Air purifier
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Air purifier

23.03.2025 | 11:18
Bok ekipa

Trebam savjet oko kupovine pročišćivača zraka.
Muče me alergije, a zadnjih nekoliko dana je užasno.
Ne znam apsolutno ništa o tim uređajima, osim da postoje
Pokušao sam guglati, ali pronalazim samo plaćene recenzije, većinom za Xiaomi.

Zanimaju me iskustva iz prve ruke. Pogotovo za ljude s alergijama.

Treba mi nešto što djeluje. Nije mi bitno uklanjanje mirisa ni sterilizacija zraka (ali bi bio bonus). Uklanjanje alergena iz zraka mi je jedino važno. Naravno, bilo bi dobro i da nije preglasan. Cijena nije bitna.

Ima netko iskustva?
Tema zaključana.
23.03.2025 | 11:31
Tu ih imas.

mi.hr/catalogsearch/result/index/?cat=&a...uct_list_order=price

Ovi nisu skupi.

Imas i druge za vise novaca.

www.elipso.hr/rezultati/?q=pro%C4%8Di%C5%A1%C4%87iva%C4%8D

Po meni je to sve slicno. Filter+ventilator.

Ja imam ovog.

IMG_1251.jpeg
Tema zaključana.
23.03.2025 | 12:25
rekuperatori.hr/
Tema zaključana.
23.03.2025 | 14:25
Ja imam ovaj Xiaomi Purifier Pro. Kupio ga prije 2-3 godine. Tek prosli tjedan sam prvi put zamijenio HEPA filter (30-35 eura) ali koristim ga doduse pola godine samo...

Radi odlicno u sklopu Xiaomi smarthome sustava, lijepog je i nenapadnog dizajna. Nije ni pretjerano bucan.

xiaomi.jpg
Tema zaključana.
23.03.2025 | 17:26
I ja držim PS5 s desne strane TV-a.
Tema zaključana.
23.03.2025 | 17:57
Kada sam ga ja kupovao Blueair je slovio kao pouzdani brend. Ne znam sto ti reci jer koliko znam alergije nemam, ali filteri su kostali kao pola uredjaja, prica kao sa inkjet printerima.
Tema zaključana.
25.03.2025 | 14:43
Hvala svima na preporuci.
Ovo što je smayoo linkao će sigurno ići kad bude renovacija stana, a sad će ipak ići xiaomi plug&play rješenje pa ću vidjeti koliko je efikasan.
Tema zaključana.
25.03.2025 | 19:18
iAnte kaže:
Hvala svima na preporuci.
Ovo što je smayoo linkao će sigurno ići kad bude renovacija stana, a sad će ipak ići xiaomi plug&play rješenje pa ću vidjeti koliko je efikasan.

Sestra uzela dva takva neki dan jer joj kuma nahvalila isti, kao mnogo manje prašine doma, dijete s astmom preporođeno, blabla. I ja gledam već dugo, al mi žao bilo para, sad bum vidil.
Tema zaključana.
25.03.2025 | 21:29
Vjeruj da ces biti zadovoljan. Ja sam ga kupio nakon sto sam renovirao stan jer sam mislio da nece ta prasina nikad izaci vani

Imamo i malog maltezera pa neka kupi dlake.

Medjutim kupio sam ovaj HEPA model koji izgleda uopce nije za to.

Nakon godinu dana neprekidnog rada uopce nije bio niti prljav niti prasnjav unutra, niti je ijednu dlaku skupio. Nista.

Pokusao sam ispuhati filter komprimiranim zrakom i tada je izasao mali oblak, ali nista strasno.

Pobudali i pocne puhati ko blesav kada upalis mirisne svijece, kada neko meso poha u stanu ili kada se nesto kuha dulje vremena.

U biti jako uspjesno otklanja sve neugodne mirise i te neke glupost u zraku na mikronskom nivou, pa bih rekao da mu je to najveca vrijednost.

Ne gasim ga skoro nikada. Po noci sam nastimao night mode (tisi) a po danu Auto.
Tema zaključana.
26.03.2025 | 11:09
Mi imamo Philips već 4, 5 godina. Već na predfilteru pokupi prašinu, isto dlake maltezera. Ne izgleda to baš ugodno kad ga otvoriš i vidiš što je sve ulovio.
Drugi filter je za miris, treći i glavni onaj za najmanje čestice.

Isto kupio radi alergija, ali ne sjećam se da sam se isti tren preporodio.
Ali onda i nakon par godina, te alergije su same od sebe nestale. Kako došlo tako prošlo, barem za sada.

Ima dobar test ako hoćeš vidjeti koliko on toga zapravo usisava.
1. Prošetaj se par puta ispred pročišćivača da se malo digne prašina
2. Ugasi svjetlo
3. Uperi jači snop svjetla ispred pročišćivača, onako sa strane, ne baš direkt u njega, i tada se vidi se koliko toga (puno) zapravo ulazi unutra.
Tema zaključana.
26.03.2025 | 13:50
tomislav.c kaže:
Mi imamo Philips već 4, 5 godina. Već na predfilteru pokupi prašinu, isto dlake maltezera. Ne izgleda to baš ugodno kad ga otvoriš i vidiš što je sve ulovio.

Sad si me bacio malo u razmisljanje. Moguce da onda ovaj Xiaomi i ne radi jednako dobro kao Philips :/

U njemu nema nicega sto ti spominjes, a sto sam logicno ocekivao da ce vremenom skupiti.

Doduse supruga je bolesno cista osoba i ima probleme sa alergijama. Nenormalno cesto to trlja, brise, glanca, usisava. Stan mi vise lici na laboratorij nego na topli dom
Tema zaključana.
26.03.2025 | 22:27
drlovric kaže:
tomislav.c kaže:

Sad si me bacio malo u razmisljanje. Moguce da onda ovaj Xiaomi i ne radi jednako dobro kao Philips :/

U njemu nema nicega sto ti spominjes, a sto sam logicno ocekivao da ce vremenom skupiti.

Doduse supruga je bolesno cista osoba i ima probleme sa alergijama. Nenormalno cesto to trlja, brise, glanca, usisava. Stan mi vise lici na laboratorij nego na topli dom

Ako nemaš ovakvih naslaga, onda čestitam, niti nemaš prašine doma.
youtube.com/shorts/ttRNmjsMs-s?si=Pf1LtA7ehiSlRh2f

Ovo što lik usisava je isto kao predfilter (ako se to tako zove), tj neka mrežica koja zaustavi veće čestice, prašinu.
Tema zaključana.
26.03.2025 | 23:39
Vjeruj mi kada sam ga mijenjao, identicno su izgledali stari i novi. Nista vidljivo ni na filteru, niti unutar uredjaja. Ociglesno Bosch pet usisavac radi dobar posao.

Na Xiaomi ekranu je 005-025 raspon, nekih 90% vremena. Konstantno u zelenom podrucju.

Mirisna svijeca ili spremanje hrane to zna zakucati do 150. Zimi, kada je smog, isto tako malo vrijednosti skoce.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1057)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO