Google-promjena jezika
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Google-promjena jezika

03.04.2011 | 14:53
Koristim iGoogle i sve bilo ok sa jezikom do jučer ili prekjučer. Podešeno mi je na hrvatski jezik, a sad mi se pojavila čirilica u lijevom stupcu i nikako ju nemogu maknuti. Čini mi se Bugarski. Nije se pojavilo u svim preglednicima, nego prvo na Chromeu i na Firefoxu, nakon dva dana i na Safariju. Jel tko imao sličan slučaj? Pitam se , jel možda nešto ušlo preko Maila, jer dobivam dosta Spama, ili nešto takovo. Prolažem isječak:
Screen_shot_2011_04_02_at_15.png
Tema zaključana.
03.04.2011 | 17:32
Nemam pojma... Što je uopće iGoogle?
Tema zaključana.
03.04.2011 | 18:19
1. iGoogle ti je stranica koju mozes modificirati s različitim widgetima (rss feed, tv program, vrijeme..) i koristiti kao tvoj izvor infromacija.
2. Razlog zbog kojeg ti se u jednom pregledniku pojavilo kasnije a u jednom prije je u to sto je browser spremi cache tako da bi sljedeca pristupanja bila brža i "lakša" pa je taj cache obnovljen kako se kojem browseru htjelo.

Razlog ovoga neznam, jesi li probao pitati u googleovim support groupovima?
Tema zaključana.
03.04.2011 | 18:31
Imaš klasičnu Google startnu stranicu i iGoogle gdje imaš kvadratiće za otvaranje raznih informativnih sadržaja. Na pr. Jutarnji, Vrijeme,Net.Hr, Danas, 24 Sata itd. Možeš uguglat igoogle pa ti pokaže. Probao i na Netbooku i tamo isto na Windowsima. Kao da je neki bug u tome, sumnjam da je je namjerno, tj virus ili trojan, već neka bugovita stvar u gugleovom jezičnom dijelu. Probao sam staviti engleski i tamo toga nema, kao i u mađarskom i njemačkom. Bit će da su pomiješali slavenske jezike. Kod poljskog jezika se ne pojavljuje, ali kod češkog da, kao i kod slovenskog i slovačkog.
iGoogle koristim baš za brzi pregled novosti. Ova devijacija se odnosi na postavke samog iGoogla.
Screen_shot_2011_04_03_at_17.png

Evo javili se i drugi, imaju isti problem.www.google.com/support/forum/p/Web+Searc...863f30ff9c&hl=en
Tema zaključana.
03.04.2011 | 23:37
Opera ipak prikazuje normalno latinicom. Isto tako i Camino, ICab, SeaMonkey uz OmniWeb. Jel je to možda zbog jezika u kojem su pisani ili iz nekog drugog razloga? Problem je interesantan, pa me zanima i ta mogućnost. Popravilo se nije, pa sam stisnuo Safari i napravio slikicu. :
iGoogle.jpg
Tema zaključana.
07.04.2011 | 23:42
Evo meni se slična stvar dogodila na Firefox 4 na Ubuntu. Stvar je bila u tome da mi je iako je sam Firefox na hrvatskom, u postavkama za google bio namješten neki arapski ili sličan jezik.

Jesi li provjerio gore desno
Postavke > Postavke za iGoogle > Općenito > jezik
i/ili
Postavke > Postavke Google Računa > Jezik sučelja ?
Tema zaključana.
08.04.2011 | 00:00
Mogao bih reći da sam već doktorirao na tom, ali ne pomaže. Ako zatvoriš browser ili ga quitaš te se vratiš, opet se pojavi čirilica. Očistio sam kolačiće i na prvu je ok, ali čim počnem surfat ili zatvorim prozor te se vratim , vraća se i čirilica. Probao sam kod frenda u kafiću i njemu se pojavi čirilica. Doduše na PC-u ali i IE i FF Chrome itd furaju čirilicu. Jedino mi zasada Opera na iMacu i na netbooku imuna na tu čirilicu. Možeš probati. Zvao okolo još poznate i njima je isto, svi na PC-u. Neki ne koriste iGoogle pa nisu znali, ali kad su ga pokrenuli i njima je došlo. Zašto Bugarski i samo srednjeistočnoj Evropi neznam, ali tako je !
Evo još link googleovog foruma :www.google.com/support/forum/p/Web+Searc...d50d4be521&hl=en
Tema zaključana.
08.04.2011 | 09:21
Ha, jutros nema više čirilice. Popravili su stvar. Probao i ostale pretraživaće i rade normalno.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1183)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO