Dostupnost Apple servisa i značajki
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dostupnost Apple servisa i značajki

17.09.2024 | 07:44
Na slijedećim linkovima možete pronaći dostupnost Apple servisa i značajki za svaki pojedini OS po regijama:
macOS Feature Availability
iOS and iPadOS Feature Availability
watchOS Feature Availability
Tema zaključana.
17.09.2024 | 09:04
Ajme kakav kupus i zbrka

Cini mi se da je HR dodatno profitirala na Apple Mapama. Fino. Skoro pa sve usluge su tu BiH nije dobila nista tako da ostajem i dalje na Google Maps / Waze.

Zao mi je sto jos uvijek ne postoji hrvatski jezik na predictive text :/

Apple TV+ i dalje nema HR titlove…
Tema zaključana.
17.09.2024 | 10:27
drlovric kaže:
Apple TV+ i dalje nema HR titlove…

Ali zato ima slovenski.

Izgleda da je Slovensko tržište veće od Hrvatskog, Ili se naši zastupnici ne bore za takve stvari kod Apple-a, ili je nešto drugo u pitanju.
Tema zaključana.
17.09.2024 | 10:44
I da, nije zgorega spomenuti, da “heavily sanctioned” Russia evidentno i dalje ima sve Apple usluge
Tema zaključana.
17.09.2024 | 11:57
drlovric kaže:
I da, nije zgorega spomenuti, da “heavily sanctioned” Russia evidentno i dalje ima sve Apple usluge

Apple tu barem ima integritet (nadam se) pa umjesto da mijenja ime u Pear or Cherry, otvori business za nekog lokalnog middle mena i ćao đaci.
Kada razmisliš - isto kao i ovdje, u "EU".
Tema zaključana.
17.09.2024 | 12:15
Probao iPhone Mirroring. Radi. I ne znam evo sto bih s tim

Jos uvijek nijedan iskoristiv scenarij mi ne pada na pamet. Osim da par puta pokazes nekome i kazes "vidi sto ja mogu"

Mozda da zaboravis mobitel u autu, pa eto da ti eventualno nesto zatreba, nesto sto bas ne mozes odraditi sa Maca. Mozda.
Tema zaključana.
17.09.2024 | 12:41
drlovric.. nope, iPhone i Mac moraju biti blizu, na istom WiFiu, a za neke opcije je potrebna i BT veza između to dvoje.
Korisno je za neke prezentacije (kao što vidite, na iPhoneu to izgleda ovako..), za devove (aplikacije), možda za kakve igrice pa da gledaš na većem ekranu ili jednostavno ako želiš "pratiti" notifikacije sa mobitela na Macu, da ne posežeš za njim sa svakom notifikacijom.
Tema zaključana.
17.09.2024 | 12:49
Yonkis kaže:
ili jednostavno ako želiš "pratiti" notifikacije sa mobitela na Macu, da ne posežeš za njim sa svakom notifikacijom.

E ovo je bas posljednje sto zelim i sto mi treba dok radim za racunalom

Nadao sam se da se mogu spojiti na mobitel koji mi je ostao na drugoj lokaciji. Ili je ukraden pa da mozes reagirati. Ovako mi jos manje ima smisla.

Mada vjerujem da ciljana publika postoji...

Tako sam pljuvao i AppleCar pa ga sad koristim svaki dan
Tema zaključana.
17.09.2024 | 12:52
Maknuo sam ove 3rd party utility alate za Tiling i aktivirao Apple nativno rjesenje.

Poslozim programe dok je vanjski monitor spojen. Imam 3 virtualna ekrana na MBP i jos 4 na ultrawide monitoru. Jako puno aplikacija i finder prozora.

Istekam vanjski monitor iz TB porta. Svi prozori se logicno prebace na MBP (kupus je, ali to je ocekivano).

Medjutim, kada ponovno spojim eksterni monitor, sve aplikacije se vrate tocno gdje su bile. Na oba monitora. I svi virtualni ekrani su ispravni.

Nisam jos detaljno testirao, ali mislim da smo jako blizu da ovo konacno proradi, nakon desetljeca frustracija i kemijanja
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (566)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO