PBZ@com.net drugi put
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PBZ@com.net drugi put

01.02.2005 | 15:38
Nisam mogao odoliti a da ovo ne napišem ovdije.
Naime nakon nekoliko uspješnih logiranja (govorim o današnjem danu), pukla je veza sa PBZ@com net serverom. Bezuspješno sam pokušavao putem telefona dobiti neku informaciju. Nakon dužeg vremena poslao sam email i sve im lijepo objasnio.
Evo odgovora od supporta PBZ-a:
--
Poštovani,

molimo Vas da nam pošaljete tekst poruke o grešci koji ste dobili te da nam odgovorite na sljedeća pitanja kako bi što prije riješili Vaš problem:

1. Koji model čitača imate (molimo Vas da prepišete i pošaljete nam sve podatke s poleđine čitača (Model, S/N, P/N))?
2. Da li je na čitaču upaljena led dioda?
3. Koji operativni sustav koristite?
4. Da li na računalu imate instaliran čitač kartica neke druge Banke?
5. Da li koristite F-Protov F-Secure antivirusni program?
6. Da li se uređaj vidi kao "SmartCard Reader" u Device manageru (Start - Settings - Control Panel - Administrative Tools - Computer Management - Device Manager) i da li Vam se pored uređaja pojavljuje upitnik ili uskličnik (također Vas molimo da nam pošaljete točan naziv uređaja kako se vidi u Device Manageru)?
7. Da li su pokrenuti servisi "ActivCard Gold" i "SmartCard" u Services (Start - Settings - Control Panel - Administrative Tools - Services)?
8. Koji internet preglednik koristite?

Unaprijed zahvaljujemo na Vašim odgovorima.
S poštovanjem,
PBZ
--
Kao da smo mala djeca. Danas sam prvi put u životu upalio računalo i sad ja hoču nešto.
Tu pod još jedino fali:
9. Jeste li provjerili da li je računalo uključeno u struju??
Naravo da ova agonija traje od jutra i još uvijek nije riješena.

Ne mogu vjerovati.
Tema zaključana.
01.02.2005 | 15:54
Koristim internet bankarstvo PBZ od samih početaka, (kad se u ZABA zbog toga što imam Macintosh nisam mogao logirati), i nikad nisam imao nikakvih problema. Više niti neidem u banku jer sve rješavam od doma. Koristim PB Titanium 667 MHz powerPC G4, 512 MB SDRAM, Mac OS X 10.3.7 i Safari 1.2.4 ! Ništa posebno nisam podešavao.
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
01.02.2005 | 16:40
e vinc, mauna ti koristis pbz365@net , a ne pbzcom@net, bar mislim. I tako stalno ljudi pisu kako oni koriste sa Safarijem Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript st

1. kako si instalirao win applikacije "potpis datoteka" te "ActiveCard Utilities" na mac?
2. kako kroz safati mozes podesiti onaj zilion setingsa koji je na Exploreru potrebno staviti da bi com radio, activ X, microsoft VM i dr...

pozdrav...
Tema zaključana.
01.02.2005 | 22:45
Da Ozrene, u pravu si, koristim pbz365@net ! Sory !
Tema zaključana.
04.02.2005 | 00:05

gle tomek... to te pitaju jerbo postoji brat bratu 50 razloga prekida vez, sesije ili čega već... kod e-bankinga ljudi dobiju "page cannot be displaed" ili "cannot find a server" i misle da je server nedostupan, a uzroka može biti jako puno...
najbolje da melo pregrmiš čekanje na telefonu pa da te oni direktno vode i eventualno otklone neku grešku...
.. osim toga i ak se desi da vrisne veza sa serverom, vjeruj mi, na help desku najkasnije saznaju...
btw.. što se tiče samih aplikacija "Active card utility" i SmartCardFilesigna, oni se mogu skinuti za Mac i za Linux sa www.activcard.com ali nije problem u tome već u onim datotekama za rad sa certifikatom koji se posebno rade za svaku banku... njih nema za mac, odnosno ima ako ih sektor informatike dotične banke napiše...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1549)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO