Zastupljenost Apple-a u RH
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zastupljenost Apple-a u RH

12.01.2005 | 19:42
Pozdrav ekipi!

Zanima me zna li netko gdje bih mogao naći rezultate istraživanja o zastupljenosti pojedinih platformi u RH? Naime, treba mi udio Apple računala u ukupnoj masi, ali još više bi mi koristio udio prodaje Apple računala u odnosu na sve ostale u npr. 2004. ili možda 2003.

Lijepo molim, ako je netko vidio rezultate takvih istraživanja, molim da mo javi ovdje ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Hvala!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
13.01.2005 | 13:04
Vatro, nikada nisam vidio takvo istraživanje, a sigurno bih to zapamtio i negdje pohranio. Možda je netko drugi bio bolje sreće?
Tema zaključana.
13.01.2005 | 15:07
A što ti to treba?

Hrvoje
Tema zaključana.
13.01.2005 | 22:21
Ja imam 2 apple kompjutera ( iMac G3 i iMac G5).
Nadam se da ti je to pomoglo!
Tema zaključana.
13.01.2005 | 23:04
Vatro, legendo, potpuno razumijem tvoje pitanje i uopće ne sumnjam u najbolje namjere da se konačno podigne ugled i “image“ platforme za koju smo se opredjelili, i u ovom našem podneblju, najnovija planirana ulaganja u eHR treabala bi znati i ovakve odgovore, ali nikako ne razumijem ovako nebulozne odgovore nekih prizemnih razmišljanja !?
Pretpostavljam da bi ulagaći u PowerCom System trebali imati bar dio ovih podataka, jer nastup i ulaganja na nekom potencijalnom tržištu se zasigurno prije dobro i temeljito prouće, ili takve podatke treba potražiti u Budimpešti ?!
Najljepši pozdrav tebi i tvojim nastojanjima.
Tema zaključana.
14.01.2005 | 13:16
...najnovija planirana ulaganja u eHR treabala bi znati i ovakve odgovore, ali nikako ne razumijem ovako nebulozne odgovore nekih prizemnih razmišljanja !? ...

Posve neprikladan odgovor za posve neprikladno pitanje. Odnosno, tvoj odgovor nije nimalo pametniji od bilo kojeg nebuloznog odgovora posjetitelja Jabucnjaka.

Vatro nije kriv sto je postavio pitanje na koje nitko mjerodavan nema odgovora. U drustvu kojem nije krajnja svrha pojedinac, njegove potrebe i buducnost, pa da bi se zbog toga gradila nekakva pametna statistika koja u sebi ima i neku malu kategoriju "koje racunalo posjedujes?", vec samo gramzljivost, pomahnitalost i nebriga o svemu sto ce doci .. ne mozes ni ocekivati nista doli nagadjanje.

Jer u Hrvatskoj je drustvo gradjanske stihije, u kojoj nijedna statistika nema smisla ni uporista: gradjani sami organiziraju svoj zivot, sami se snalaze, kupuju tamo gdje je najbolje, svercaju, ne prijavljuju kupljeno, sute o svemu sto imaju (oni mali i oprezni, a njih je puno).

To je drustvo koje nema povjerenja u instituciju vlasti, jer vlast i ne brine o njemu (jedina interakcija izmedju vlasti i drustva jest otpustanje s posla i harac, u njegovim razlicitim oblicima -- sto ce reci da se nista pametno nije promijenilo jos od Otomanskog carstva), pa svaka sluzbena statistika koja za preduvjet treba imatu uredjen skup clanova i operacija na clanovima ne moze zazivjeti.

Jedina moguca procjena bi bila intervjuirati 1000 gradjana i svakog veceg Hrvatskog grada i na osnovu tog uzorka, te ocigledno uzimajuci u obzir i pondere drugih, informacijski i civilizacijski zaboravljenih kutaka domovine, dati nekakav jako grubi pogled na racunalnu sliku Hrvatske.

Po cisto osobnoj procjeni drzim da, u odnosu na ukupni broj, u Hrvatskoj ima manje od 1% korisnika Apple racunala. U biti, drzim da je broj zastrasujuce nizak.
Tema zaključana.
14.01.2005 | 17:43
Koliko znam, IDC već neko vrijeme provodi kontinuirana istraživanja o informatičkom tržištu u Hrvatskoj (kao što radi i s ostalim zemljama). Kada su rezultati istraživanja spremni za prodaju, IDC novinarima pošalje izvješće za tisak u kojem budu navedeni općeniti rezultati istraživanja. Novinari na osnovu toga napišu članak, te objave te opće podatke (a udio zastupljenosti platformi je jedan takav podatak). S obzirom da meni treba upravo taj podatak, nema smisla da kupujem rezultate cijelog istraživanja s pripadajućim analizama.

Prije tri-četiri godine naletio sam na takav članak u nekim novinama i bio je naveden udio Apple-a od 1,2% (u RH). Dakle, približno onome što navodi Zvonimir.

Podatak mi treba za jedan od projektnih zadataka koje rješavaju moji studenti u sklopu seminarske nastave.

U PowerCom-u (ili PowerCom Sistemima, ne znam kako su sada organizirani) vjerojatno imaju podatak o broju prodanih Apple računala, ali vjerujem da taj podatak drže poslovnom tajnom. Pored toga, meni treba zastupljenost platforme, koja se može saznati samo istraživanjem.

Vinc, tebe nisam cuo i vidio 100 godina Nadam se da si dobro!
Tema zaključana.
16.01.2005 | 23:57
Uz ovaj budalasti tekst o MWSF imaš i anketu. Interesantno je da je do sada glasovoalo 102 osobe a 17 posto je odabralo mac. Jedino je u anketi nerazumljivo da li se to odnosi na tko što preferira ili tko što koristi. Inače, situacija sa Mac minijem će se sigurno promijeniti čak i kod nas.
Tema zaključana.
18.01.2005 | 02:40
Ima dobrih hintova kod prodavača.
Inače, mislim da bi prvo šminkerske firme mogle biti kupci mašina za poslove (i osobe koje rade na njima) gdje je dobitna kombinacija wordproc-excel-mail-web.
Tema zaključana.
18.01.2005 | 17:52
mislim da bi prvo šminkerske firme

.. kao sto je Hrvatski Telekom, recimo?
Tema zaključana.
20.01.2005 | 05:43
mislim da bi prvo šminkerske firme

.. kao sto je Hrvatski Telekom, recimo?

Manje, ali i veće na front-end mjestima pa i T.HT
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1429)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO