Time Machine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Time Machine

30.11.2011 | 12:17
Pozdrav,

Pitanje vezano uz konfiguraciju back up-a na Time Machine.
Evo ovako, dobio sam eksterni disk WD Elements, 500 GB, stavio dvije particije na njega od kojih je jedna sistem boot, odnosno OS X Lion, a druga je konfigurirana kao Time Machine.
E, sad me zanima sljedeće... Moram li napraviti jos jednu particiju na koju bih stavljao, recimo filmove, npr, (Lynda.com tutoriale), i neke osobne stvarcice ili jednostavno na particiji na kojoj je konfigurirana Time Machine mogu napraviti foldere, npr, Movies, Music, Photos, itd i jenostavno s+da ostanu zajedno na istoj particiji na kojoj su bac up podaci sa TM.?

Hvala lijepa.
Tema zaključana.
30.11.2011 | 12:37
Možeš, ali u tom slučaju nemaš backup
"osobnih stvarčica", za tutorijale i stvari skinute s neta ok ali slike ili neke bitne dokumente svakako čuvaj na sistemskom disku da ih TM pokupi i stavi u backup. A ako ti zaglavi nešto s tim eksternim diskom gubiš i sistem i backup; što je s internim diskom?
Tema zaključana.
30.11.2011 | 12:39
Ja imam vanjski tvrdi disk WD Book od 2Tb i na njemu samo jednu particiju na koju spremam Time Machine backup, a pored toga još niz drugih mapa u kojima držim slike, video isječke i dokumente i sve to radi bez problema.

TM je napravio jednu mapu imena "Backup.backupdb" i u nju smješta backup iz kojeg se može i direktno sa copy/paste vraćati sadržaj i nju ne diram. Pored nje može se bilo što spremati i jedino treba paziti na slobodan prostor. Nema potrebe raditi particije, naročito ne na manjim diskovima, osim ako se želiš osigurati da ga TM ne zapuni.
Tema zaključana.
  • HardcoreMAC
  • Posjetitelj
30.11.2011 | 15:42
emilcosic kaže:
Pozdrav,

Pitanje vezano uz konfiguraciju back up-a na Time Machine.
Evo ovako, dobio sam eksterni disk WD Elements, 500 GB, stavio dvije particije na njega od kojih je jedna sistem boot, odnosno OS X Lion, a druga je konfigurirana kao Time Machine.
E, sad me zanima sljedeće... Moram li napraviti jos jednu particiju na koju bih stavljao, recimo filmove, npr, (Lynda.com tutoriale), i neke osobne stvarcice ili jednostavno na particiji na kojoj je konfigurirana Time Machine mogu napraviti foldere, npr, Movies, Music, Photos, itd i jenostavno s+da ostanu zajedno na istoj particiji na kojoj su bac up podaci sa TM.?

Hvala lijepa.

Može jedno pitanjce : kako skidaš tutorijale sa lynda.com na MAC?
Tema zaključana.
30.11.2011 | 17:06
Hvala svima na odgovorima.

Živili.
Tema zaključana.
30.11.2011 | 23:42
Inace, nije li ti boot sa WD Elements, koji AFAIK postoji samo u USB 2.0 izvedbi, prespor? Mislim, u odnosu na bilokakav disk spojen na IDE/SATA kontroler, boot sa USB 2.0 diska je barem 4-5 puta sporiji, a odaziv sustava da ni ne spominjem
Tema zaključana.
05.02.2012 | 11:58
Eto sam i ja konacno kupio nas, stavio unutra 2T disk i krenuo konfigurirati TM.
E sad, tamo postoji samo opcija sta zelim excludati tj. izuzeti od backupa. Malo naopako, ali ajde... Popikam ja njemu gomilu toga, da nebude preveliko za prvi put i kaze mi TM kako je "Estimated size 25,73GB". OK, pokrenem backup kad ono u dijalogu broji on xx od 200GB? WTF? Odakle 200GB? Toliko bi bilo svega skupa, kao da ne uzima u obzir ovo sta sam mu izuzeo?

time_machine.png
Tema zaključana.
05.02.2012 | 12:37
da nije to slučajno XX od 200GB mislio na 200GB kao slobodnog prostora na NASu za TM backup? Koji NAS je u pitanju?
Tema zaključana.
05.02.2012 | 13:29
Ne, skuzio sam sta je u pitanju. Kad sam preinstalirao system (neuspjeli upgrade na Liona), ovaj je automatski ukljucio TM (ili sam ga ja ukljucio) i dok sam ja skuzio gdje se sta nalazi i kako se sta kontrolira, pokupio je informacije o folderima na disku i pokrenuo backup koji sam ja odmah stopirao. Kada sam uveo restriktivnije mjere i potjerao backup ponovo, ocigledno je TM nastavio sa ranije zapocetim poslom.

Sad sam mu rucno pobrisao backup file/folder na NASu i pokrenuo ga ponovo... Sad radi ok, 23,59GB

backup.png

Sitecom MD-254, 1G network, prima do 2x2T, TM i iTunes, DLNA, FTP, Print Server (koji bas i ne radi), moze koristit vanjske USB medije
Mozes koristit i telnet i SSH (nakon rucne aktivacije).

Za 48€ nudi dovoljno, a da ima mjesta unapredjenju, svakako ima. Ako imas staru kantu neku, mozda je bolje instalirat FreeNAS.
Tema zaključana.
06.02.2012 | 08:34
Daj nam malo napiši dojmove o Sitecom MD-254 jel radi normalno tm i kakvo mu je sučelje .....
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1039)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO