Večeras sam bio gost kod Barbare Udovičić u njenoj emisiji "Bilanca uspjeha" na Kanalu Ri u 20.30 h.
Iako je to prije svega emisija koja prati poduzetništvo, a kako se Barbara i ja znamo 25 godina, dogovorili smo da razgovor ne bude strogo poslovno ozbiljan i vezan samo uz Kreativni odjel, već je ona bila moja gošća u Muzeju računala PEEK&POKE, pa su nam teme bile šarolike - kao i scenografija.
Pitala me i za Jabučnjak (nisam to očekivao), pa sam ukratko objasnio da korisnici Appleovih tehnologija ovdje mogu dobiti savjete i pomoć u uredno moderiranom forumu.
Na kraju sam iskoristio priliku da najavim veliki ovogodišnji projekt "Japan u Rijeci" kojim naš muzej slavi 30 godina PlayStationa, ali uz to, kao glavnu temu, bit će pun raznolikih događanja vezanih uz Japan - od izložaba, preko predavanja, pa do koncerata s gostima iz Japana.
Raspored programa za sve ljubitelje japanske kulture i tehnologije bit će uskoro dostupan na Japan u Rijeci.com.
Jako dobar prilog, Davore, zbilja lijep prilog! Bravo!
(i da dometnem, da ti je gošća/domaćica vrlo pristala izgleda što pomaže u vizualnom nastupu svega)
Tema zaključana.
dpasaric
Posjetitelj
16.03.2024 | 11:03
Hvala! Nadam se da nije bilo dosadno, a Barbara je zaista sjajna voditeljica, uvijek je ležerna i ugodna, ali bez obzira na to, novinarski dio strogo profesionalno odradi.
Morao sam malo hvaliti Kanal Ri kadrove, ali istina je što sam rekao - većina tih ljudi sada radi na velikim televizijama i to vrlo uspješno. To je ono kada me pitaju "pa kako ti znaš sve te ljude po medijima" - "ih, pa to su mi ex-kolege, normalno da se znamo!"
Iz nekog bizarnog razloga, bas volim slusati ljude sa sjevernog Jadrana. Kada krenes od Dubrovnika (da se niko ne uvrijedi) al' to mi uvijek zvuci nekako ruzno.
Dalmacija je nekakav upgrade sa svojim specificnostima. Medjutim sto ides morem na sjever, dijalekt mi je sve ljepsi.
Peek&Poke (u kojem nikad nisam bio :/ ) je fascinantan prijekt, iznesen na ledjima volontera. Za ulaznicu od par eura uplovis u vremensku kapsulu, gdje ti ljudi dopuste da upalis i koristis najpoznatija svjetska racunala. To mi je bas nestvarno.
Medjutim sto ides morem na sjever, dijalekt mi je sve ljepsi.
To što si mogao čuti u ovom interviewu nije baš općenito "sjevernojadranski", nego baš - današnji, suvremeni riječki "dijalekt". Svugdje u okolici grada, pa i u Istri, a osobito po kvarnerskim otocima, govori se "domaći" (naglasak na "a" i jako mekano "ć"), odnosno čakavski dijalekt, u Gorskom kotaru pretežno kajkavski, ali više nalik slovenskom od kajkavskog koji se govori u Zagrebu i okolici.
CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost
dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima
dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.