Kakva je budućnost čovječanstva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kakva je budućnost čovječanstva?

08.05.2026 | 18:29
Interesantno, ako se uzme prvi BDP i stavi u apsolutni iznos, USA je 50% jaća od kine (3:2), ali ako se stavi drugi BDP (PPP) kina šiša USA za 50% (4:3).
Kina ne da se uzdiže, neko se uzdigla iznad USA (pogledajte druge brojke)
Tema zaključana.
09.05.2026 | 14:59
Šteta što nema metrike za Indiju i Rusiju i Japan.
Ali evo nešto od Amerike:
944m0ehu320h1.jpeg
Tema zaključana.
10.05.2026 | 10:46
link Tema o kojoj mnogi nemaju nikakvog pojma te slijepo vjeruju "znanosti" i stručnjacima, direktno određuje zdravlje čovječanstva.

Točnije, ovo je temelj zdravlja čovječanstva.

Posljedično, imamo djecu koja misle da mlijeko dolazi iz tetrapaka.

Ovo je primjer kako znanost i stručnjaci (mainstream poljoprivrede) nemaju veze sa pozitivnom potrebama čovječanstva - zdravljem. Naprotiv, ovo je dokaz sljepo vjerovanje "znanosti" / onom što nam servira mainstream rak rana čovječanstva.

Ovo je primjer jedinog ispravnog i jedinog održivog smjera poljoprivrede.

Poanta je da:
- trebamo sami proizvoditi hranu,
- i Zamjatkin kaže da je prvi ključ uspjeha pažljiv odabir sorti povrća i voća koje su prilagođene lokalnim uvjetima. Što je suprotno od GMO poljoprivrede i još gore - pokušaja zabrane EU da ljudi imaju svoje "lokalno" sjeme - što je jedan od najvećih zločina protiv čovječanstva.

Sumnjam da će se razviti diskusija oko ovog, ali smatram kako je ovo važan temeljni element budućnosti čovječanstva te treba biti naveden u ovoj temi.
Tema zaključana.
11.05.2026 | 08:22
I'll just leave this here...

www.blacked-out-ingredients.eu/en/take-a..._content=link_in_bio
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
11.05.2026 | 10:02
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
11.05.2026 | 10:32
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.05.2026 | 23:39
Evo na HRT 1 kaže ravnatelj državnog hidrometerološkog zavoda - Ivan Guttler: "Hrvatska ima zakonsku obavezu sipati srebrov jodid po nebu." - i to jedina u cijeloj EU!

Vjerojatno je Plenky to dogovorio jer smo država zamorac, kao i što smo prava država s Fiskalizacijom 2.0, a drugi će tek krajem 2030...

Pravdaju to zaštitom od tuče i "eksperimentiranjem". Glavno da dežurni cenzori tvrde da su sve to samo obični kondenzacijski tragovi... a mi koji vidimo nešto čudno u takvim neprirodnim tragovima smo poludjeli teoretičari zavjere. Oh, well...
Tema zaključana.
20.05.2026 | 07:16
dpasaric kaže:
Evo na HRT 1 kaže ravnatelj državnog hidrometerološkog zavoda - Ivan Guttler: "Hrvatska ima zakonsku obavezu sipati srebrov jodid po nebu." - i to jedina u cijeloj EU!

Vjerojatno je Plenky to dogovorio jer smo država zamorac, kao i što smo prava država s Fiskalizacijom 2.0, a drugi će tek krajem 2030...

Pravdaju to zaštitom od tuče i "eksperimentiranjem". Glavno da dežurni cenzori tvrde da su sve to samo obični kondenzacijski tragovi... a mi koji vidimo nešto čudno u takvim neprirodnim tragovima smo poludjeli teoretičari zavjere. Oh, well...

A ovo si izostavio: DHMZ je jedina nacionalna meteorološka služba u čitavoj EU koja ima zakonsku obavezu zasijavanja konvektivnih oblaka srebrovim jodidom, a kako bi se djelovalo na grad. I to je vijest iz 2024 a ti je objavljuješ kao da je jučer to rečeno.
Tema zaključana.
20.05.2026 | 09:03
Pa to je još Dudek radio kad je ispucavao raketlina!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
20.05.2026 | 09:15
Yonkis kaže:
A ovo si izostavio: DHMZ je jedina nacionalna meteorološka služba u čitavoj EU koja ima zakonsku obavezu zasijavanja konvektivnih oblaka srebrovim jodidom, a kako bi se djelovalo na grad. I to je vijest iz 2024 a ti je objavljuješ kao da je jučer to rečeno.

Pa sigurno da ta odluka nije donesena jučer, ali jučer je to komentirano na TV, stvar je u tome što oni pod izlikom "obrane od tuče" eksperimentiraju svuda i u vrijeme kada definitivno nema nikakve prijetnje od tuče, znači da je u pozadini nešto drugo, tako da će na kraju i ta "teorija zavjere" završiti kao istina - kao što već je u nekim američkim saveznim državama gdje su guverneri to zakonski zabranili.

Ovo su fotke neba s koprenom koja se razvila nakon "prašenja" jučer iznad Labina i Rapca, poslao frend:

Koprena-0.jpg

Koprena-1.jpg

Kakva je to bila prijetnja od tuče jučer u tom dijelu Istre?
Tema zaključana.
21.05.2026 | 01:40
dpasaric kaže:
Evo na HRT 1 kaže ravnatelj državnog hidrometerološkog zavoda...

Stari, ja ti ništa ne vjerujem toj MSM propagandi.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
21.05.2026 | 08:05
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
Evo na HRT 1 kaže ravnatelj državnog hidrometerološkog zavoda...

Stari, ja ti ništa ne vjerujem toj MSM propagandi.

MSM ima uvijek dvojaku funkciju - propagandu i damage control kada stvari izmaknu kontroli. Ovo je damage control jer više ne mogu muljati da se to ne radi, samo je to sada benigna "protugradna zaštita". Protugradna zaštita iznad Labina u sunačnom periodu "jer se Hrvatska obavezala". Totalno super.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 10:57
Davore, i taj tvoj prijatelj, imate bujnu maštu.
Eto, kad tako moram reći.
Iz slika mogu reći i da je taj dio neba nad Slovenijom a ne nad Labinom. Sve ovisi o kutu pod kojim je slikano to nebo. Jel’ slikano apsolutno pod 90° s obzirom na morsku površinu? Nije, jer vidim dio kuće. U kojem je smjeru okrenuta kamera, jug, zapad, nemam pojma.
Jednom sam vidio u ZG kako je meteor uletio u atmosferu, iz auta, znači nije bilo direktno iznad glave (jer imam krov) i znaš gdje je bio lociran taj “prasak”? Na granici Italije i Slovenije a ja bih rekao da je bilo kod Samobora.
Hoću reći da slike ne znače ništa (o poziciji gdje se nalaze). Daj konkretne detalje i vrijeme slikanja pa možemo o nečemu diskutirati.
I te “maglice” su normalna pojava u atmosferi. Ajde reci mi ti na kojoj je to visini, ta maglica? Znaš li na kojoj visini su oblaci iz kojih pada tuča? A na kojoj su visini cirostratusi? Vas dvojica vidite nešto što ne izgleda kao “ovčica” ili kišni oblak i to je odmah urota, zaprašivanje. Znači po vama je netko poslao avion ili ispalio rakete da “zapraši” taj dio neba???!
Ajde ohanite sa time.
I što da jest zaprašivanje? Pisati ćemo kome da prestanu više sa time? Nećemo izlaziti iz kuća i stanova ako je takvo nebo? Što?
Više me brine upali šaht na cesti nego magličasti oblaci.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 11:06
dpasaric kaže:

ali jučer je to komentirano na TV?
znači da je u pozadini nešto drugo

Kad, gdje, koja emisija, u koje doba? Da vidim na vlastite oči i uši na iHRT-u.
I pa što? To je vijest iz 2024. Ništa novo.
“nešto drugo”? I ja mislim da netko sigurno utiskuje šahtove u asfalt. Mora da je masonska loža automehaničara i vulkanizera. I namjerno fušare kada krpaju ceste.
Tko šara po zgradama? Plaćenici. Samo da bi se bolje prodavala farba za bojanje zgrada.
I tako dalje..
Tema zaključana.
21.05.2026 | 16:07
Vi koji negirate takve stvari na koje Davor upozorava ste pijuni u sluzbi sistema koji podrzavaju zla koja nam serviraju.
Kako niste u stanju vjerovati svojim ocima i usima vec vjerujete u “znanost” koju vam plasiraju.
30-40% ljudi slijepo vjeruju u informacije koje su krive. Vjerujem da jedan dio boli q i eto ti pogodno tlo za sisanje ovaca.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 16:38
Ok. Kad je tako kako ti i Davor kažete, objasnite nam onda kako postoje ti uleknuti šahtovi. Ne zezam se, ozbiljno nam objasnite kao da imamo 10 godina kako dođe do toga da je šaht toliko duboko, ispod razine uličnog asfalta.
Ako to ne znaš objasniti onda si i ti jedan od 30-40% slijepaca koji vjeruju u informacije po kojima su propali zbog kamiona, autobusa, loših temelja, vrućine… tu si “znanost” objasni mačku o rep.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 18:10
Šahti propadaju zbog uštede u materijalu okvira šahta,

ahtsokvirom.jpg

... odnosno da okvir šahta nema obrub od 6-8 cm nego 30-50 cm, bila bi veća površina koja bi teže pod teretom propala i bilo bi manje uleknutih šahta.

E sad, podatak da li su Bill Gates i Klaus Schwab putem poslušnika i marioneta naredili da okviri šaha budu široku 6-8 cm nemam, to pitaj Russella Branda, on sve zna

Da ne bude sad sve zajebancija, ovdje imaš pravilnik Hrvatskih voda pa možda pomogne rasvijetliti tko je kriv
Tema zaključana.
21.05.2026 | 18:25
U Njemačkoj su šahtovi isti kao u Hrvatskoj, a ipak ne propadaju. Ja mislim da je to belosvecka zavera miješača betona.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 18:35
Najlakše je okriviti nezaštićenu skupinu (radnika na miješalici za beton)
Tema zaključana.
21.05.2026 | 18:37

Tema zaključana.
21.05.2026 | 19:05
Dosta zajebancije, neka Jura aka Žabac objasni. Evo ja čekam.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 19:08
Bertone kaže:
... odnosno da okvir šahta nema obrub od 6-8 cm nego 30-50 cm, bila bi veća površina koja bi teže pod teretom propala i bilo bi manje uleknutih šahta.

Zar i ti sine Brute, pijun u sluzbi sistema? Nisam se tome nadao.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 20:31
I ja sam nasjeo na WEF propagandu pa sam se prijavio za neko istrazivanje lokalnog fakulteta sto podrazumijeva dvomjesecno koristenje sklopivog elektro-bicikla. Moj je ovaj plavi, kolega je izabrao ovaj sleper u pozadini.

P_20260519_163653.jpg

Iskreno, mislio sam da ce mi biti tlaka ali 6 minuta bicikliranja do zeljeznicke stanice, 40 minuta voznje vlakom i 25 minuta bicikliranja uz obalu rijeke puno bolje djeluje na covjeka od 45 minuta voznje automobilom.

5ca9d25b-2228-44e7-b640-cad318ad0e15.jpeg

I jos se na putu natrag nagradim!

P_20260513_171054.jpg

Nego, vezano uz temu, promatrao sam ljude u vlaku. Naravno da gotovo svi imaju u ruci mobilni uredjaj. Imam ga ponekad i ja kada nesto googlam, virnem na Jabucnjak ili Reddit. Medjutim diskretno sam bacio pogled sto ostali ljudi rade i 90% njih gleda te nekakve vertikalne filmice (Tik Tok ili Instagram pretpostavljam) i samo kao zombiji trzaju palcevima svakih par sekundi ako im video od 15 sekundi ne zadrzi paznju duze od 3 sekunde. Teenageri, studenti, ljudi srednjih godina, lokalci, imigranti, penzioneri, svi to rade. Znam dosta o mehanizmima i dopaminskim hitovima koji stoje iza takvog ponasanja ali dugo nisam bio u prilici vidjeti to ponasanje ovako u divljini. Osjecao sam se kao David Attenborough, iskreno fasciniran ali istovremeno pomalo zalostan.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
21.05.2026 | 20:46
Dolazi doba digitalne demencije, kržljanja mozga i ovisnosti o AI i za trivijalne stvari. Potpuna debilizacija.

Jutros sam dobio AI odgovor na poslovni upit i to je super - odmah ih mogu prekrižiti za išta suvislo.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
21.05.2026 | 20:57
Yonkis kaže:

Ako imaš savršeno vedro nebo, a onda iza toga slijedi hashtag avionskih tragova na nebu bez oblaka, a zatim se nebo pretvori u finu mutnu koprenu i počnu se formirati ti čudni sivi oblaci - kao što se vidi s fotografija, onda moraš biti prilično naivan to nekako ne povezati.

I onda saznaš s HRT-a da "Hrvatska ima *obavezu* to raditi jer se avionskim rasprišivanjem srebrovog jodida štiti od tuče"! I ok, da, može se štititi, ali to se onda radi kada prijeti nevrijeme i u rizičnim poljoprivrednim područjima, a ne iznad turističkih mjesta po savrešeno sunčanim danima.

Fotke sam rekao od kuda i od kada su. Nažalost, gotovo sigurno će se ponoviti, pa ću imati novi uzorak fotki...
Tema zaključana.
21.05.2026 | 21:06
dpasaric kaže:
Dolazi doba digitalne demencije, kržljanja mozga i ovisnosti o AI i za trivijalne stvari. Potpuna debilizacija.

Jutros sam dobio AI odgovor na poslovni upit i to je super - odmah ih mogu prekrižiti za išta suvislo.

Da si pametan imao bi AI koji bi to krizao umjesto tebe!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
21.05.2026 | 22:38
Riba kaže:
dpasaric kaže:

Da si pametan imao bi AI koji bi to krizao umjesto tebe!

Ne, to je zamka, jer taj AI bi napravio istu grešku kao njihov - u nekom trenutku bi prekržio nešto što ne treba, isto kao što oni nisu pročitali moj mail jer ga je presreo AI i u konačnici će imati štetu - ili barem izgubljenu dobit zbog toga.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 22:55
Pih, sto ne znas, ne boli!
Tema zaključana.
22.05.2026 | 06:48
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:

Ako imaš savršeno vedro nebo, a onda iza toga slijedi hashtag avionskih tragova na nebu bez oblaka, a zatim se nebo pretvori u finu mutnu koprenu i počnu se formirati ti čudni sivi oblaci - kao što se vidi s fotografija, onda moraš biti prilično naivan to nekako ne povezati.

A što kada po zimi izdahneš u hladan zrak, i sad da je vas 300.000 i svi dahnete najjače i najduže u isto vrijeme, a vani je -40, jel bi stvorili oblak? I da još pušu vjetrovi bi li se taj oblak rasprostro u neku koprenu ili maglicu? Doduše jedino što vam fali jest čađa od aviation fuela za koje bi se hvatali kristali i time ostajali duže u zraku i veliki postotak vlage da se zadrži na duže vrijeme. Takvi su uvjeti na 8-10+ km gore u zraku. Čista fizika. I kemija.
I da, može biti čisto plavo nebo ali avioni lete i ispuštaju vlagu koja nastaje sagorijevanjem goriva. A moguće je da tvoj prijatelj uslikao samo oblake jer ne vidim sliku da je čisto plavo nebo bez oblaka igdje na tim dvjema slikama.
Pa to vidiš i na auspuhu u hladna vremena na nekim autima, da im izlazi para. I da, kada se nađe tolika ogroma količina vlage i uvjeti su idealni da se stvori umjetni "oblak", na 8-12 km visine, trebalo bi otići gore i uzeti uzorak zraka da se u stvari vidi jesu li to zaprašivanja avionskim gorivom ili tu ima nekih primjesa od kojih će nam izrasti dlake na dlanovima, da će nad Labinom biti lošiji usjev maslina, da neka vojska namjerno prenamjenjuje motore civilnih zrakoplova i stavlja aditive u gorivo kako bi što? Ne razumijem? Stvarali oblake (spomijnješ SIVE oblake na slikama, gdje to vidiš?) iz kojih će padati modificirana kiša sa ekstrapoliranim genomom i upijati u našu kožu preko kose i u tlo i onda ćemo svi dobiti neke boleštine pa ćemo morati kupovati tamo neke lijekove i na kraju farmaceutski lobi stoji iza svega toga? O bože petra....

Ti oblaci postoje od prije avijacije a tragovi na nebu postoje od kada je aviona koji mogu tako visoko letjeti. Jesi upoznat sa meterološkim pojmom jet stream? Kako pušu vjetrovi u stratosferi i nižim pojasevima atmosfere? Tu su neki odgovori zašto i kako djeluje atmosfera. Sada neka još netko kaže da neki tamo upravlja atmosferom, oblacima, vlagom, pritiskom, podešava (anti)ciklonu i sl kao što i neki masoni toče avio gorivo potajno u limene cigare sa krilima koje prenose po stotine ljudi.
Baš je sve taako, baš.

I dalje čekam da mi se objasni zašto šahtovi upadaju u ceste.

p.s. za one koji žele 5 iz gore navedenog, neka malo poklikaju po planeabove.com/ ima tamo o ovome što sam pisao. planeabove.com/ pod Learn the science ili kako bi jura22/žabac rekao "za one ispranog mozga" ili kako je to već sročio-.

p.s.s. "Fotke sam rekao od kuda i od kada su." Da jesi. To mi znači isto kao da ti kažem da gume idu negdje na/u auto. Koja guma? Nemam pojma, možda guma oko vrata, guma ispod nogu, guma na brisačima, guma na kotačima...
Koordinate i exif, smjer u kojem je slikano, kut pod kojim je slikano, azimut, FOV, visina itd.. znat će tvoj prijatelj koji je toliko u tome, sigurno ima bazu podataka koju dijeli nakolo (sa svojom ekipom) ali ne da ostalima jer su to osjetljivi podaci.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
22.05.2026 | 09:00
Yonkis kaže:
A što kada po zimi izdahneš u hladan zrak, i sad da je vas 300.000 i svi dahnete najjače i najduže u isto vrijeme, a vani je -40, jel bi stvorili oblak? I da još pušu vjetrovi bi li se taj oblak rasprostro u neku koprenu ili maglicu? Doduše jedino što vam fali jest čađa od aviation fuela za koje bi se hvatali kristali i time ostajali duže u zraku i veliki postotak vlage da se zadrži na duže vrijeme. Takvi su uvjeti na 8-10+ km gore u zraku. Čista fizika. I kemija.

55 godina gledam u nebo i da sam najgluplji AI algoritam koji uspoređuje uzorke bih zaključio da je nešto "off". Jasno se može vidjeti razlika između prirodnih oblaka nastalih kondenzacijom i ove "mrene". Tim više što mrena uvijek slijedi nakon "hashtaga", nećeš nikada vidjeti tako nebo iz čista mira, neizazvano ljudskom intervencijom.

Jednom će i netransparentno provođenje geoinženjeringa doći na raskrinkavanje, kao i pandemija...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (293)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO