Ima li koga luđega od mene? ????
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ima li koga luđega od mene? ????

18.05.2026 | 10:59
Ak me zbog ičega familja “mrzi” onda je to skupljanje i čuvanje krame. OK, iole suvislu kramu sam poklanjao dalje – bilo frendovima, bilo u PEEK&POKE, ili kakvu udrugu…

A evo jedan “krajnji” primjer: MacBook Pro "Core 2 Duo" 2.4 13" Mid-2010. Rabljen do temelja, poklonjen, rabljen još puno. Vraćen natrag jer ne radi: da, diskovi su svoje dali i bacil sam ih.
Meni se ne da više to sklapat natrag (iako mi je to bila prvotna ideja), a nekak mi žal bacat ga u smeće.
Kaj ja znam: možda ima nekoga tko bi to u Zagrebu pokupil od mene i igral se s time?
Danas je 18. 5., ak se do 20. 5. ne nađe takav “luđak” – ovo bu ipak u reciklažno dvorište.

Ha, čak sam našao i originalnu kutiju s optičkim pogonom!
Prilozi:
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
18.05.2026 | 13:27
Nemoj baciti, u najgorem slučaju stavi na bus ili daj nekome za Rijeku, pa će nam u muzeju dobro doći za rezervne dijelove, a i mislim da nemamo niti jednu sačuvanu originalnu kutiju od tih serija.
Tema zaključana.
18.05.2026 | 13:33
OK, ak ti tak veliš, ide u RI…
Iako mi je Joki pred po ure rekao da nema Ribe = nema popravaka = nema smisla…
No da, slažem se da je kutija (s papirima i instalacijama) baš dobra stvar za muzej.
Tema zaključana.
18.05.2026 | 13:50
Hej janimire! U petak stižem iz Ri, cca 20:00 u Zagreb (Dugave), i ostajem do nedjelje popodne. Tak da ako se možeš strpiti do petka (najranije) ili do kraja tog vikenda (najkasnije) se nađemo pa pokupim i onda ostavim pred ulaznim vratima Peek&Pokea
Ak kaj treba od detalja slobodno se javi.
Lp
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
18.05.2026 | 13:54
Joke svašta kaže, pa tko popravlja Macove u Pikiiju nego ja? Riba bi rado, ali on je u Irskoj.
Tema zaključana.
18.05.2026 | 14:33
Za popravke nismo nešto, ali ako ti treba kojeg Maca usmrtiti, za to je moj sin specijalist.
Tema zaključana.
18.05.2026 | 14:33
Ugl, Davore, ako već skupljaš, MBP 16" 2019 s razbijenim ekranom. Trebaš?
Tema zaključana.
18.05.2026 | 16:01
Kad je već otvorena tema za "starudiju", jel ima netko ekran za MBP 13" 2012 Unibody, rado ga udomim
Tema zaključana.
18.05.2026 | 16:50
Bertone kaže:
Kad je već otvorena tema za "starudiju", jel ima netko ekran za MBP 13" 2012 Unibody, rado ga udomim

Imam ti 2011 13" MBP, onaj prvi s thunderboltom, ako ti to paše?
Tema zaključana.
18.05.2026 | 17:00
Mislim da to ne radi jer je konektor na 2011. koji ide na MBO mrvicu drugačiji od 2012 no mogu probati ak ti smeta doma.
Tema zaključana.
18.05.2026 | 17:01
Bertone kaže:
Mislim da to ne radi jer je konektor na 2011. koji ide na MBO mrvicu drugačiji od 2012 no mogu probati ak ti smeta doma.

Može, samo se javi na PP s brojem mobitela pa dogovorimo.
Tema zaključana.
18.05.2026 | 17:30
Ima li netko napajanje za stare Mac laptope? One prije MagSafe punjača?

Ima okrugla varijanta i kasnije bijeli brick. Meni su svi krepali i ostao sam samo na jednom, okruglom sa svog prvog iBooka 2003 a svi ostali su krepali. Pošto mi i iBook i PowerBook G4 i dalje rade a ponekad ih čak i upalim bilo bi dobro da imam još koji punjač. Novci, pizza, razne usluge...?

clamshell-ibook-g3-charger.jpg
Tema zaključana.
18.05.2026 | 22:16
Bertone kaže:

proveri na www.ifixit.com oko toga, ima i forum sa pitanjima sa takvim temama.
Tema zaključana.
18.05.2026 | 22:19
IgorD kaže:
Ima li netko napajanje za stare Mac laptope? One prije MagSafe punjača?

Ima okrugla varijanta i kasnije bijeli brick. Meni su svi krepali i ostao sam samo na jednom, okruglom sa svog prvog iBooka 2003 a svi ostali su krepali. Pošto mi i iBook i PowerBook G4 i dalje rade a ponekad ih čak i upalim bilo bi dobro da imam još koji punjač. Novci, pizza, razne usluge...?

clamshell-ibook-g3-charger.jpg

ako ne nadjes, dovoljno je da nadjes bilo kakvo napajanje sa istim naponom i strujom, i treba ti 3.5mm stereo jack. ima na nekim sajtovim kako se vrsi povezivanje, da ne trazim sada, ja sam to radio pre nekih 15-20 god. i radilo je.
naravno ako ti estetika nije bitna, al uvek mozes da stavis apple-sticker na njega
Tema zaključana.
19.05.2026 | 07:37
Fala na informaciji, malo me strah to praviti jer nikad nisam bio hardver osoba, ipak je to struja, nešto će se negdje spojiti i onda problemi. Ali ako sve ostalo propadne, barem znam da je moguće.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (263)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO