Uplata honorara iz inozemstva
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Uplata honorara iz inozemstva

06.03.2011 | 22:19
Poštovani "jabučari",

molim vas da sa mnom podijelite iskustvo s uplatama honorara iz inozemstva. Zanima me najsigurniji i najednostavniji način, te je li moguće uplate primati preko PayPal-a?

Usput, da ne bude da samo pitam kad se javim na forumu, imam jednu dobru vijest za one koji traže uređaj za bežični pristup internetu s PowerPC G4 Mac minija na kojemu je Mac OS 10.3.9. Nakon višemjesečnog traženja našao sam u Svijetu medija Edimax-ov USB adapter - model EW-7711USn - za 179,00 kn. Budući da na pakiranju piše da radi na Mac 10.4.x and above, morao sam ga prije kupnje isprobati. Zahvaljujući ljubaznosti zaposlenika Svijeta medija to sam i uspio. Dakle radi i na nižim verzijama od OS-a 10.4. Trebalo je malo čeprkati i podešavati, ali sad se vrlo jednostavno spojim na internet.

Lijep pozdrav svim čitateljima!
Tema zaključana.
06.03.2011 | 23:40
iMo kaže:
Poštovani "jabučari",

molim vas da sa mnom podijelite iskustvo s uplatama honorara iz inozemstva. Zanima me najsigurniji i najednostavniji način, te je li moguće uplate primati preko PayPal-a?

PayPalom ne možeš primati uplate ako ti je PayPal račun hrvatski. Mislim da možeš primati preko MoneyBookers servisa.
Tema zaključana.
06.03.2011 | 23:54
Hvala.
Tema zaključana.
06.03.2011 | 23:56
Po mom iskustvu, za uplatu honorara (honorara, dakle - naknade za autorsko djelo neke vrste - a ne maloprodajnog prihoda od npr. prodaje iPhone softvera) iz inozemstva je, dok naša Porezna uprava ne napusti 19. stoljeće i dođe barem do sredine dvadesetog, najmanje bolno otvoriti nerezidentni račun u toj zemlji odakle je tvrtka koja ti uplaćuje honorare. Postoje razne procedure oko toga, ovisno o zemlji, ali obično ti ta ista tvrtka pomogne oko toga, napišu ti neko pismo, jamstvo, ovo, ono, temeljem čega možeš otvoriti takav račun. Onda u toj istoj banci na teret tog računa napraviš neku karticu (debitnu, charge, whatever) i peglaš je gdje god želiš po svijetu. Ne dižeš lovu na bankomatu jer te tu ožene za bezobrazne naknade i provizije, ali kupuješ gdje god želiš (eventualno pušiš tečajne razlike, ali jbg...).

Inače, nedavno sam se interesirao ponovno poslije dugo vremena i vidim da je u međuvremenu sklopljen ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i gotovo svih zemalja EU i ostalih zapadnih (prije 12 godina ugovori su postojali samo s Mauricijusom, Bahamima, Sao Tome e Principe i ostalim stjecištima praonica novca ). Tako da niti formalno više nisi u poreznom prekršaju.

Zapravo, ne znam što je još formalna zapreka tome da se novac ne može primati putem PayPal u Hrvatsku. Vjerojatno samo tromost i indolencija, kako Porezne, tako i bankarskog sustava u HR.
Tema zaključana.
07.03.2011 | 00:01
I za ovo hvala!
Tema zaključana.
07.03.2011 | 00:21
PayPal ne dolazi u Hrvatsku jer im se ne da za*ebavati sa našim zakonskim normama koje se tiču financijskog poslovanja. Već su im ljudi slali mailove sa upitima, i među redovima se može isčitati gornje tumačenje. ALI .. ako otvoriš račun u zemljama u koje PayPal šalje novce, nema nikakvih problema. S obzirom da smo do 1.1.2011 za račune vani morali kontaktirati HNB, a od 1.1. možemo i bez njih, nema problema da se otvori račun u Sloveniji ili Austriji..
Tema zaključana.
07.03.2011 | 01:48
Još jednom zahvaljujem.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1198)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO