Kako stitite bicikl od kradje?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako stitite bicikl od kradje?

28.02.2023 | 20:15
Krenuo sam neki dan kupiti bicikl za do kafane i naletio na dobru priliku i zavrsio sa puno hipsterskijim vozilom nego li sam planirao.
Sad me najvise brine kako ga zastititi od kradje. Znam da ako ga netko bas zeli ukrasti to ce i napraviti ali da ga bas ne predam na pladnju.

Koliko sam procitao, vecina kaze "koristi dva lokota/lanca razlicitih proizvodjaca". Naletio sam i na neka rjesenja koja imaju ugradjen alarm sto mi se ne cini lose...eventualno negdje sakriti i airtag?

Uglavnom mi treba da ga osiguram na javnom i prometnom prostoru dok srcem pivu, idem u kupovinu ili se posrati negdje. Svi savjeti i iskustva sa dobro dosli.

trek1.jpeg
Tema zaključana.
28.02.2023 | 20:20
Pusti nek ti ovog ukradu i kupi si neko muško biciklo.
Tema zaključana.
28.02.2023 | 20:23
Nabijem te, samo si ljubomoran! Pustit cu si i usukati brcice dok idem na tost sa avokadom i craft pivu i sve ce biti u redu.
Tema zaključana.
28.02.2023 | 20:36
Craft pivu u Irskoj? Iscipelart će te, čovječe!
Tema zaključana.
28.02.2023 | 20:37
Nisam toliko ljubomoran koliko još nisam spreman izaći iz ormara

U biti mi se jako sviđa bajk i kombinacija boja.
Jedino me muče sic i torbica. Sami za sebe su mi super retro, ali nisam siguran jel se uklapaju u suvremeni štih bicikla ili se isklapaju.

(mal ti bumpam temu dok ne naiđe netko koristan )
Tema zaključana.
28.02.2023 | 20:45
smayoo kaže:
Craft pivu u Irskoj? Iscipelart će te, čovječe!

Bolje da sute, oni ovdje mahom piju Heineken i Coors.
Tema zaključana.
28.02.2023 | 21:03
Riba kaže:
...
Sad me najvise brine kako ga zastititi od kradje...

Kupi ženku rottweilera i miran si.

Kaj se tiče bajka, boje mi malo vuku na KTM,... ali kako su se već dotakli, kaj u Irskoj nema muških bicikala?
Tema zaključana.
28.02.2023 | 21:17
Jedna za Ribu.

Neko mi je ukrao biciklo
jer ga nisam dobro vez'o lancom
na biciklo ovde sam naviklo
da se ne bi osecalo strancom
b
Tema zaključana.
28.02.2023 | 21:19
Amsterdam, Dublin, sve je to slično.
Tema zaključana.
28.02.2023 | 21:24
Dečki, ako ste se došli ovamo samo zajebavati, molim vas da se odsubskrajbate s moje i Ribine teme.
Mjesto zajebanta sam ja bezecirao, a vi biste trebali davati konstruktivne savjete čovjeku u nevolji.

Mislim, očigledno je u nevolji čim je kupio takvo biciklo
Tema zaključana.
28.02.2023 | 21:38
Imam neki lokot stari je kupio ,pa mogu slikati kao slovo U je ...teško ga je obit,a i držim ga u garaži s rolo vratima
Tema zaključana.
28.02.2023 | 21:48
Koliko ljubomore u ovom threadu...

Ja imam kryptonite u-lock. Čak bi ti odgovarao bojom. Mrak ti je bike!
Tema zaključana.
28.02.2023 | 21:53
Hvala zoranowsky & Krehacro, skoro sam uzeo neki karbon street race bicikl i onda je uletilo ovo sto je taman za rezim upotrebe koji treba ovom zrelom gospodinu.
Koliko kuzim taj Kryptonite je top, vidjet cu imaju li koji model ispod 4 kile.

Update: vjerojatno mi treba jedan od onih modela sa dodatnom sajlom da prednji kotac ne dobije noge.
Tema zaključana.
28.02.2023 | 22:07
e da oval U Kryptonite...koliko mi stari kaze tesko ga je obit...kao treba ti motoflex...i ja i on imamo bas skupa bicikla,pa smo uzeli taj
Tema zaključana.
28.02.2023 | 22:32
Ovo me sjetilo frenda s faksa, koji je dolazio na faks biciklom od djeda kojeg je izvukao iz ropotarije iz podruma. U djedovo vrijeme nije se koristilo lance pa si je kupio neki (u ono vrijeme) ultrabrutal lanac. I jednog su mu dana, iz zajebancije, zlobe iz KSET-a ukrali - lanac, a bicikl ostavili.
Tema zaključana.
28.02.2023 | 22:35
hahahhahahaha mayo oplakah hahahahahahah
Tema zaključana.
28.02.2023 | 22:37
Već su ti ukrali narančasti poklopac ventila zadnjeg točka.

Prije će ti ga netko rozim sprejom iz pakosti prefarbati nego ukrasti.
Tema zaključana.
28.02.2023 | 22:37
zoranowsky kaže:
Koliko ljubomore u ovom threadu...

Pa ne bi objavljivao fotografiju da nije htio izazvati ljubomoru
Tema zaključana.
28.02.2023 | 22:45
Mučki provokator, taj Riba...
Tema zaključana.
28.02.2023 | 23:14
Koji ste vi papci... Čovjek je objavio fotografiju svog bicikla da znate kakav mu je lanac passent.
Tema zaključana.
28.02.2023 | 23:48
Borisone kaže:
Već su ti ukrali narančasti poklopac ventila zadnjeg točka.

Jebate stvarno, ne mogu takav u grad!
Tema zaključana.
01.03.2023 | 00:10
Meni su ukrali sve moje bicikle od prvog ponija koji je u Dubravi bio u zgradi u podrumu pa kad smo se selili bicikla više nije bilo. Uredno vezan, ali eto. Onda su mi sljedeći maznuli kad sam došao ko student u Studenac / Studentski Grad, opet u Dubravi na neki rođendan. Pa sljedeći iz spremišta u zgradi na Jarunu. Ok onda sam jednu specku prodao za sitne pare jer sam je tako i kupio. Onda su mi MTB maznuli iz haustora, uredno vezan za gelender.

Moj zadnji bajk vezujem zato lancem koji ima zakačen lokot, ali onako po sredini i taj lokot je tu za ukras, da se vidi lokot. Na krajevima lanca je karabiner, dakle stvar koju "otključam" potezom prsta pa tako skidam i stavljam lanac u sekundi. Naravno da će mi ga jednog dana ukrasti ali bar se ne živciram oko svega.

Tema zaključana.
01.03.2023 | 09:18
Uzmi dobar u-lock, je malo tesko za nositi ali je jedina stvar od koje vecina lopova odustaje jer se ne trga lako. Ja imam isto kryptonite sa dodatnom sajlom vec nekih 10god i nemam primjedbi.
Tema zaključana.
01.03.2023 | 09:36
Oko zaštite bicikl je situacija jednostavna.
U lock ili Folding lock najbolje štite.

Zaštita se mjeri u minutama.
Za navedene (U lock ili Folding lock, ovisno o materijalu od kojeg su izrađeni) treba 5-10 minuta mira da ih razvale.

Znači ako ga zaključavaš preko dana ili noći na mjestu gdje ima mira da lopov djeluje i ako je vrijednost bicikla vrijedna rizika za lopova tada nikad nećeš biti siguran.

Sva ostala pomagala štite manje.

Jedna od najboljih stvari je GPS koji je povezan sa mobitelom koji te "uznemiri" ako bicikli promjeni svoju lokaciju.
Tema zaključana.
01.03.2023 | 11:51
I kako ti to točno koristi, osim što znaš kad ti je točno bicikl ukraden? Mislim - svjedno su ti ga ukrali, zar ne?
Tema zaključana.
  • kupus
  • Posjetitelj
01.03.2023 | 11:59
Moja preporuka je da ga, neovisno o sajli, ostavljas negdje pod kamerama. Ne krade se samo cijeli bicikl, krade se sve, od sica pa nadalje.
Tema zaključana.
01.03.2023 | 13:14
I dalje sam stava da je rottweiler najbolje i najsigurnije rješenje,... a može i pomoći kad dođeš na veću uzbrdicu da ne moraš pedalirati ko sivonja

PS. Dodatni je bonus kaj ga danas bez problema možeš modno uskladiti s biciklom

10-2.png
safe-collar-2.png
Tema zaključana.
01.03.2023 | 15:21
smayoo kaže:
I kako ti to točno koristi, osim što znaš kad ti je točno bicikl ukraden? Mislim - svjedno su ti ga ukrali, zar ne?

Koristi tako što odmah znaš kada ti kradu bicikli (čim gps registrira projenu lokacije bicikla) čovjek može pratiti u realnom vremenu gdje se bicikli kreće i može presresti kradljivca.

Bilo je prije par dana slučaj u Zg, dostavljaču su ukrali električni bicikli sa GPS-om i u roku od 10-15 minuta našli su bicikli.

Bit je da odmah dobiješ obavijest da ti kradu (bicikli, motor, auto) i da reagiraš u prvim minutama jer kasnije, nakon par sati je kasno. Čuo sam da su neki ljudi tako uspjeli naći i ukradeni auto prije nego su ga krenuli rastavljati, uhvatili su ih u garaži.
Tema zaključana.
01.03.2023 | 20:00
Air kaže:
Zaštita se mjeri u minutama.
Za navedene (U lock ili Folding lock, ovisno o materijalu od kojeg su izrađeni) treba 5-10 minuta mira da ih razvale.

Znači ako ga zaključavaš preko dana ili noći na mjestu gdje ima mira da lopov djeluje i ako je vrijednost bicikla vrijedna rizika za lopova tada nikad nećeš biti siguran.

Nece nikada biti nigdje preko noci ili na mjestu gdje netko moze na miru piliti. Najbolji savjet koji sam procitao je onaj koji podsjeca na vic da kad bjezis od medvjeda nije bitno da si najbrzi vec samo da si brzi od najsporijeg.

Drugim rijecima, nadji bicikl sa losijim lokotom od tvojeg i parkiraj i zakljucaj ga pored njega.
Tema zaključana.
01.03.2023 | 20:01
Air kaže:
smayoo kaže:

Koristi tako što odmah znaš kada ti kradu bicikli (čim gps registrira projenu lokacije bicikla) čovjek može pratiti u realnom vremenu gdje se bicikli kreće i može presresti kradljivca.

I sto onda, presretnem ga pa me tip jos nasamara i ukrade mi novcanik?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (599)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO