Trump i Musk - MAGA ili MASA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump i Musk - MAGA ili MASA

07.03.2026 | 10:07
Je su li ono Američki junaci morali pitati u nekoga kako se obranjuje od Iranskih dronova?
Prilozi:
Tema zaključana.
07.03.2026 | 18:18
IMG_5400.jpeg
Tema zaključana.
08.03.2026 | 09:05
hormuz.jpeg
Tema zaključana.
08.03.2026 | 11:41
Napad na Irak je provjereni obrazac kojim superbogati i super moćni zarađuju više.
Nakon WW2 igre Amerike i SSSR-a oko napda (direktnog ili indirektnog) na druge države je bila posljedica hladnog rata i političkih igri tko će kome biti bliži kako bi bili u dometu nukleranog oružja.

S vremenom su vlasnici krupnog kapitala čvršće zajašii političke strukture te na taj način počeli ostvarivati veću materijalnu korist.

Ideologije i moralne vrijednosti su odavno ugašene u politici.
Sve (99,99 %) što dolazi od kapitala i političara a upućeno je ostalim ljudima ja zovem pokvarena igra istinom.
Danas političku scenu dominantno određuje krupni kapital - od zgrada, općina, gradova do država i svjetske političke scene.
Temeljni dokaz ovoga je da danas manje od 1 posto ljudi posjeduje više od 50 posto materijalnih bogatstava svijeta i da 10 posto ljudi posjeduje više od 90 posto materijalnih bogatstava svijeta. I te se brojke progresivno povećavaju u korist bogatih. Slučajno? Nitko od političara zadnjih 40 godina ne vidi ekstremnu opasnost za čovječanstvo u ovim brojkama?
Ovo nikako nije slučajno.

Oni najbogatiji su naučili kako da stisnu i iscjede iz siromašnih još više.
To se može razumjeti (pored bolesnog sustava vrijednosti) kao stvar prestiža među njima. Svi su oni međusobno “prijatelji”, ta ne druže se oni niti se natječu sa onima “ispod njih” nego među sobom.

Poanta je izavati krizu ili paniku (primjerice korona) te biti sa unaprijed spremnim planom kojim putem će novac ići na njihove bankovne račune.
Boli briga njih za njihove sunarodnjake i sve one “ispod” njih, a kamoli za tamo neke Iračane ili Irance ili Ukrajince.
Tema zaključana.
09.03.2026 | 14:54
dpasaric kaže:
Kako ono, teorije zavjere...

A dodao bih i ovaj vrlo zanimljivi ne-sažetak za Elonovo preuzimanje Twittera i kako ga je pretvorio u vlastitu platformu gdje on mijenja pravila slobode govora a za koju se kunuo da je posljednja takva platforma.

thebigdumb.substack.com/p/the-big-dumb-relationship-between
Tema zaključana.
09.03.2026 | 18:50
S vremenom su vlasnici krupnog kapitala čvršće zajašili političke strukture te na taj način počeli ostvarivati veću materijalnu korist.

Napravili im ljubavnu zamčicu i čekali da se spotaknu o velike k...e.

Poanta je izazvati krizu ili paniku (primjerice korona) te biti sa unaprijed spremnim planom kojim putem će novac ići na njihove bankovne račune.

US-Subprime 2007/2008 kriza (Njemačka je sama platila za sistemski relevantne banke 900 milijardi). Pa Grčka euro kriza gdje su planski Swop-ovali Grčke državne obveznice (za to postoji i dokaz, onaj ministar Engleski koji je odavao stanje Euro kišobrana za Grčku, to je informacija stvorena za Swop) i tim preusmjeravali milijarde.

Puno pozdrava od Peter Thiela i Palantira.
Tema zaključana.
10.03.2026 | 13:05
www.danas.rs/svet/kini-otete-luke-u-panami/

No comment!
ako je tramp sa svime ovim do sada sto je uradio - 'manje zlo', bas me interesuje sta je onda - vece zlo?
Tema zaključana.
10.03.2026 | 17:27
Ender kaže:
www.danas.rs/svet/kini-otete-luke-u-panami/

No comment!
ako je tramp sa svime ovim do sada sto je uradio - 'manje zlo', bas me interesuje sta je onda - vece zlo?

Nikad ne znaš što sutra donosi.
Tema zaključana.
11.03.2026 | 08:32
hoarq0g4daog1.jpeg
Tema zaključana.
13.03.2026 | 19:56
www.adria.tv/vijesti/globus/tramp-velika...ike-iranskog-rezima/

"manje zlo" u borbi protiv veceg zla.
Tema zaključana.
13.03.2026 | 20:04
Manje Zlo je počeo sustizati Senilnog na njegovom području...

www.youtube.com/shorts/zZQ8uJLxBso
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
13.03.2026 | 20:32
Ender kaže:
"manje zlo" u borbi protiv veceg zla.

Vidim da se mnogi od vas vole hvatati za moju izjavu da je Trump "manje zlo" od prošle garniture vlasti, ali čak i sada, kada je i svoje najveće obožavatelje zgrozio i dokazao da je lažljivi muljator bez stvarnog integriteta, vjerujem da je manje zlo od dementnog Bidena ili Kolin... ups, Kamale.

Dozvolite i da objasnim zašto vjerujem u to...

Američka "duboka država" bi odradila ovaj rat bez obzira je li na vlasti on ili netko sofisticiranog izražavanja u svilenim rukavicama. Uostalom, negdje na forumu je bio video visokog američkog vojnog dužnosnika koji je još krajem 90-tih ispričao cijelu njihovu strategiju i plan za bliski istok, sve do rata s Iranom kao zadnjom fazom. Znači nije u pitanju nečija "teorija zavjere", nego imperijalistički plan složen kroz interese raznih internih i eksternih lobija. Od proizvođača oružja, do opasnih ambicija Izraela.

Američki Kerum je (mada je ovo sada već postala uvreda za našeg Keruma i ozbiljno mu se ispričavam!) je svojom sirovom retorikom i postupcima, koji mimoilaze bilo kakve protokle i međunarodno pravo, razgolitio svu prljavštinu duboke države koja njihovu "demokraciju" koristi kao kulisu za svoje prljave poslove. Razgolitio je i elite - od samog sebe do većine aktera prethodnih vlasti, dakle nebitno je je li "demokrat" ili "republikanac", svi zajedno su bili u Epsteinovom krugu i na kraju odrađivali što se od njih tražilo.

Upravo taj dio gdje je sada i običan narod tamo konačno vidi da je to sve kazalište vlasti i da povlaštena i korumpirana skupina elita radi što hoće, može konačno dovesti do neke promjene.

U paralelnom scenariju u kojem bi ratove vodila slatka Kamala, njom bi upravljala gomila PR stručnjaka koji bi nam svo ovo zlo tako lijepo upakirali da bi mnogi još pomislili da je SAD zaista u pravu kada otima predsjednike i bombardira škole. Trump je svojim poremećenim egom i sirovom komunikacijom maknuo kulise i konačno mnogi mogu shvatiti da SAD-om ne vladaju demokratski izabrani ljudi od integriteta već marionete, profiteri i ucijenjeni poslušnici.
Tema zaključana.
13.03.2026 | 20:43
"Manje zlo" je paradigma koju ja odbijam prihvatiti. Ovakav usr... duopol (općenito u "demokraciji" po svijetu, također i kod nas, ne samo u USA) i imamo zato što su ljudi prihvatili da biraju "manje zlo". Boli me Q tko je "manje" zlo. Ako je zlo, ja ga ne prihvaćam, niti podržavam, a kamoli da glasam za njega.

(Jasno je da ja ne mogu glasati na američkim predsjedničkim izborima, ali ista deformirana "logika" prodaje se i kod nas pred izbore.)
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
13.03.2026 | 21:13
smayoo kaže:
"Manje zlo" je paradigma koju ja odbijam prihvatiti. Ovakav usr... duopol (općenito u "demokraciji" po svijetu, također i kod nas, ne samo u USA) i imamo zato što su ljudi prihvatili da biraju "manje zlo". Boli me Q tko je "manje" zlo. Ako je zlo, ja ga ne prihvaćam, niti podržavam, a kamoli da glasam za njega.

Da, slažem se da je to svakako moralno i ljudski ispravno, ALI jedina suvremena alternativa taktici "manjeg zla" je oružana revolucija, a to uključuje lokve krvi i mnogo mrtvih, a opet bez pravog jamstva da će nova vlast, koja bi narodnim ustankom došla na vrh, bila ispravna i stvarno narodna i nekorumpirana.

Dugoročni put k boljem svijetu postoji, a to bi bila ispravna edukacija mladih, pa da se tako, kroz smjenu x etično educiranih generacija, nekako dođe do idealnog društva nekorumpirane vlasti.

No, to je proces koji može trajati stoljećima i to uz preduvjet da postojeća povlaštena elita ne sabotira edukaciju, a oni čine upravo to gdjegod mogu i pokušavaju nam civilizaciju globalno posložiti kao totalitarno društvo kasti i elita - ili kako ja to lijepo skratim u - "WEF-ovska bagra".

Sve skupa depresivno i vrlo daleko od Star Trek utopije, a ova simulacija "Nove Gaze" je groteskna nakon genocida tamo.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
13.03.2026 | 21:52
Sarkastičan tvit od danas, ali vrlo blizu istine:

"At this rate the Trump administration will release the full unredacted Epstein files to distract from Iran."
Tema zaključana.
14.03.2026 | 02:44
dpasaric kaže:
smayoo kaže:

Da, slažem se da je to svakako moralno i ljudski ispravno, ALI jedina suvremena alternativa taktici "manjeg zla" je oružana revolucija, a to uključuje lokve krvi i mnogo mrtvih, a opet bez pravog jamstva da će nova vlast, koja bi narodnim ustankom došla na vrh, bila ispravna i stvarno narodna i nekorumpirana.
Dugoročni put k boljem svijetu postoji, a to bi bila ispravna edukacija mladih, pa da se tako, kroz smjenu x etično educiranih generacija, nekako dođe do idealnog društva nekorumpirane vlasti.
No, to je proces koji može trajati stoljećima i to uz preduvjet da postojeća povlaštena elita ne sabotira edukaciju, a oni čine upravo to gdjegod mogu i pokušavaju nam civilizaciju globalno posložiti kao totalitarno društvo kasti i elita - ili kako ja to lijepo skratim u - "WEF-ovska bagra".
Sve skupa depresivno i vrlo daleko od Star Trek utopije.

Za par godina bi mogao zvučati kao AIr. Sviđa mi se smjer u kojem si krenuo razmišljati.
Tema zaključana.
17.03.2026 | 08:17
OneBattle.jpg
Tema zaključana.
17.03.2026 | 10:56
Nisu više tjedni, niti dani, sada su u pitanju minute
Više se ne sjeća što je rekao prije pola sata...

I ruga se što je Gavin Newsom (newscum, kako ga on zove) priznao da ima disleksiju. Nije mu to prvi put da se ruga nekome ili pogrdno imenuje nekoga. I to je predsjednik...
Tema zaključana.
Tema zaključana.
17.03.2026 | 21:26
jos jedan prilog biografiji buduceg dobitnika nobela za mir:

nova.rs/vesti/svet/tramp-najavljuje-sled...om-pa-preuzeti-kubu/

ovo 'manje zlo' postaje kao leteci cirkus.
Tema zaključana.
18.03.2026 | 00:31
Ender kaže:
jos jedan prilog biografiji buduceg dobitnika nobela za mir...

Cijela ta izvrnuta priča o američkom pogledu na mir je počela kad su prvi Colt nazvali "Peacemaker"
Tema zaključana.
18.03.2026 | 10:10
Analitičarka: Svi osim Trumpa shvaćaju što je napravio

> "Zahtijevam da te zemlje dođu i zaštite vlastiti teritorij, jer je to njihov teritorij", rekao je novinarima u predsjedničkom avionu na letu iz Floride prema Washingtonu. "To je mjesto odakle dobivaju energiju."

> To zapravo nije njihov teritorij, a činjenica da im je energija blokirana posljedica je njegove politike.

> U Trumpovu svijetu takve su prijetnje opravdane: on sada ima problem i želi da ga drugi riješe. Ne čini se da se sjeća ili da ga je briga što je tim istim čelnicima govorio prošlog mjeseca ili prošle godine, niti razumije kako su njegove odluke oblikovale javno mnijenje u njihovim zemljama ili im nanijele štetu. Ali oni se sjećaju, i njima je stalo.

> Konkretno, pamte da ih je američki predsjednik 14 mjeseci maltretirao carinama, ismijavao njihove sigurnosne brige i više puta vrijeđao. Još u siječnju 2020. Trump je nekoliko europskih dužnosnika rekao: "Ako Europa bude napadnuta, nikada vam nećemo doći pomoći niti vas podržati."
Tema zaključana.
18.03.2026 | 13:59
dpasaric kaže:
"WEF-ovska bagra".

Sve skupa depresivno i vrlo daleko od Star Trek utopije, a ova simulacija "Nove Gaze" je groteskna nakon genocida tamo.

Strašno, nisam ni sanjao da je cijela US administracija s Trumpom postavljena od strane WEFa, evo na slici Rubio dok je predstavljao Trumpov / WEF plan:

www.bbc.com/news/articles/cy7mmpljze7o

Gaza.jpg

WEF je sad postao Bond villain. Nije mi jasno kako je Soros dopustio tako nešto?
Tema zaključana.
18.03.2026 | 16:17
Trumpova administracija je u klopci - ako izgube na midterms, bit će prozvani i suđeni i mnogi od njih će ići u zatvor. Rade takve zločine tako očito da nema druge opcije. Moraju namjestiti izbore, otkazati ih ili stvoriti nacionalnu izvanrednu situaciju. Pogodite koje od toga će nasilni rasistički fašisti odabrati? Po mom mišljenju rat u Iranu je započeo POSEBNO kako bi se osiguralo pokriće za takve akcije. Thank you for your attention to this matter
Tema zaključana.
18.03.2026 | 17:41
Yonkis kaže:
Trumpova administracija je u klopci - ako izgube na midterms, bit će prozvani i suđeni i mnogi od njih će ići u zatvor. ... Thank you for your attention to this matter

Što znači da tih izbora neće niti biti ili će smjeti glasati samo uski krug podobnih.

Hvala na iskazanoj pažnji za ovu temu.
Tema zaključana.
18.03.2026 | 21:05
Ne znam jeste li propratili ali USA je izgubila 2 zracna tankera. Sudarili se u zraku, jedan se srusio a drugi sletio ostecen.

I sada nedavno Iran pogodi neku bazu u Saudijskoj arabiji i osteti 5 tankera na zemlji. To je ukupno 7 izbaceno iz stroja.

Stari su to avioni, iz doba Vijetnama ali svejedno. Zadnji put su Ameri 7 komada izgubili nikada

Imaju oni njih par stotina, ali fora je da je to vjerojatno usporilo sve ostale zrakoplove koji ovise o tankerima i opskrbi gorivom u zraku.
Tema zaključana.
19.03.2026 | 17:43
Evo jednog zanimljivog članka iz Oxforda.
www.ox.ac.uk/news/2016-08-23-presidentia...-could-be-good-thing
Ukratko, Trumpedo je gori od Hitlera. A ovo da može biti good thing, da, imati neke osobine (psihopata) su dobra stvar.
Tema zaključana.
20.03.2026 | 08:47
Yonkis kaže:
Evo jednog zanimljivog članka iz Oxforda.
www.ox.ac.uk/news/2016-08-23-presidentia...-could-be-good-thing
Ukratko, Trumpedo je gori od Hitlera. A ovo da može biti good thing, da, imati neke osobine (psihopata) su dobra stvar.

Čim sam kliknuo na link i vidio naslov sjetio sam se da sam to čitao kad je izašlo. Deset godina je prošlo od Brexita i prvih izbora za Trumpa? Kak leti vrijeme?!

Pa zatim Cambridge Analytica i sve to. Zatim korona, Q Anon i totalno skretanje u teorije zavjere koje postaju hrana za mase. A raspiruju ih ljudi kojima je to posao - ona ruska troll farma u Sankt Petersburgu - a zatim ih šire oni koji imaju nemiran mozak koji zahtijeva konstantne intelektualne podražaje ali ne pre zahtijevne kao kod riješavanja pravih problema već kao kod ljudi koji riješavaju križaljke ili onih koji su internet trolovi pa se besciljno raspravljaju oko stvari koje ih samo površno zanimaju ali im treba podsticaj ko što ovisnik treba svoju "drogu".

Tema zaključana.
20.03.2026 | 09:03
Haha, Colin legenda.
Tema zaključana.
20.03.2026 | 10:41
IgorD kaže:
Čim sam kliknuo na link i vidio naslov sjetio sam se da sam to čitao kad je izašlo. Deset godina je prošlo od Brexita i prvih izbora za Trumpa? Kak leti vrijeme?!

Pa prva stvar u linku, jasno vidljivo, je datum od kada je "vijest". I nisu ništa krivo napisali. To što kasnim sa "vješću" je više retroaktivno podsjećanje, baš kao što si i napisao.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1197)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO