Smrt cloud servisima!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Smrt cloud servisima!

03.11.2025 | 12:34
Samo da se pohvalim da je Riba Mnemonic uspjesno oslobodio svoj usisavac okova cloud servisa!

Neka se sjeti toga kada strojevi ustanu.

valetudo.cloud

P_20251102_113010.jpg
Tema zaključana.
03.11.2025 | 13:39
Jel to znači da tvoj okretni usisavač neće sudjelovati u ustanku strojeva?
Tema zaključana.
03.11.2025 | 13:41
On ce biti vodja pokreta otpora, dakle we are doomed iako cu mu staviti nove cetkice.
Tema zaključana.
03.11.2025 | 13:43
Lako za usisavač, ali kakvu to zajebanu tipkovnicu imaš? I što je to u sredini između njena dva komada?

Inače, što se usisavača tiče, još smo odavno zakljuičli kamo to ide kad smo kod frenda skužili da mu je usisavač snimio funkcionalni tlocrt cijelog stana (jer po količini usisanog materijala s poda klasificira što je prostor kuda se ide cipelama, što je dnevni prostor, a što noćni, kakve su gdje podne obloge...) i, naravno, sve je to uploadao nekamo na net.
Tema zaključana.
03.11.2025 | 13:53
smayoo kaže:
Lako za usisavač, ali kakvu to zajebanu tipkovnicu imaš? I što je to u sredini između njena dva komada?

Inače, što se usisavača tiče, još smo odavno zakljuičli kamo to ide kad smo kod frenda skužili da mu je usisavač snimio funkcionalni tlocrt cijelog stana (jer po količini usisanog materijala s poda klasificira što je prostor kuda se ide cipelama, što je dnevni prostor, a što noćni, kakve su gdje podne obloge...) i, naravno, sve je to uploadao nekamo na net.

Tipkovnica za hakiranje, verzija Ergodoxa. Za sada privikavanje ide dobro, zadovoljan sam rezultatima. Ovo u sredini je samo rotary encoder, trenutno radi kao kontrola za glasnocu.

Navodno noviji modeli uz LIDAR imaju i kamere i mikrofon, pa i to zavrsi na necijim serverima. E neces razbojnice!
Tema zaključana.
03.11.2025 | 14:07
Ha, mislim, kamere i mikrofon ima i svaki mobitel danas. Kako ćeš njega skinut s clouda?
Tema zaključana.
03.11.2025 | 14:30
Mobitel se ipak ne moze sam setati po kuci.
Tema zaključana.
03.11.2025 | 18:38
Riba kaže:
On ce biti vodja pokreta otpora, dakle we are doomed iako cu mu staviti nove cetkice.

Stavi mu drot četku da ne bude da smo se predali bez borbe.
Tema zaključana.
03.11.2025 | 20:41
Onaj stick desno od monitora mi je sumnjiv.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
03.11.2025 | 21:01
Moj Rowenta robo-usisavač kodnog imena "Đuro Usisavalnik" je strašno glup i s toliko lošom aplikacijom da je sve to toliko jadno skrpano da nije u stanju počistiti na suvisao način gotovo ništa, ne skenira ništa i ne prepoznaje ništa, jedino što uspješno radi je da se zaplete u kabele!

Mislim da on zapravo i nema nikakav algoritam, nego samo jednu RND petlju i onda baulja po slučajno generiranim brojevima. Što očisti - očisti sasvim slučajno. Barem je u smislu privatnosti siguran!
Tema zaključana.
22.01.2026 | 09:11
Sve radi super, osim sto je jucer uspio zakaciti Nintendo Alarmo budilicu, baciti je na pod, iscupati adapter za napajanje iz uticnice i onda to vuci po hodniku.

Screenshot2026-01-22at08.09.01.png
Tema zaključana.
22.01.2026 | 17:02
Ne znaju niti saugere napraviti, a gdje će robo taksije!
Tema zaključana.
07.04.2026 | 19:19
IMG_6010.jpeg
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (189)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO