iPhone 4 i kako to rade Kinezi ;)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 i kako to rade Kinezi ;)

01.01.2011 | 23:59
Oduvijek se istočnjačka inovativnost bazirala na kopiranju zapada. Kad je nešto popularno Kinezi brzo nađu načina kako iskopirati. Evo kako su to napravili za iPhone 4

A evo linka i na stranice proizvođača: Sophone.com
Stranice su na Kineskom, naravno, ali hvala Google prevodiocu što postoji premda uglavnom za sada baš i ne prevodi najbolje
Tema zaključana.
02.01.2011 | 09:50
Kako znas da ne prevodi dobro? LOL
Tema zaključana.
02.01.2011 | 09:53
Da citiram izvadak iz Sankove kratke biografije koju možeš naći ovdje:

Ubrzo nakon toga odlazi u NR Kinu na studij i tamo nabavlja svoje prvo računalo COMX 35 na kojem pravi svoje prve korake u programiranju, prvo Basic, a onda i strojni jezik. Prije kraja studija nabavlja svoj prvi PC 8086 Amstrad 640 sa MS-DOS i kineskim CC-DOS-om na kojem piše svoj diplomski rad kineskim hlijeroglifima.
Tema zaključana.
02.01.2011 | 12:47
zabac je napisao:
Kako znas da ne prevodi dobro? LOL

Eto, smayoo je bio brži, hvala smayoo!
Tema zaključana.
03.01.2011 | 15:48
Pardon. Biografije mi nisu neko stivo za citanje.
Tema zaključana.
03.01.2011 | 17:38
Što???

Hoćeš reći da nisi nikad pročitao svih 10 tomova Dedijerovih priloga za biografiju Predsednika Tita?
Tema zaključana.
03.01.2011 | 21:32
Nazalost ne. Procitao sam gotovo sve Alan Fordove. Se to racuna?
Tema zaključana.
03.01.2011 | 21:43
Jedino ako si pročitao i sve Fantome, Diabolike, Modesty Blaise i Rip Kirbyje.
Tema zaključana.
03.01.2011 | 23:25
hm... Nice!

Yes... Nice!

iPad.. Nice!

buahahahahaha!!! ))

I onda na kraju kaže: Made in China - Sophone!

Pa gdje je rađen AJFON!!! ))

Dobro sam se nasmijao!!
Tema zaključana.
04.01.2011 | 10:22
Kad smo već kod toga - pa gdje je rađeno bilo što! Prije koju godinu je neki ekonomski institut iz Njemačke napravio istraživanje i došao do toga da je preko 90% proizvoda u Njemačkoj ili napravljeno u Kini, ili sadrži neki vitalni dio koji je napravljen u Kini.
Tema zaključana.
04.01.2011 | 14:10
presmiješno...
a ovo na stolu je MacBook ili neki SoBook?
nego, mene zanima kako njima to plagiranje prolazi, pravno gledajući. nije da su ga samo prekopirali nego su stavili i Appleov logotip!
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
04.01.2011 | 17:44
Iako moram priznat da je ovo najvjernija kopija iPhone-a koju sam vidio, čak su i softver dobro skinuli... Gotovo da sam pomislio da je pravi iOS na njemu samo da je mašinerija slabija pa da onoliko trza...
Tema zaključana.
15.01.2011 | 22:36
Bolje radi iOS4 na ovom klonu nego na mom original 3G
Tema zaključana.
20.01.2011 | 22:13
Provjerite KOOKUA Wholesale Products Center i uživajte u velikom izboru Kineskih proizvoda po zaista povoljnim cijenama. Jednostavno morate vidjeti sve te razne kopije Apple proivoda kao i ostalih proizvođača.

Nekada su morali kupiti i uvesti neki proizvod i onda napraviti reverzni inženjering da bi ga kopirali. Danas kad se većina proizvoda proizvodi u Kini lakše je i sve kopirati. nema više potrebe ni za uvozom, ni za reverznim inženjeringom

Ja sam se već prijavio i napravio korisnički račun. Pokušao sam pronaći uvjete transporta za našu zemlju ili barem cijene, ali valjda ništa dok se ne napravi narudžba. Možda čak i probam riskirati koji dolar čisto da vidim može li se.
Tema zaključana.
Tema zaključana.
20.01.2011 | 22:24
Koji su ovo kraljevi!
Tema zaključana.
20.01.2011 | 23:01
Riba je napisao:

Hmm, zanimljivo, no ipak koliko pouzdano? Tek nekoliko negativnih ocjena i niti jedna pozitivna. Doduše, poznavajući Kineze jer sam s njima živio 4 godine lako je moguće da je sve to jedna zločesta prijevara.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1036)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO