text processing about
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

text processing about

03.06.2005 | 11:05
Pitanje nije za književnike, ali mogu pomoći, kao i za svi one koji vole i znaju pisati na kompjuteru.

Da li se može nekom komandom u (textEditu ili Word-u) formatirati \"paiste-an\" tekst iz nekog izvora, na način da se izbjegnu suvišni prazni redovi i prostori. Naprosto da se cijeli tekst ispiše kao \"prozni\" bez novih poglavlja i praznih međuredova?
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
03.06.2005 | 12:32
da vrlo jednostavno...otvori taj text u texteditu i stisni jabuka+shift+T iliti Format>Make plane text, ako će to psstati samo txt i izgubiti sve suvisne atribute, a onda ga pejstaj u Word ili gdje vec zelis...sretno
Tema zaključana.
03.06.2005 | 12:55
Nisam dobro postavio pitanje, da u tom formatu se gube slike, ali razmaci između poglavlja i prazni redovi ostaju!

EVO SLIKOVITIJE:

Udo Hurgens Dojenčeland

O navtašiman u našemen kraju...

Nekad ne tako davno, u Karpatskim jezerima podno Zvečeva, bio državni hotel, u kojem se rodio mladi Udek, od oca pipnjičara, slovijenca Muje, u hotelu Otel vuk lisicu.

Nakon samo nekoliko godjin kasnije, trijebo Udek zaridit paru, pa otvori sladomazoledarnu pored Otela.

Ni dva dana nisu prošla, od otvaranja, kad crče kafomat u Otelu i svi pohrliše na kafu u obližnju sladomazoledarnu!

Teško je izmišljati gluposti za nacrtati problem! No ipak sam posegnul za iluzijom vida....

E SAD JABUČNJACI; JA BIH JEDNIM POTEZOM HTEL:

Udo Hurgens Dojenčeland O navtašiman Nekad ne tako davno, u Karpatskim jezerima podno Zvečeva, bio državni hotel, u kojem se rodio mladi Udek, od oca pipnjičara, slovijenca Muje, u hotelu Otel vuk lisicu. Nakon samo nekoliko godjin kasnije, trijebo Udek zaridit paru, pa otvori sladomazoledarnu pored Otela. Ni dva dana nisu prošla, od otvaranja, kad crče kafomat u Otelu i svi pohrliše na kafu u obližnju sladomazoledarnu!

Čini mi se da je to nekad simpletext mogao. Sad?
Tema zaključana.
03.06.2005 | 15:22
Da.

U wordu kliknes enter, selektiras taj prazan red te ga kopiras i pejstas u \"Replace...\"(edit meni) u Find what polje, Replace with polje ostaje prazno i kliknes \"Replace All\".

Jel to to???
Tema zaključana.
05.06.2005 | 14:09
Prvo pozdrav nakon dugo vremena, g Nazor, ako se ne varam da ste to vi,
drugo, ovo s Replace poznajem, no on se odnosi na identične paterne, što u tekstovima nije pravilo, dakle to nije to baš to.

Ja bih htio da NEMA praznih redova nego da je samo \"goli\" tekst u komadu, bez praznih redova i praznina, sve na maximum 1 \"raz\" (kao između dvije riječi ili točke i riječi. Ima li takva naredba. Kao kad nešto takvo paste-aš u neki program koji ne poznaje prazne redove ili bilo kakve suvišne razmake, ali poštuje tekst (s jednim razmakom, da se kuže riječi točke i ostalo).

Da li me netko sad možda razumije ili i dalje bulaznim. Meni se ne čini tak nebulozno pitanje, ali meni što šta nije nebuloza, pa se ispričavam...
Tema zaključana.
05.06.2005 | 14:41
To se moze jednostavno napraviti u svakom text editoru (pa vjerojatno i Wordu, ali kako s Wordom nisam bas na \"ti\" prepustit cu to nekom drugome. U besplatnom TextWrangleru samo pasteas text koji zelis \"popeglati\" ili ga otvoris i odes na izbornik \"Text\" i odaberes \"Remove line breaks\". To je to!
U Wordu bi se vjerojatno to dalo napraviti tako da u selektiranom textu trazi \"Line break\" i zamijeni ga nicim.
Tema zaključana.
05.06.2005 | 14:41
Ti imaš formatirani text a želiš text bez ikakvog formata.
1. Otvori text u wordu (Office 2004)
2. Klikni na znak za enter (novi red), nalazi se u menu između navigaion pane i toolboxa
3. Selektiraj jedan pa jabuka + c (copy)
4. Klikni na edit pa na replace
5. Pod find what klikni jabuka V
6. Pod replace with klikni ← delete (tipka iznad entera)
7. Klikni na replace all
8. Nakon ovoga moraš manualno staviti razmak između naslova i teksta.

Ako ti ovo ne pomaže onda nisi dobro opisao što želiš. (btw. za svaki slučaj sam ponovno isprobao na tvom textu)
Tema zaključana.
05.06.2005 | 14:43
ping je napisao:
8. Nakon ovoga moraš manualno staviti razmak između naslova i teksta.

TextWrangler automatski razdvoji rijeci spaceom tako da se ne slijepe...u osnovi i u Wordu bi mogao replaceati enter sa space.
Tema zaključana.
06.06.2005 | 10:07
Je to sam ja!

Ako vam TextWrangler ne odgovara mogli bi probati slijedece:

napravite macro koji bi zamjenio sve entere sa prazninom, sva mjesta sa tabom sa spaceom i sva mjesta sa dva spacea sa jednim spaceom te taj makro pokrenuli nekoliko puta uzastopce kako bi svugdje bio samo jedan space!?!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1024)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO