Pozdrav iz Koreje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz Koreje

12.02.2011 | 17:47
Pozdrav svima na najboljem forumu iz hladnog Seoula, Korea
Seoul_South_Korea.JPG
Tema zaključana.
12.02.2011 | 18:00
Baš i nije sparina. Kaj to dinare imas u ruci? Izgleda k'o nekad 50din. Uživaj.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
12.02.2011 | 18:01
Ha! Ovo nije tek običan pozdrav iz susjedstva! Sretno ti tako daleko od doma!
Tema zaključana.
12.02.2011 | 18:07
Da dečko skuplja novčanice, i drži 50 Dinara iz YU.
Tema zaključana.
12.02.2011 | 18:40
aaaaa ... pozdravi seoul ... meni je to najdraže mjesto gdje sam bio. pozdrav
Tema zaključana.
12.02.2011 | 19:01
OHO, Koreja, lijepo, lijepo. Uživaj i ostani što dužeB)

Ps: ja isto skupljam novac ali ne dinare, uglavnom kune i eure:P
Tema zaključana.
12.02.2011 | 22:22
Svakako jedno od mjesta koje bih volio posjetiti. Posao ili zadovoljstvo?
Tema zaključana.
12.02.2011 | 23:06
Joj super, uživaj. Ja sam bio u Kini, ali nije bilo prilike skočit do Koreje. Sad firma radi novi brod u Daewoo brodogradilištu, pa tko zna, možda se ukaže prilika
Tema zaključana.
13.02.2011 | 20:31
Seoul je zanimljiv grad, a ekipa tamo prilično OK. Samo kad ih uvjeriš da nisi Amerikanac.
Meni je jedino falilo zelenila...
Tema zaključana.
13.02.2011 | 20:39
Pa tamo dolje iza američke baze u Itaewonu prema nacionalnom muzeju imaš vrtova i parkova kolko hoćeš.
Tema zaključana.
13.02.2011 | 21:06
Nisam bio dovoljno dugo da bi ti sad znao točno reći kuda sam se ja kretao, ali vidio sam točno jedan (1) i to ne preveliki park. Sjećam se Buddhinog kipa na brežuljku, cca po sredini, dosta velikog, vidjelo ga se i iz okolnog kvarta.
Tema zaključana.
13.02.2011 | 21:53
Simpatično mi je ovo sa Budhinim kipom. Kao da si u Zagrebu prošao kraj crkve. Sve u svemu, Seoul je za mene fascinantan grad i nadam se da ću ga opet imati priliku posjetiti.
Tema zaključana.
13.02.2011 | 22:39
Da, znam. Ali ovo je bio jedini Buddhin kip u parku u koji sam vidio. Dakle, otprilike kao da sam vidio trsatsko svetište u Rijeci.

Ali nije ni to baš posve takva analogija. U Južnoj Koreji je u većoj mjeri zastupljeno nekoliko religija - najbrojniji su, mislim, animisti, onda budisti, pa kršćani, ali sve dosta uravnoteženo. Ono što je mene oduševilo je to da ta različitost stvara jednu istinsku toleranciju i, štoviše, prožimanje, a ne (dobrovoljnu) segregaciju (kao npr. u Mostaru )
Tema zaključana.
14.02.2011 | 00:51
Obavezno posjetiti Tapgol park. Pagoda je pregenijalna, a prodavači điđa ispred parka uvijek imaju HR zastavicu
Tema zaključana.
14.02.2011 | 01:28
smayoo
Meni je jedino falilo zelenila...

U metropolitan zoni, tamo pokraj Anyang-a, imaš brda sa budističkim hramovima na vrhu i prirode koliko hoćeš ... sa pogledom na Seoul
Predivno je. To je predio Gyeonggi-do.

Nego recite ... jeste bili u saunama?!
Tema zaključana.
14.02.2011 | 09:20
Ja sam uglavnom bio po tvornicama.
Tema zaključana.
14.02.2011 | 16:01
Turistički sam imao samo 2 dana, nisam se htio povlačiti po saunama Ali sam zato proklinjao kartu grada na kojoj je bio nacrtan McDonalds, a kad tamo - novootvoreni kafić. Ni Koreanci nisu što su nekad bili
Tema zaključana.
15.02.2011 | 10:11
Evo vratio se nakon presjedanja po aerodromima.

Što se tiče Seoula, 2 dana sam poslovno bio po razgovorima, 2 dana šoping, kultura i Electronic market.
Bio u starom djelu grada, posjetio par hramova u okolici, i centar elektronike za nas ljubitelje.

Za one koji nisu imali prilike posjetiti. Tržnica sa elektro robom, kilometri malih trgovina sa po tri-četiri kata i podrumom gdje je svaki štand prodaje nešto drugo. Od nove do korištene elktronike. Od Orla - iPhone 6
Cjenjkanje obavezno, osobno sam srušio cjenu na više proizvoda do 40% od osnovne cjene. Startna cjena je nešto kao kod nas. U grubo. I onda kreće kukanje, nećkanje, pa ima jeftinije u Hr itd...

Generalno doživljaj ludnica, obavezno posjetiti, ako nekoga put dovede u taj djelić planete.
Slike elektronic market
eletronic_market_seoul_1.jpg
Tema zaključana.
15.02.2011 | 10:12
još jedna slikica
eletronic_market_seoul_2.jpg
Tema zaključana.
15.02.2011 | 11:03
Kao ribarnica kod nas, samo jeftinije.
Tema zaključana.
15.02.2011 | 11:11
Upravo tako, cjenjkanje sa bakicama točnije sa mladim koreancima.
Tema zaključana.
15.02.2011 | 22:38
Sličan ugođaj na Shu Lin, tržnici elektronike u Taipei (na Taiwanu). Kupio sam si digitalni univerzalni mjerni instrument sa strujnim kliještima za 5 američkih dolara i još dobio baterije s njim. I još radi, nakon 7 godina.
Tema zaključana.
16.02.2011 | 10:03
Ja sam 2009 bio tamo 3 mjeseca radno, no i sa dosta slobodnog vremena. Meni je tamo tak dobro da bi se selio sutra da se pokaze prilika.
Evo par fotki sa flickra

evo i slideshow link
www.flickr.com/photos/elviskrstulovic/se...57626064689880/show/

Tema zaključana.
16.02.2011 | 10:08
Totalno se slažem s tobom, ja da mogu isto bih odmah se selio.
Red,rad i disciplina. Ljudi dobri, vole se šaliti. Vole popit, dobra klopa, čaj odličan....skoro ko kod nas !
Tema zaključana.
16.02.2011 | 10:17
Ma ja volim reći da su oni kao balkan tog djela azije, ne u ekonomskom smislu naranvno. Ali nekako po temperamentu. A i imaju neke slične "probleme". Tipa kad negdje putuju često su pitanja isto, "od kuda si", "Koreja" ... "je to u Kini?"

Tema zaključana.
16.02.2011 | 10:24
Slike su ti odlične...
Ja sada od zime nisam mogao držati fotoaparat u ruci, a kasnije sam vidio da obično zadnju fotografiju (kad se ruka smrzne) nije spremio na memorijsku karticu.
Tema zaključana.
16.02.2011 | 12:36
Hvala,
ja sam bio 6,7 i 8 tako da je meni bilo sve samo ne hladno, ili su pluštali monsuni ili je bilo užareno.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1033)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO