Safari - kako vratiti bookmarke?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari - kako vratiti bookmarke?

10.02.2013 | 01:33
prilikom sinhronizacije iPada pobrisali su mi se na Macu bookmarci. dakle, nakon što sam "prebacio" bookmarke na iPad, mnoge sam pobrisao jer mi na njemu ne trebaju, a sada su mi se pobrisali i s Maca.
gdje mogu naći arhivu Safarija i vratiti sve obrisane bookmarke?

Mac mi je spojen na Time Capsule i redovno radi backup.
Tema zaključana.
10.02.2013 | 01:36
~/Library/Safari/bookmarks.plist
Tema zaključana.
10.02.2013 | 01:40
ok. i šta dalje?
Tema zaključana.
10.02.2013 | 09:56

Pa - imaš time machine backup, zar ne? WTF?
Tema zaključana.
10.02.2013 | 10:31
pa taj isti 'bookmarks.plist'..vratis tamo gde si ga i nasao na starom Safriju...u...'~/Library/Safari/bookmarks.plist'
Tema zaključana.
10.02.2013 | 20:13
@amsterdamxxx - hvala. skužio sam i da se može samo importirat.

@smayoo - da znam šta i kako, ne bih pitao, ne?
Tema zaključana.
10.02.2013 | 20:23
Finn kaže:
@smayoo - da znam šta i kako, ne bih pitao, ne?

Mogao je Smayoo biti i detaljniji i napisati ti u svom odgovoru još i "Pokreni TM i povuci ...".
Ali nekako je čovjek, kao i ja podrazumijevao da ako znaš koristiti TM, da ti je jasno i kako vratiti backup, ne?

I ako ne želiš da ti se opet desi isto, isključi sinkanje bookmarksa sa iCloudom, jer ovo što si napravio desiti će se opet.
Tema zaključana.
10.02.2013 | 20:38
nisam dosad imao prilike povlačiti iz TM-a ništa osim dokumenata pa nisam znao kako ovo riješiti.

da, to sam mislio još i pitati - šta se tu zapravo desilo i kako da to izbjegnem ubuduće.
taj iCloud mi je, iskreno, nejasan. ne koristim ga, tj. nisam ga nigdje uključio. jel to radi po definiciji ili šta?
i šta točno treba označit u postavkama da mi se synca tako da ne briše ništa ni s Maca ni s iPada nego da samo nadograđuje promjene, da na oba stroja bude sve isto bez obzira na kojem šta mijenjam?
Tema zaključana.
10.02.2013 | 20:49
Ovo što si zadnje napsao je upravo ono što ti se i desilo. Oba stroja imaju isto. Ako na jednom obrišeš i drugi gubi te podatke. Ako me želiš imati na oba stroja isto, tada ni ne sinkaš podatke. Vanjuška ti je napisao.
Tema zaključana.
10.02.2013 | 21:09
Finn, sorry - da, pretpostavio sam da si se već služio TM backupom i da znaš kako to funkcionira.
Za sve ostalo već si dobio odgovore. Nedavno je bila jedna slična tema - i tebi se, kao i još nekima, podrazumijeva da sync ne briše ništa, ali to nije onda sync.
Tema zaključana.
10.02.2013 | 21:54
ma nisam se dobro izrazio. dakle, ne smijem ništa brisati jer će to syncanjem nestati s drugog stroja. a sve što dodajem na bilo kojem, dodat će se i na drugi?
Tema zaključana.
10.02.2013 | 22:04
Da. Što obrišeš tu, obriše se i tamo, a što dodaš tu, doda se i tamo.
Tema zaključana.
11.02.2013 | 01:57
smayoo kaže:
Da. Što obrišeš tu, obriše se i tamo, a što dodaš tu, doda se i tamo.

I to je najljepša stvar u iCloudu, ranije u Mobile Meu, prije toga u .Macu, a još prije u iToolsima.
(Da, dugogodišnji sam korisnik)

I adrese, kontakti, kalendari, preferencesi i još neke djidje koje su se syncale.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1035)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO