Dobre knjige
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dobre knjige

• dpasaric
  • Posjetitelj
25.01.2026 | 00:19
Vjerujem da bi bilo korisno da imamo jednu temu gdje možemo skrenuti pozornost na dobre knjige koje smo pročitali - ili barem vidjeli da su zanimljive.

Okinula me ova koju sam jučer vidio u VBZ-u, bila mi je preskupa, ali zanimljiva jer su mi trenutna asocijacija bili Pet Shop Boys i Steve Jobs.

Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.01.2026 | 00:26
Druga knjiga koju mogu spomenuti, a koju sam imao sreću dobiti na poklon, je također od poznatog nakladnika "Taschen", a radi se sažetom, ali kompletnom pregledu NASA-ine arhive od početaka do današnjih dana.

Izuzetno zanimljivo za svakoga koga zanima sve vezano uz istraživanje svemira. Odlično je ilustrirana i bogato opremljena, naravno u najkvalitenijem tisku. Dolazi u svojoj kartonskoj kutiji da se ne ošteti jer je velika i teška!

Preporuka za kućnu kolekciju!
Tema zaključana.
25.01.2026 | 00:32
Nakon duge pauze od citanja, supruga mi je poklonila svoj stari Kindle.

Po preporuci krenuo sam citati Blindsight i Echopraxia od Petera Wattsa pa preporucujem i vama ako imate snage za hard Sci-Fi.

Novele su potpuno besplatne na stranicama autora:

www.rifters.com/real/Blindsight.htm
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.01.2026 | 10:36
Ova knjiga je pak bila novo iskustvo!

“The ultimate aim of martial arts is not having to use them”

Miyamoto Musashi bio je japanski strateg, majstor katane i ronin, ali i umjetnik. Rođen je davne 1584. godine. Stil pisanja mu je vrlo koncizan, gotovo u stilu priručnika za korištenje - dijelom je to tako jer tada nije bilo drugog načina nego pisati po skrolovima, pa je i kroz to ograničenje nastojao biti kratak. Knjiga se može pročitati u jednom danu i odlično sažima bit japanske filozofije kako izvući najviše u fizičkom sukobu jednog ili više ljudi.

"Detalj" kojem se tada nije pridavala veća težina je i to što je u procesu dokazivanja svoje vještine u duelima ubio 17 ljudi, a sveukupno je imao 62 duela u kojima je uvijek on izlazio kao pobjednik.
Tema zaključana.
25.01.2026 | 12:15

Prilog/zi die-dna-der-usa-gebundene-ausgabe-sandra-navidi.webp nije/su pronađen/i

USA DNA.
Sandra Navidi
Tema zaključana.
25.01.2026 | 12:42

Preporučam od srca svima, osobito onima koji su je zadnji put pročitali kao djeca, jedno ponavljanje i otkrivanje slojevitosti, vjerujem da će svakom dobro doći.
Čovjek se ubio jer nije mogao podnijeti eroziju vrijednosti u koje je vjerovao. Živimo u slično vrijeme, nažalost.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.01.2026 | 17:49
Odrastao uz Ježevu kućicu, drago mi je što su i novim izdanjima zadržali originalni dizajn, to je klasik.
Tema zaključana.
27.01.2026 | 19:10
Došlo s DE Amazona i svejedno su mi uzeli 2,5€ za nešto - sve mi se čini da imaju Putinove ljude tamo u Pošti.

IMG_5460.jpeg
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
27.01.2026 | 20:44
Novi ulaz iz Taschen naklade za Star Wars ljubitelje!

Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
28.01.2026 | 10:13
Oho! Ovo je kao stvoreno za naš "2001: Odiseja u svemiru" kutak u PEEK&POKE! Tozo će biti zadovoljan.

Stiglo u VBZ, neobičan format, ali tim zanimljivije!
Tema zaključana.
30.01.2026 | 12:20
Ako kupujuete, potražite combo verziju s CD-om na kojoj je original uglazbljena priča Hrvoja Hegedušića

smayoo kaže:

Preporučam od srca svima, osobito onima koji su je zadnji put pročitali kao djeca, jedno ponavljanje i otkrivanje slojevitosti, vjerujem da će svakom dobro doći.
Čovjek se ubio jer nije mogao podnijeti eroziju vrijednosti u koje je vjerovao. Živimo u slično vrijeme, nažalost.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (482)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO