ciscenje bijele tipkovnice
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

ciscenje bijele tipkovnice

30.08.2012 | 15:53
dakle radi se o alu BT tipkovnici. alu body + bijele tipke. prvu tj bivsu sam krenuo cistiti sa papirnatim ubrusom koji je bio jako, jako blago vlazan od tekucine kojom se ciste stakla. Naravno izdahnula je a poravka-nema.
E sada znaci da trazim neko vrlo suho pranje jer sam utvrdio da je (pre)jako osjetljiva.

e da, ide li ovo u razno ili pod hardver
Tema zaključana.
30.08.2012 | 16:27
Da je bio *tako* *jako* ***blago*** vlažan, ne bi ti izdahnula. Ako je izdahnula, nešto se s tog papira cijedilo. Ako se cijedilo, to nije blago vlažno, nego je mokro da se cijedi.

Drugo, ta tekućina za stakla sadrži amonijak. Amonijak je agresivan za plastiku, a osobito za foliju. Dakle - ne to.

Postoje neke pjene u spreju, nisam ih probao, navodno su super. Netko drugi će znati više.

Ja, ako me baš uhvati čistiti tipkovnicu (inače to ne radim jer, ako se i vidi da su godine iza nje, nikad se još nije nakupila neka prljavština koja bi bila nehigijenska ili gadljiva), koristim alkohol iz ljekarne i štapiće za uši, pa odmah za njim suhi papirni ubrus. Međutim, problem je što zadnjih godina prodaju samo 60% alkohol u ljekarnama i više se ne može nabaviti onaj nekadašnji, 95% (navodno je bilo kretena koji su si od toga miješali cugu pa umrli). Uglavnom, s tim 60% alkoholom također valja biti oprezan jer je drugih 40% - voda. Vjerojatno destilirana pa ne bi smjela škoditi elektronici, ali nikad ne znaš.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 16:28
Da dopunim - još je bolji izopropilni alkohol kojeg se nekad prodavalo kao tekućinu za čišćenje magnetskih glava i gramofonskih ploča.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 17:32
Benzin za domaćinstvo. Koristim ga godinama na svim tipkovnicama. Radi savršeno bez problema. Skida masnocu brzo isparava. Sve u svemu nema prituzbe
Tema zaključana.
30.08.2012 | 17:51
Ja ipak ne bi benzinom po plastici. Neke plastike benzin otapa, a neke ne (tako brzo). Same tipke vjerojatno izdrže, ali ako ti kapne dolje na foliju, ne znaš što će ostati od nje. Ja benzin koristim za odmašćivanje metalnih predmeta ili kad mi recimo štrcne masna kobasa na pamučnu majicu ili košulju.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 18:08
ja uzmem sljivu ,malo natopim na gazu i ocistim je bude ko nova. kad zavrsim, onda i sebi naspem casicu.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 18:12
E, to je to!
Tema zaključana.
30.08.2012 | 18:14
Ha, sad su mi tek jasni neki tvoji komentari.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 18:16
ako je sljiva dobra za cojeka ,onda mora biti i za tipkovnicu.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 18:17
Slažem se!
Tema zaključana.
30.08.2012 | 18:20
I janjetina s ražnja je dobra za čovjeka. Misliš da bi mogli probati tipkovnicu očistiti bubrežnjakom?
Tema zaključana.
30.08.2012 | 18:26
a cemu uopce cistit - kad se ionak opet bude zamazala...
Tema zaključana.
30.08.2012 | 20:11
Ovo se može kupiti u našim IT trgovinama, a namijenjeno je čišćenju tipkovnice http://www.cyberclean.net/cleaning/en/Products/HomeOffice.html
Nisam isprobao.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 20:24
Ja sam uzeo nekakve maramice natopljene s nečin u apple dućanu,pa sa tim čistim sve što imam od nih...iPad iphone air i mini...čistim sve od kučišta ekrana do tipkovnice i za sad nijesam imao pritužbi
Tema zaključana.
31.08.2012 | 08:53
Hama, set za čišćenje objektiva, etilni alkohol, ne ostavlja tragove, oko 50kn malena bočica. Da li je to skupo ili nije neznam. Eclipse tekučina za čišćenje senzora. Dosta je skupa, tako da nju ne bi po plastici.
Tema zaključana.
31.08.2012 | 12:55
DrAle kaže:
Ovo se može kupiti u našim IT trgovinama, a namijenjeno je čišćenju tipkovnice http://www.cyberclean.net/cleaning/en/Products/HomeOffice.html
Nisam isprobao.

Ja uzeo prije par mjeseci. Vidljivo čisti (staviš na jedan dio tipkovnice, držiš 30 sekundi, makneš i kad pogledaš izbliza vidiš sa bočne strane tipki koje su očišćene). A i vidljivo je da nakuplja prljavštinu u sebe (polako mijenja boju - moj je nakon par mjeseci spreman za smeće).

Od negativnih strana imao sam samo jedan incident kada sam ga nespretno i nepotrebno preduboko zagurao pa je komadić ostao između tipki tipkovnice - ali to se u normalnoj upotrebi ne događa.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
31.08.2012 | 13:22
Kuhinjska spužva, malo deterdženta, dobro iscijedit (da ne curi čak ni kad se dobro stisne) i preć preko tipki nekoliko puta dok se ne skine masnoća. Za prostor između tipaka treba malo jači pritisak ili proći vrhom spužve. Nakon čišćenja još cijelu površinu proći najobičnijim WC papirom i to je to.

"Žrtva" je žičana Apple-ova alu-tipkovnica. Meni uvijek upali, broj mrtvih tipkovnica 0.
Tema zaključana.
31.08.2012 | 13:56
Nakon čišćenja trebalo bi ostaviti tipkovnicu da se osuši i naravno ne čistiti kad je uštekana. Agresivna sredstva možda i ne budu oštetila samu plastiku, ali kontakti i spojevi mogu nastradati.
Ko se nemre strpiti neka si kupi neku zamjensku za par desetaka kuna dok se ova suši.
Tema zaključana.
31.08.2012 | 15:57
Pampers ili Nivea vlažne maramice za djecu. (Nije zajebancija) Čisti i dezinficira u istom trenutku.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1035)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO