kuci (do 4 stana), tesko ces slusat muziku na najjace (ili mozda na 5W speakerima)
Tema zaključana.
17.07.2020 | 20:22
Emmm... pa ne radim sada ništa više, zid sam srušio od špajze i stavio nove prozore - troslojno... Negdje oko 240-245 mi je visina stropa.
Znači poanta je susjeda gore, želim i nakon 22 h pogledati film, prijatelje za vikend imati u poslje 22 h da možemo pričati i slično... Znači dovoljno je samo gore (strop) staviti staklenu vunu? Vidim na ovom linku to se stavlja gore pa preko žbuka ili kako?
Tema zaključana.
17.07.2020 | 20:33
Na strop treba ići knauf na vodilicama, između plafona i knaufa staklena vuna i paropropusna folija te izolacijsko-diletacijska traka na spojevima vodilica i knaufa sa bočnim zidovima. Plafon, kao i pod mora biti "plivajući", dakle treba sa nekom vrstom diletacije odvojiti vodoravne plohe (plafon ili pod) od okomitih ploha, tj. zidova.

Uz to dobivaš dobru toplinsku izolaciju, a postupak se može primijeniti i na zidove, dok je kod podova potreban malo drukčiji pristup, što već postaje ozbiljan i skup građevinski zahvat.
Tema zaključana.
17.07.2020 | 20:38
I kupus dobro kaže, ako u stanu postoje vanjske plinske cijevi po zidovima, one će opet na kraju biti prenositelj zvuka i vibracija.

Živio sam u stanu, sad imam kuću, i mogu ti reći ako ti se susjeda namjerila, vjeruj mi naći će uvijek neki razlog da joj nešto smeta, makar i ne čula ništa. Drži se ti kućnog reda i onda ti nema tko šta prigovarati.
Tema zaključana.
18.07.2020 | 08:41
Ako radiš plafon možeš staviti staklenu vunu koja se stavlja sa unutarnje strane pa dolazi u najlonu, znači ne smetaju čestice za pluća. A ispod zida pod koji stavljaš tu vunu možeš staviti i OSB ploče.
Ali to se radi za prostore u potkrovlju.
Koliko sam shvatio, ti ne živiš tako.
Pogledaj ova dva linka, prvi ti je za zvučnu izolaciju na bazi ALU, PU i PVC poliesterske pjene, a drugi ECOSE ploče od mineralne staklene vune. Pa odluči sam.
Primo tim:
www.primotim.hr/zvucna-izolacija-zidova.php
Knauf:
www.knaufinsulation.hr/proizvodi-0/akustik-board
Tema zaključana.
19.07.2020 | 15:57
Imaš i vrlo jdnostavnu opciju pluta. Pluto u pločama izravno na zid. Vrlo dobra izolacija, a i estetski detalj koji ti se može i ne mora dopasti.
I imaš one closed cell pjene koje su i toplinska i vodonepropusna izolacija.

Toga ima u Maritermu na Črnomercu, preko puta Plive.
Tema zaključana.
20.07.2020 | 23:43
Znači nije toplana, na plin je. Samo jedna glavna cijev ide valjda kroz zgradu koja je u kupaoni, znači to je sve ok.
Da, nisam u potkrovlju, 1. kat sam i samo gore imam jednu susjedu, dolje i sa strane nemam.

A gubi se nekih 5 cm kada se stavlja knauf i staklena vuna?

"ALU, PU i PVC poliesterske pjene, a drugi ECOSE ploče od mineralne staklene vune"
A inače što je zdravije? Nešto sam čitao da su neki amterijali bili ili još uvijek jesu kancerogeni?
Tema zaključana.
21.07.2020 | 17:55
Franziskaner kaže:
A gubi se nekih 5 cm kada se stavlja knauf i staklena vuna?

Gubi se, možda i više, zato se i zove "spušteni strop".
Tema zaključana.
21.07.2020 | 20:58
Zaljepi kutije od jaja okolo naoloko.
Tema zaključana.
25.07.2020 | 17:48
Evo ti link, ima toga jako puno i prouči malo, pa sam odlučii što je za tebe potrebno

tooloud.co/aqua-room/
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1593)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO