iPad moze i ubijati ljude
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad moze i ubijati ljude

• campo
  • Posjetitelj
17.01.2012 | 15:26
drLovric..molim te ne lupetaj o domovinskom ratu i amerikancima. Naravno da smo koristili bespilotne letjelice i učili kako se vodi pravi rat od amerikanaca (ja sam sve to prošao pa znam ) sudjelovao sam u svim operacijama osim Bljeska. Hrvatskoj vojsci je trebalo tri godine da od 10000 kalašnjikova postane vojna sila (naravno u razmjerima malih zemalja) a sve je bilo olakšano jer su na drugoj strani bili oficiri jugovojske koji su ostali u 20 stoljeću i pijanci dobrovoljci. pročitaj izvješća svih vojnih analitičara potkraj rata (95) pa vidi što kažu o Hrvatskoj vojsci. vidim da znaš engleski pa traži po vojnim časopisima kako je tekao rat a ne u Jutarnjem listu i EPH izdanjima
Tema zaključana.
17.01.2012 | 15:38
A jeboga patak, kakve veze ima pričanje ikakvog političara sa golim činjenicama?
Mislim što, ne vjeruješ da su se avioni zabili u twinse? Ok, lijepo odšeći do NY i pitaj očevice jesu li ili nisu.
Ili, ne vjeruješ da je Bin Laden bio teroristički vođa koji je prijetio čitavom svijetu, a bogme i pobio popriličan broj civila ne samo oko sebe doma, nego debelo više naokolo po svijetu? Mislim da će ti Al Jazeera stvarno imati mnogo toga za pokazati - za početak, sve njegove osobne video poruke u kojima se sam hvali time.

Ja govorim o činjenicama - ne samo lako dokazivim, nego već obilato dokazanim - a ti briješ o lažima političara, jer si na telki vidio par munjara koje tvrde da ni slijetanja na mjesec nije bilo i da je apsolutno sve, od izuma kotača naovamo, globalna zavjera.
I onda pričaš o razmišljanju svojim mozgom. Nazdravlje.
Fućka mi se za političare. Ne treba mi nikakav ni Bush ni Obama ni (you name it) da bih vidio što svijet radi i kamo ide. U doba modernih komunkacija i odvratno drsko radoznalih novinara i reportera, jednostavno je nemoguće prodati priče - sve se vidi i zna, i to se bogme vidi praktički odmah.
Jel' trebalo koknut Saddama i Bin Ladena? Naravno da je trebalo (ako tko misli da nije, taj stvarno živi u nekom drugom svemiru). Sad, jel' se za to kao izgovor izmislilo kakvo biološko oružje ili pitajboga što drugo, totalno je nebitno - svjetska je politika kazalište u kojem se mora igrati po određenim scenarijima (iako svi znaju da je sve to samo gluma), ne možeš naprosto reći - gle, taj tip je čisto zlo, ajmo ga roknut da svijet bude mrvicu bolji.
Bitno je da su ih roknuli. I svaka im čast što jesu.

Zašto dobar dio svijeta sad toliko ne podnosi Amere?
Iz čiste zavisti.
Kad nešto misle, onda to i naprave, za razliku od sveevropskog licemjerja i prenemaganja (sjetimo se našeg rata!). Lako je srat iz svoje kućne fotelje i pravit se da ti je stalo do nečega - treba se dić, otić i zveknut nekog kad je to potrebno.
A JEST potrebno.
I na pitanje "otkud im pravo da..." je odgovor vrlo jednostavan - kompletna se ljudska vrsta oduvijek temeljila i služila pravom jačega. Pa stoga nemam nimalo razumijevanja za tipično evropska cmoljenja na američko silništvo. Tuku, jer mogu. Tko vas šljivi što ne možete i vi.
I hvala ti bože što tuku, jer da nema njih, svaka bi se svjetska gnjida usudila raditi zvizdarije gdje god i kad god to poželi.
A ovako - ne ide baš, jer mogla bi bit frka ako skoče Ameri.

I da, dobar film zna snimit jedino Hollywood. Sve ostalo je kvazi-umjetničko sranje, dosadno do bola.
I hamburgeri i coca-cola su zakon.

Jesu, u prosjeku, Ameri su katastrofalno loše obrazovani, uglavnom su zadrti, većinom su rasisti (i bijelci i crnci), a stopom kriminala tuku čitav ostatak svijeta zajedno.
I još su uvijek napredniji od čitavog tog ostatka svijeta. Što samo govori koliko je ostatak svijeta otužno jadan... dok amerofobno cmolji o moralu.

A sad zbilja odustajem.
Tema zaključana.
17.01.2012 | 15:53
campo kaže:
drLovric..molim te ne lupetaj o domovinskom ratu i amerikancima. Naravno da smo koristili bespilotne letjelice i učili kako se vodi pravi rat od amerikanaca (ja sam sve to prošao pa znam ) sudjelovao sam u svim operacijama osim Bljeska.

Ha ha ha Ja lupetam, i ocekujem da ces me demantirati kao insider, a ti samo potvrdis ono sto sam ja natuknuo
Tema zaključana.
17.01.2012 | 19:08
grof kaže:
A jeboga patak, kakve veze ima pričanje ikakvog političara sa golim činjenicama?
Mislim što, ne vjeruješ da su se avioni zabili u twinse? Ok, lijepo odšeći do NY i pitaj očevice jesu li ili nisu.
Ili, ne vjeruješ da je Bin Laden bio teroristički vođa koji je prijetio čitavom svijetu, a bogme i pobio popriličan broj civila ne samo oko sebe doma, nego debelo više naokolo po svijetu? Mislim da će ti Al Jazeera stvarno imati mnogo toga za pokazati - za početak, sve njegove osobne video poruke u kojima se sam hvali time.

Ja govorim o činjenicama - ne samo lako dokazivim, nego već obilato dokazanim - a ti briješ o lažima političara, jer si na telki vidio par munjara koje tvrde da ni slijetanja na mjesec nije bilo i da je apsolutno sve, od izuma kotača naovamo, globalna zavjera.
I onda pričaš o razmišljanju svojim mozgom. Nazdravlje.

O ćemu ti briješ? Ajmo malo literature iz povijesti proučiti o događanjima na bliskom istoku, ko je koga postavio, organizirao, financirao, kako su se stvari mijenjali, ko je imao ogromne financijske koristi kojim interesima i lobijima su određeni događaji pogodovali. Pa sva sranja su tamo nastala zahvaljujući njima.

Ko je sve financirao, naoružavao, snadbjevao naciste u 2. svjetskom ratu? Političke zakulisne igre netom prije Pearl Harbora?

Ne brijem o lažima političara, zapitaj zašto ne vozimo elektroaute a što je bilo već prije 10 godina?

Guantanamo?

Mislim ima još stotine tema...

Zašto dobar dio svijeta sad toliko ne podnosi Amere?
Iz čiste zavisti.
Kad nešto misle, onda to i naprave, za razliku od sveevropskog licemjerja i prenemaganja (sjetimo se našeg rata!). Lako je srat iz svoje kućne fotelje i pravit se da ti je stalo do nečega - treba se dić, otić i zveknut nekog kad je to potrebno.
A JEST potrebno.
I na pitanje "otkud im pravo da..." je odgovor vrlo jednostavan - kompletna se ljudska vrsta oduvijek temeljila i služila pravom jačega. Pa stoga nemam nimalo razumijevanja za tipično evropska cmoljenja na američko silništvo. Tuku, jer mogu. Tko vas šljivi što ne možete i vi.
I hvala ti bože što tuku, jer da nema njih, svaka bi se svjetska gnjida usudila raditi zvizdarije gdje god i kad god to poželi.
A ovako - ne ide baš, jer mogla bi bit frka ako skoče Ameri.

Jebeno, ajmo onda se vratiti u divlji zapad i milina!

I da, dobar film zna snimit jedino Hollywood. Sve ostalo je kvazi-umjetničko sranje, dosadno do bola.

Uff... sva sreća pa je dobar jako fleksibilan pojam

Jesu, u prosjeku, Ameri su katastrofalno loše obrazovani, uglavnom su zadrti, većinom su rasisti (i bijelci i crnci), a stopom kriminala tuku čitav ostatak svijeta zajedno.
I još su uvijek napredniji od čitavog tog ostatka svijeta. Što samo govori koliko je ostatak svijeta otužno jadan... dok amerofobno cmolji o moralu.

Mah ništa... ne mogu više... kako god
Tema zaključana.
17.01.2012 | 22:32
@grof
Nemas pojma koliko mi je drago da postoje ljudi poput tebe...
Dajes mi jasnu viziju koliko sam bolji...
To je sve sto mogu reci na tvoje "postove".
Tema zaključana.
18.01.2012 | 01:10
kole kaže:
@grof
Nemas pojma koliko mi je drago da postoje ljudi poput tebe...
Dajes mi jasnu viziju koliko sam bolji...
To je sve sto mogu reci na tvoje "postove".

Blago si ga tebi. Mama se sigurno jako ponosi tobom.
Tema zaključana.
18.01.2012 | 01:27
mruzic kaže:
[quote][Ne brijem o lažima političara, zapitaj zašto ne vozimo elektroaute a što je bilo već prije 10 godina? [/quote]

Da pogodim - zbog laži političara, ili američke antisvjetske zavjere?

1. Zato što se krhka svjetska geopolitička ravnoteža temelji na dvije stvari - nafti i vodi.
Arapi imaju naftu, nemaju vodu. Svijet ima vodu, nema naftu. Ta ravnoteža održava status quo.
Makni naglo naftu iz jednadžbe i umjesto lokaliziranog terorizma dobit ćeš treći svjetski rat.

2. Zato što industrija vezana direktno i indirektno uz naftu zapošljava više od trećine radno sposobne ljudske populacije. Makni naglo naftu iz jednadžbe i dobit ćeš ne samo ekonomsku krizu prema kojoj je 1927. bila obični mačji kašalj, nego i totalni kolaps društva.

3. Zato što su automobili na elektro-pogon bezobrazno skupi (kao i svaki tehnološki relativni novitet), te još uvijek tehnološki primitivni (osim za lokalni promet, nemaju drugu moguću svrhu zbog malog dometa).

Obzirom na ove tri općepoznate činjenice, nemam se što zapitivati.
A i nitko ti ne brani kupit elektro-autić, uostalom. Stoga, zašto ti ne voziš elektro-auto? Nedaju ti Ameri, ili?
Tema zaključana.
18.01.2012 | 10:35
1.
Djelis svijet na arape i ostale?!
Cinjenice su sljedece:
Saudijska arabija ima najvece naftne rezerve, ali nisu u rukama arapa, nego amerikanaca(tvojih ljubljenih:)
Slijedeca je Kanada, a dalje Iran i Venezuela (daklem, nearapi)
Ove tri zemlje imaju vode napretek, tako da tvoja prica pada u vodu.

2.
Nije istina.
Tu ne pripada niti osmina radnih mjesta, pogotovo znajuci da vecinom radi uvozna radna snaga za smijesno male novce.
Zato je zarada ogromna

3.
Zacarani krug...skupi su i nerazvijeni ISKLJUCIVO zbog malih ulaganja...a mala ulaganja zbog naftnog lobija...na celu sa SAD-om (tvojim omiljenim)
Zatvaras oci nad cinjenicama i glava ti je isprana americkom propagandom.
Znam da je tako lakse, ali nije to to...
Tema zaključana.
18.01.2012 | 10:51
Naftaski lobiji opstruiraju elektricne automobile

Tko moze sprijeciti jedan Volvo ili Mercedes recimo da napravi super kvalitetan e-autic, po normalnoj cijeni, i ponudi ga trzistu?

Kad bismo svi mi "mali korisnici" presli na e-automobile, opet bi ostalo dovoljno potrosaca za naftaske lobije. Postoji jako puno strojeva koji i dalje rade iskljucivo na naftne preradjevine, i nemaju ekvivalent u drugim gorivima.

Ulaze se u elektro automobile, i te kako. Pa svaki premium proizvodjac ima poneki u svojoj ponudi, ali ti auti jos uvijek nisu na visini zadatka. Premala autonomija, dugo punjenje, nerijesen sustav stanica za punjenje, problemi sa trajnoscu i masom baterija, visoka cijena i sl...

Po toj logici, kada zazive e-automobili (a hoce), nece imati ko preostalu naftu potrositi Pa se lobiji zabrinuli...

Pa sve sto ima zaliha nafte u planeti Zemlji, moze US ARMY sprziti bez problema Da znate koliko samo dnevno ima letova iz moje baze. A ova baza je samo jedna kap u moru slicnih.

A ti avioni nisu bas ekonomicni...
Tema zaključana.
18.01.2012 | 12:36
grof kaže:

Da pogodim - zbog laži političara, ili američke antisvjetske zavjere?

1. Zato što se krhka svjetska geopolitička ravnoteža temelji na dvije stvari - nafti i vodi.
Arapi imaju naftu, nemaju vodu. Svijet ima vodu, nema naftu. Ta ravnoteža održava status quo.
Makni naglo naftu iz jednadžbe i umjesto lokaliziranog terorizma dobit ćeš treći svjetski rat.

2. Zato što industrija vezana direktno i indirektno uz naftu zapošljava više od trećine radno sposobne ljudske populacije. Makni naglo naftu iz jednadžbe i dobit ćeš ne samo ekonomsku krizu prema kojoj je 1927. bila obični mačji kašalj, nego i totalni kolaps društva.

3. Zato što su automobili na elektro-pogon bezobrazno skupi (kao i svaki tehnološki relativni novitet), te još uvijek tehnološki primitivni (osim za lokalni promet, nemaju drugu moguću svrhu zbog malog dometa).

Obzirom na ove tri općepoznate činjenice, nemam se što zapitivati.
A i nitko ti ne brani kupit elektro-autić, uostalom. Stoga, zašto ti ne voziš elektro-auto? Nedaju ti Ameri, ili?

Ok. Ovim apriori općepoznatim činjenicam si dokazao koliko pojma imaš uopće o nekim stvarima (potkrijepljeno činjenicama, a ne što bi bilo kad bi bilo).

Sretno
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1053)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO