Monitor 27"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor 27"

12.04.2021 | 22:08
Pozdrav,

danas sam kupio ASUS VG279 27", i monitor je odličan stvarno, ali mi nekako boje ne djeluju ok, djeluje mi presvijetlo. Monitor je za gaming, ali meni treba za uredski posao, sviđa mi se jer je velik i sve pohvale ima koliko sam istraživao.

Ima netko neki savjet za tu svjetlinu, i općenito postavke za njega malo..?
Tema zaključana.
12.04.2021 | 22:17
Potrebna je kalibracija.
Tema zaključana.
12.04.2021 | 22:27
Kako se to radi? Windows 10 je
Tema zaključana.
12.04.2021 | 22:33
Imaš neki poseban razlog da na forumu Apple korisnika pitaš pomoć oko Windows 10?
Tema zaključana.
12.04.2021 | 22:37
Ovdje ima i ljudi koji koriste Windows uz Mac, pa zato, a i dosad sam uvijek dobio dobre savjete nevezano uz Apple A mislio sam više da je do monitora nego Windowsa
Tema zaključana.
12.04.2021 | 23:00
I do jednog i do drugog je.
Kaibracija monitora radi se s kalibratotom i programom koji stvara profil za taj monitor i pri odredjenom ambijentalnom psvjetljenju.
Nisu jeftini ali odrade posao.
Mozes profile najti i na netu, ali ne budu ti 100% odgovarali, isprobas ih.
Recimo ima ih ovdje: www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm

Nisam gledao da li ima bas za taj model, ali to je princip.
Tema zaključana.
12.04.2021 | 23:23
Kakva crna kalibracija ako nisi fotograf.

Nadji upute od monitora i podesi svjetlinu i kontrasto u OSD postavkama monitora.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
13.04.2021 | 01:09
Ovo što Lovrić kaže! Podesi sliku tako da je tebi ugodna na samom monitoru i to je to.

Kalibracija je proces usklađivanja dva sustava i ovdje nije bitna jer taj "drugi sustav" su u ovom slučaju tvoje oči!
Tema zaključana.
13.04.2021 | 06:58
Probaj ove postavke:
www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_tuf_ga..._vg279qm.htm#optimal
Tema zaključana.
13.04.2021 | 11:46
Probaj drugi OS
Tema zaključana.
13.04.2021 | 23:38
Je li točan naziv modela (ASUS VG279) kako si napisao (ili ima još nešto iza broja 9), ako je onda je to model iz 2019. godine sa prvom serijom FHD IPS matrica na 144 Hz koja je imala malo isprane boje.

Ako je taj, pomoći nema osim da smanjiš brightness, digneš contrast i kroz OSD odi s bojama prema toplijem dijelu spektra.

Možeš probati i sa postavkama sa linka koje je postao Borisone, ali je to za model VG279QM koji nema isti model LCD-a.
Tema zaključana.
14.04.2021 | 13:34
smayoo kaže:
Probaj drugi OS

Bez sale, oni color profili koji nudi mac os na 3rd party ekranima cine veliku razliku i da se pogoditi da bude gledljivo
Tema zaključana.
14.04.2021 | 15:49
Bertone kaže:
Je li točan naziv modela (ASUS VG279) kako si napisao (ili ima još nešto iza broja 9), ako je onda je to model iz 2019. godine sa prvom serijom FHD IPS matrica na 144 Hz koja je imala malo isprane boje.

Ako je taj, pomoći nema osim da smanjiš brightness, digneš contrast i kroz OSD odi s bojama prema toplijem dijelu spektra.

Možeš probati i sa postavkama sa linka koje je postao Borisone, ali je to za model VG279QM koji nema isti model LCD-a.

VG279Q, uspio sam to malo prilagoditi pa je sada nekako gledljivije
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (574)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO