ralink usb wireless adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ralink usb wireless adapter

20.03.2012 | 21:40
Pozdrav svima
Imam mali problemcic, posto sam se preselio ne mogu na internet preko zice pa sam izvadio jedan stari kljucic od Edimaxa tocno EW-7318Ug. Nekad sam se spajao na ruter sa njim ali sad neide vise jer u Keychain-u treba ubaciti nekakav certifikat a skida se s interneta ako sam dobro razumio i to sa stranice 192.168.2.2/certsrv ali ne otvara se! Dali netko ima kakvu ideju ili da mi posalje taj certifikat? Hvala unaprijed.
Tema zaključana.
20.03.2012 | 21:57
To nije internetska nego lokalna adresa. Ne kužim baš kakav bi to certifikat trebao wifi adapter u keychainu. Baš mi to nema smisla.

Probaj na routeru isključiti wifi enkripciju (pusti mrežu otvorenom) čisto da vidiš da li se onda spaja i da li onda uredno radi. Ako ne radi ni tako, problem je u nečem drugom sigurno.
Tema zaključana.
22.03.2012 | 19:37
Pozdrav smayoo,
Stvar je u tome da sam ga vec instalirao jednom i nije islo bez toga ali jednostavno mi se ta lokalna mreza tj. server otvarao, mislim da je to u usb stiku. Ali svejedno radi bez passworda :-P a sta sad??? Password bi ipak trebao postaviti nije ba generalna frka jer sam na Flet-u aliiii
Tema zaključana.
22.03.2012 | 19:39
smayoo oprosti, zaboravio sam ti se zahvalit i bez pass. je bolje nego nista
Tema zaključana.
22.03.2012 | 22:24
Nema na čemu. Sad pokušaj na routeru uključiti samo običnu WEP enkripciju pa vidi da li onda radi.
Tema zaključana.
22.03.2012 | 23:26
A joj, do sada sam se borio sa ostalim laptopovima od obitelji svi su izgubili vezu a neznaju nis drugo nego kliknuti na facebook ili youtube hahaha mora sam ići od jednog do drugog samo da im nadjem mrezu i normalno meni se krsila IP adresa ahh.
Ok, bacit cu se na posao sutra ali gdje ja upisujem password i dali mogu namjestiti Using DHCP na automatski? Znam da bi trebao ici na Advanced, 802.1X, a poslije sta moram stvoriti user profil, windows p. ili sistem profil?
Tema zaključana.
23.03.2012 | 09:27
Ma kakve su to pi...? Kakav Advanced, 802.1X? Što će ti to za po doma? Obična enkripcija sa simetričnim ključem, bez autentifikacije.

802.1x je standard za sustave gdje je potreban identity management. Velike firme, sveučilišta, i sl.
Tema zaključana.
23.03.2012 | 20:41
Hoces reci da ne stavljam passworde?
Tema zaključana.
23.03.2012 | 21:45
Ne. Hoću reći da koristiš normalnu wifi enkripciju. WPA2, ali ne corporate. Bez 802.1X. Ta normalna enkripcija isto ima password, ali jedan, uvijek isti za sve korisnike.
Tema zaključana.
22.05.2012 | 20:02
Bog smayoo, cisto da zatvorim temu. Ubacio sam drivere za osx 10.6 kakav je i moj os ali program za trazenje mreza se nije otvarao. Malo sam se dopisivao sa suportom Edimax-a koji su mi poslati stare drivere za osx 10.5 dali greskom ili su dobro procjenili neznam ali proradili su iz prve, ko bi rekao!
Tema zaključana.
22.05.2012 | 22:24
Super
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1031)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO