iMac 2011 - problem sa zvukom i videom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 2011 - problem sa zvukom i videom

24.01.2012 | 17:12
Prolog: Ne znam pod kojom bih specifičnom kategorijom pokrenuo temu jer ni sam nisam siguran u čemu je točno (bio) problem.

Priča: Vratim se ja danas doma, a ono - tišina. To je bilo vrlo neobično jer iMac je cijelo vrijeme upaljen i uglavnom vrti neku glazbu. Čak i kad na dnevnoj bazi nekamo odem, iMac radi and the band plays on. Tako me uvijek dočeka neka pjesma kad se vratim doma. Ovaj put je pjesma izostala.
Pokušao sam par puta stisnuti poglašavanje/stišavanje na tipkovnici i ništa. Prvo sam pomislio da je problem u kontaktu sa jackom te sam odspojio pojačalo s kompa. Tu negdje je došao i zvuk s iMacovih zvučnika. Prvo se čula glazba koja je i trebala svirati, a onda je glazba prestala i iz zvučnika se čulo kao neko kuckanje - nešto slično sistemskom "funk" zvuku, ali tuplje. Mislim da su se ponavljale dvije sekvence zvukova od kojih je svaka imala par "kuckanja". To bi se pojavljivalo kad god bih pokušao utjecati na glasnoću zvuka. Dakle, ne bi se čuo onaj karakteristični zvuk mijenjanja glasnoće nego to neko kuckanje iz zvučnika.
Osim toga, pri gledanju videa preko interneta, događale su se neke čudne stvari. Zvuk bi izostao ili bi bio isprekidan i šumovit, a nekad se umjesto zvuka sa videa opet čulo samo nesretno kuckanje. Međutim, nije bio problem samo sa zvukom. Video bi se normalno pokrenuo, a onda bi stao. Neko vrijeme bi slika bila statična, a onda bi nastavila ići, ali bi bila ubrzana kao da se premotava naprijed. Dakle nije problem samo u zvuku.

Obratio sam se Googlu za pomoć i na prvih 5-6 linkova na 'probleme sa zvukom na iMacu' nisam našao ništa što bi se poistovjetilo sa spomenutim simptomima i nije mi se dalo dalje tražiti. No, iz jedne rasprave sam pokupio 'repair permissions' i 'restart', što sam i učinio jer mi je bilo pri ruci i brzo je i ništa ne košta. Pri ponovnom dizanju sustava problem je nestao. Zvuk radi normalno, glazba svira, video se streama, nema kuckanja iz zvučnika niti neželjenih šumova.

Ovo pišem kao pripomoć ako će netko imati sličnih problema. Ne znam u čemu je bio problem, pa tako ne znam ni u koju kategoriju bih ovo svrstao. Nije nešto što traži odgovor niti raspravu već, eto, daje rješenje ev. problema. Ne znam ni koliko se to često događa na strojevima. Možda je ovo izoliran slučaj. Kako god bilo, nudim i problem i rješenje

Epilog: Možda sam samo adminima stvorio problem da razvrstaju ovaj članak, a mogu ga i obrisati ako će ga smatrati nepotrebnim.

Evo i podataka o stroju:
Model Name: iMac
Model Identifier: iMac12,1
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 2.5 GHz
Grafička: AMD Radeon HD 6750M
Tema zaključana.
24.01.2012 | 17:17
Negdje na polovici sam već mislio pitati jesi li probao restartati stroj.
OS X jest stabilan ali nije čaroban - svakih par tjedana ga nije loše rebootati. Vjerojatno bi i logout/login pomogao.
Tema zaključana.
25.01.2012 | 00:43
Meni se desilo jedanputa nesto slicno, nije bilo zvuka nikako nakon pokretanja masine.
I odem u System Pref pod Sound kad tamo kaze za output da nije Headphones (za externe zvucnike) vec Soundflower (2ch). Ne znam zasto se to promijenilo.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1039)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO