Napokon možemo primati uplate preko PayPal-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Napokon možemo primati uplate preko PayPal-a

28.03.2011 | 23:05
Maločas sam dobio mail od PayPala pa, evo, prenosim potencijalno zainteresiranima:

Now that PayPal lets you accept and withdraw payments using your PayPal account, the world is your marketplace. Get paid from customers in 190 countries. Accept Dollars, Euros, and most major currencies. Receive payments on your own website
Tema zaključana.
29.03.2011 | 00:47
i ja dobio isto )))
Tema zaključana.
29.03.2011 | 01:20
I ja. Vjerojatno svi.
Tema zaključana.
29.03.2011 | 13:24
Nemreš napravit Donate gumb za stranicu. Bezveze.
Tema zaključana.
29.03.2011 | 13:35
Nije li to sad vec staro par tjedana? Ili je ovo obavijest da stvar funkcionira i HR<>HR
Tema zaključana.
29.03.2011 | 15:53
MoschuS kaže:
Nije li to sad vec staro par tjedana? Ili je ovo obavijest da stvar funkcionira i HR<>HR

I jedno i drugo. Za primanje treba imati Visa karticu. Kakvu točno ne znam, ali Visa Electron od RBA ne radi.
Tema zaključana.
03.04.2011 | 18:51
Kolko saznal od banaka erste i pbz dopuštaju podizanje love sa paypala.u zagrebačkoj mi rekli da je to protivi sa njihovom politikom i da nije sigurno :-/
Tema zaključana.
03.04.2011 | 23:33
Evo ovdje nesto:
paypaluhrvatskoj.blogspot.com/
Tema zaključana.
07.01.2012 | 00:27
Da li netko tko ima iskustva može detaljnije opisati proces primanja uplata preko paypala. Najviše me interesira kolika su davanja, provizija odnosno porez ili neki slični namet.
Tema zaključana.
07.01.2012 | 00:43
Moje iskustvo je da je uplata bila "zaledjena" 30 dana, i nakon toga su pare automataki prebacene na visa electron karticu! Radi konverzije jedne valute u drugu nisam ugrabio njihov postotak, ali posto mi je od oka to stimalo, nije puno!
Sto se tice poreza, to moras sam izracunati i uplatiti!
Tema zaključana.
07.01.2012 | 01:28
To ide u masu za godišnji obračun poreza na dohodak. Upišeš sve primljene uplate pa koliko ispadne (ovisno o ostalim prihodima koje imaš).
Tema zaključana.
07.01.2012 | 10:23
@ping, imam ja. Kako kinsif kaze, u pocetku ce ti sve uplate biti zadrzane od strane PayPala 20-30 dana. Oni kazu da ce to biti aktivno dok se ne uvjere da nema prigovora od uplatitelja. Nazalost ne pise o kojem se broju uplata ili dana radi. Provizija kod pla'anja na tvoj PayPal racun je standardni postotak koji mozes naci u helpu. Priprebacivanju sredstava sa PayPala na tvoj racun naknada je 5 USD neovisno o iznosu, a pritom je maksilamni iznos 500 USD na dan.
Valja napomenuti da sam ja iznos u USD prebacivao na devizni racun u PBZ koji je tamo stigao kao iznos u eurima gdje sam izgubio dosta pri njihovim konverzijama. U banci tvrde da oni nista ne konvertiraju, a za PayPal sam prilicno siguran da to ne radi. Ne da mi se natezati vise s njima tako da cu vjerojatno PP uplate prebaciti na euro.
Tema zaključana.
07.01.2012 | 11:46
Potrebno je osigurati neke papire na svoje ime (za svaki slucaj). Prodavacima znaju zablokirati racun, ako kupac bude sumnjiv u nekoj desetoj transakciji, pa onda za otkljucavanje recuna traze racun za komunalije ili sl. na ime, što je posebno zgodno onima koji žive kod staraca ili su podstanari. Nadalje, to što su ti oni zablokirali sredstva i što ih možda ikada nećeš vidjeti, ne oslobađa te obaveze isporuke usluge ili dobara. Ako ne pošalješ kupcu njegovo, isti taj PP koji ti neda tvoju lovu, će te optužiti za prevaru i trajno ti zaplijeniti lovu i zatvoriti account. U potencijalno sumnjive transakcije spada i povlačenje love na svoj account. Dok držiš lovu kod njih i trošiš je preko njih, nemaš frke.
Jbg, nemaju nikakvu konkurenciju.
Tema zaključana.
07.01.2012 | 13:47
Ja sam također imao povlačenje sa svog računa na račun u Erste banci.

Sama transakcija prebacivanja mi nije naplačena ništa od strane paypal-a, no problem je bio taj što su oni automatski moje dolare konvertirali u kune i onda uplatili kune meni u erste banku, nakon toga ovi konvertiraju natrag u dolare i uplačuju meni na moj devizni koji je usput u dolarima.

Na toj egzibiciji sam popušio $50.

Isključivi krivac je Paypal koji je konvertirao dolare u kune.

Zvao sam paypal i dogovrio da mi se sve buduće isplate obavljaju isključivo u dolarima a tada mi ni u Erste banci neće biti konverzije i tada bi trebao valjda dobiti sve pare.

Vidjet ćemo.
Tema zaključana.
07.01.2012 | 17:15
Dakle PayPal iznos konvertira u kune? Koga si tocno "zvao u PayPal"?
Tema zaključana.
07.01.2012 | 17:32
Nemam pojma, javio se neki lik.

Na dnu stranice, kad odeš na "contact us", na idućoj stranici nudi i telefonski kontakt.

Poimence tko se javio, nemam pojma.

Možda, odnosno vjerojatno, bi se to moglo rješiti i putem mail-a ali ja više preferiram za takve stvari direkt razgovor pa sam zvao.
Tema zaključana.
07.01.2012 | 17:52
Hvala na informaciji, pokusat cu i ja.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1030)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO