Strgani kompas
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Strgani kompas

15.09.2011 | 17:32
Pozdrav,

Ja bedak s magnetom išao oko kompasa i sad pokazuje ne znam ni sam kamo.... Internet je pun gluposti, i ja ne znam kako ga popraviti... Zna li netko?

Jan
Tema zaključana.
15.09.2011 | 17:33
I nije dugo prošlo od tad.
Tema zaključana.
15.09.2011 | 18:10
Moraš ga odnijeti na Sjeverni pol da se resetira i kalibrira.
Tema zaključana.
16.09.2011 | 00:14
Da nije kućište kompasa metalno? Zvuči kao da si njega namagnetizirao. Sama igla je od magnetski tvrdog materijala, dakle takvog koji ima vlastitu magnetičnost i na koji vanjsko magnetsko polje vrlo slabo utječe. Ako tvoja igla nije takva, onda je taj kompas ionako bio neka igračka. I u principu nema pomoći. Ali ako si namagnetizirao kućište, najjednostavnije bi ti ga bilo razmagnetizirati. E, sad, kako...

Najsigurnije bi ti bilo otići u neku knjižnicu (ne knjižaru!) koja ima one detektore protiv krađe knjiga i zamoliti ljude tamo da ti "reaktiviraju" kompas. Dakle, kad stave vraćenu knjigu u reaktivator zaštite neka stave skupa s njom i tvoj kompas.

Ako si u Zagrebu, glavna gradska knjižnica na trgu A. Starčevića (kod Importannea kod Glavnog kolodvora) sigurno ima takav sustav i odgovarajuće reaktivatore.
Tema zaključana.
16.09.2011 | 09:26

Konačno koristan odgovor! Odoh ja prvom prilikom u glavnu gradsku knjižnicu.
Tema zaključana.
16.09.2011 | 10:14
Ili, ako imaš u blizini nekog tko se bavi strojnom obradom metala, imaju i oni demagnetizatore za alat. Naime, nekad nije nimalo poželjno da alat bude namagnatiziran (recimo nož na tokarskom stroju ili glodalici, jer privlače strugotinu koja onda utječe na zahvat i čistoću i kvalitetu reza), ali se on s vremenom magnetizira. Zato postoje te mašine na koje metneš komad metala i stisneš gumb, a on onda, koliko se sjećam srednjoškolske fizike krene sa izmjeničnom strujom magnetiziranja tj, magnetskim poljem pa ju pomalo sve više smanjuje do nule i tako poništi magnetizaciju tvojeg predmeta....
Smayoo ti je dal fini, a ja šljakerski prijedlogB)
Tema zaključana.
16.09.2011 | 11:08
Nekad su i TV serviseri imali demagnetizatore...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1025)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO