problem...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem...

29.06.2007 | 20:16
stavila sam cd u svoj laptop i nije ga očitao. Zašto?

pošto ga nije očitao (nakon minute) stisnula sam tipku na tastaturi da mi izbaci cd. Nije to napravio...onda sam par puta stisnula tu tipku- ništa....i nakon par minuta mi ja javio da sam stavila blank cd- i napokon izbacio cd.

e sada, to nije prvi put, to mi se desilo već par puta
Zašto?

ps: kada sam kupovala laptop izabrala sam apple jer sam mislila da ako dam 17 tisuća a ne 7 da neću imati toliko problema koliko imam

pps: nisam znala kako da nazovem ovaj topic, ako admin ima bolju ideju - samo naprijed

razočarana
Tema zaključana.
29.06.2007 | 20:49
Hy! Moguce je da je leca izvan fokusa pa ga malo zafrkava. A koje medije koristis? Ja sam ponekad imao problema sa nekim jeftinjarama od CD-ova i DVD-ova. Sad najcesce koristim Verbatim i nemam problema.
Tema zaključana.
29.06.2007 | 20:50
Ništa čudno. Nečitljivost nekih medija nije samo problem na Apple računalima. Na jednoj od svojih kanti imao sam stalno problema sa Traxdata CDovima u Pioneeru 108.
Odonda izbjegavam Traxdatu i držim se Verbatima ili Sonya.
A glede izbacivanja cda - ukoliko se komp zblesirao, a ti moraš brzo dalje, restartaj ga i drži (lijevu) tipku na mišu kod restarta - pljunut će ga van.
Hah, glede 17k kuna - mogla si dati toliko, a i više za neki Sony Vaio kod kojeg bi ti se slično desilo kad tad
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
29.06.2007 | 21:11
Koja slucajnost, bas sam maloprije naletio na ovo: www.apple.com/support/downloads/superdrivefirmwareupdate21.html

Probaj s ovime pa vidi oce i dalje radit probleme, samo pazljivo! Firmware update je osjetljiva stvar
Tema zaključana.
Tema zaključana.
29.06.2007 | 21:47
hvala svima

kako brzo odgovarate
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.06.2007 | 22:02
Kako mi se često događalo sa starijim medijima da mi ih moje razmažene prijateljice ne žele pročitati, odlučio sam ubaciti jedan stariji cdrw u firewire ladicu i to mi je riješilo manje više sve probleme.. uspio sam sve te \"problematične\" diskove backupirat...

taj cdrw je riknuo i sad je sljedeći korak naći neki stariji dvd (po mogućnosti 1x) i ubacit ga u isti case.. za slične potrebe, naravno..

a tebi držim fige da ti FirmW pomogne..
Tema zaključana.
30.06.2007 | 06:09
Dijete je napisao:
Kako mi se često događalo sa starijim medijima da mi ih moje razmažene prijateljice ne žele pročitati, odlučio sam ubaciti jedan stariji cdrw u firewire ladicu i to mi je riješilo manje više sve probleme.. uspio sam sve te \"problematične\" diskove backupirat...

taj cdrw je riknuo i sad je sljedeći korak naći neki stariji dvd (po mogućnosti 1x) i ubacit ga u isti case.. za slične potrebe, naravno..

a tebi držim fige da ti FirmW pomogne..

samo, taj FirmW je besplatan? ne vidim cijenu
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
30.06.2007 | 07:20
tihana je napisao:
samo, taj FirmW je besplatan? ne vidim cijenu

firmware update (onaj link sta sam ti ostavio) ti je nadogradnja za jedan chip u SuperDriveu koji kontrolira i odredjuje njegov rad.

Ovaj installer koji ces skinut s Appleove stranice ce ti reprogramirat (popularno - \"flashat\") taj chip i donekle ce mu izmijenit nacin rada tako da moze citat CD-R(W) medije nize kvalitete. Ovo nije poboljsavanje mogucnosti nego popravljanje nedostataka, stoga Apple ovo mora ponudit svim svojim korisnicima koji imaju probleme ili koji jednostavno moraju imat sve up-to-date (iako, firmware je iznimka jer ga je najbolje ne dirat ako sve radi, no eto tebi ne radi ).

Najvaznije je tokom updatea osigurat stalno napajanje jer ako nestane struje tokom updatea - riskiras kvar na svom SuperDriveu!

Eto
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1398)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO