Dan napravljen od stakla
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dan napravljen od stakla

17.03.2011 | 01:20
Kako je nafte sve manje pa tako i plastike, u budućnosti se predviđa veća upotreba stakla. Hoće li budućnost biti ovakva:

Najzanimljiviji je prozirni iPhone i iPad sveden na milimetarsku debljinu
Tema zaključana.
17.03.2011 | 01:41
Kako je krenulo, čini mi se da je budućnosti sve manje.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 01:53
Zanimljiva buducnost:cheer:
Tema zaključana.
17.03.2011 | 03:08
Sank kaže:
Kako je nafte sve manje pa tako i plastike, u budućnosti se predviđa veća upotreba stakla. Hoće li budućnost biti ovakva:

Ove pokretne slike na frizideru su mrak, ali bojim se da bi mi to ispililo zivce. No to sam si pomislio i kad sam prvi put vidio (na filmu) papirice i magnetice na vratima frizidera.

Volio bi vidjeti film pun takvih dzidza.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 10:21
Don kaže:
Kako je krenulo, čini mi se da je budućnosti sve manje.

Mda... Slušam jučer onog blentavca iz odbora za nuklearnu energiju kako objašnjava kako će u Fukushimi reaktor potonuti na neku dubinu, a tamo će ga sama masa tla ohladiti. Baš se super to dosjetio. A cijeli Japan na vulkanski aktivnom području.

Evo jedne prigodne...

Razniće nas svugdi, neki vitar ludi, di god mu se svidi…
O nama će pričat ka i mi o Atlantidi A možda i neće…
Ma jebo nas, nemamo sreće…

Tema zaključana.
17.03.2011 | 13:29
Evo također prigodne

Tema zaključana.
17.03.2011 | 14:50
E, jbg smayoo, tvoju prigodnu mi nikako ne otvara.
Ni safari,Opera,Chrome itd.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 14:55
Slika :
Slika_zaslona_2011_03_17_u_13.png
Tema zaključana.
17.03.2011 | 15:09
Mda. Riba, koji je to Q...? Zašto neke linkove na youtube prikaže korektno, a druge zafuša?

http://www.youtube.com/watch?v=8qJT-M3cEUI
Tema zaključana.
17.03.2011 | 15:54
Ma koji vam je ljudi, zar vas još ima koji nemate Click to Flash instaliran, i HTML5 enajbliran?
Niste normalni, kriza je, a vi tu s Flashom nabijate račune

Trk svi na: http://clicktoflash.com/

C/P:

Features:

Block evil Adobe Flash - Flash only when you want it.
One-click Flash loading - View blocked Flash with just one click.
Higher quality YouTube - Play videos in QuickTime, not Flash.
Website Whitelist - Allow Flash on certain websites.
Lowered CPU usage - Browse the web more quickly.
Better battery life - Browse the web longer on your laptop.
Less fan usage and heat - Browse the web quietly and cooly.
Automatic Updating - Download updates when they're ready.

Dovoljno?
Tema zaključana.
17.03.2011 | 16:29
Eh, Smayoo, Smayoo, tako ti je to kad se držiš flasha

Na svaki Youtube link samo dodaj

&feature=player_embedded

pa ćemo ga moć gledati i na iGadgetima
Tema zaključana.
17.03.2011 | 19:49
Valjda bu i sex preko stakla, sigurno je sigurno i to još na daljinu. Vidim ni prasetine nema, sve nešto bledunjavi i asmatično se jede. Ne znam od kud im jaja? Valjda su i ona staklena i umjetna. LOL
Tema zaključana.
17.03.2011 | 20:10
Sank, jbg, ne držim se Flasha. Štoviše, uključio sam si na operi html5 za youtube odavno, a sad sam vidio da me odštekalo.
Pak sem se opet prištekal.

Inače, i ovaj link koji si ti gore dao je isto flash??!! A tvoj se vidi, a moj ne?
Tema zaključana.
17.03.2011 | 20:45
Više se nezna, tko pije i tko plaća ili lud zbunjenoga.
Meni je uključen html5 , jer sam provjerio, pa kaže da ga mogu isključit. Druge isjećke mi uredno prikazuje.Imak i klik tu flaš, ali je isto u svim kombinacijama.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 20:49
Smayoo ma znam, sumnjao sam da je neki zaj.. sa browserom. Kad se doda onaj

&feature=player_embedded

onda koristi prvi mogući ugrađeni player. Na računalu to i dalje može biti flash, ali na iPadu je onda html5.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 22:02
Sank kaže:

Uljepšao si mi danB)
Tema zaključana.
18.03.2011 | 03:13
Sank kaže:

Brat bratu, prije će ovo sve biti MS-ova djeca. Surface + WP7 su već pokazali dosta mogućnosti sa ovog videa, MS se spario s Nokiom koja se nikad nije libila raditi inovativne stvari (pa makar ispale loše), a dosta me začudilo što se još uvijek smatra kako će budućnost biti nužno touch tipa - WiiMote i Kinect pokazuju da se dosta toga može napraviti samo mašući ručicama...

Primjer razvoja u MS-u
Tema zaključana.
18.03.2011 | 09:38
Najsigurniji ubojice inovacije, invencije i napretka u pozitivnom smislu te riječi jesu korporativno okruženje, kapitalistički prerogativi profita i rasta i negativna marketinška načela ("umjesto da se mučimo napraviti dobru stvar, lakše nam je ljude uvjeriti da je ovo što imamo - dobro" ).

Sva zaista revolucionarna otkrića u povijesti čovječanstva napravljena su i stavljena svijetu na korištenje od strane entuzijasta kojima je novac bio najzadnji motiv na svijetu. Jedino što su gramzljivi korporativni nosorozi ikad učinili za razvoj bilo je - da su ga usporili i učinili loši(ji)m.
Tema zaključana.
18.03.2011 | 10:08
smayoo kaže:
Najsigurniji ubojice inovacije, invencije i napretka u pozitivnom smislu te riječi jesu korporativno okruženje, kapitalistički prerogativi profita i rasta i negativna marketinška načela ("umjesto da se mučimo napraviti dobru stvar, lakše nam je ljude uvjeriti da je ovo što imamo - dobro" ).

Sva zaista revolucionarna otkrića u povijesti čovječanstva napravljena su i stavljena svijetu na korištenje od strane entuzijasta kojima je novac bio najzadnji motiv na svijetu. Jedino što su gramzljivi korporativni nosorozi ikad učinili za razvoj bilo je - da su ga usporili i učinili loši(ji)m.

Slažem se s time što veliš. Možda bi točnije reći da su za sve to što si naveo krivi - ljudi! Naime, u korporacijama odluke donose ljudi, velike profite pod svaku cijene žele ljudi, iskorištavati druge ljude opet žele ljudi!

Dakle, sami smo sebi najveći neprijatelji. I to toliki da nije nemoguće da se ubrzo dovedemo na korak do provalije. A onda ...

BTW često se pitam gdje je ta granica koja dijeli "zdravu zaradu" od pohlepe, tko je taj koji tu granicu treba odrediti, kako postaviti stvari da kao civilizacija idemo u dobrom smjeru (ako stoji pretpostavka da je ovo loš smjer).
Odgovore nemam.
Tema zaključana.
18.03.2011 | 14:05
DrAle kaže:
Dakle, sami smo sebi najveći neprijatelji. I to toliki da nije nemoguće da se ubrzo dovedemo na korak do provalije. A onda ...

BTW često se pitam gdje je ta granica koja dijeli "zdravu zaradu" od pohlepe, tko je taj koji tu granicu treba odrediti, kako postaviti stvari da kao civilizacija idemo u dobrom smjeru (ako stoji pretpostavka da je ovo loš smjer).
Odgovore nemam.

Po svemu što se događa zapravo već stojimo iznad provalije, još samo jedan korak nedostaje...

Ovaj smjer kojim naša civilizacija ide sada definitivno je pogrešan jer se bazira na (Anti)ekonomiji koja podrazumjeva bezumno trošenje, a sve radi "virtualnog" profita.

Nazivam ga virtualnim jer novac ima zaista virtualnu vrijednost koja preko noći može nestati i pretvoriti se u ono što zapravo doista i jest, komad bezvrijednog papira, možda dobrog za potpalu vatre ili brisanje guzice.

Problem prekomjernog trošenja očituje se u svim segmentima našeg života. Ograničene resurse ovog planeta trošimo bezumno i to spaljivanjem! Zamislite napredne li tehnologije, a sve što radimo danas sa svim tim silnim napretkom tehnologije jest spaljivanje, baš kako su i naši davni preci radili kad su otkrili vatru

Dva glavna problema ove civilizacije jesu posjedovanje i novac koji dovode do pohlepe i iskrivljenja percepcije pravih vrijednosti.

Pogledajte film: Zeitgeist: Moving Forward

Možda u tom filmu pronađete neke odgovore, ja jesam.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1188)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO