Itunes - airplay - glasnoča
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Itunes - airplay - glasnoča

17.03.2013 | 23:11
Zanima me jel neko istražio kako uskladiti itunes i pojačalo?!

Dakle problem je slj, imam yamahin reaciver koji ima opciju airplay, uredno na Itunes odaberem stanicu i kliknem da svira preko airplay opcije, tada se upali reaciver automatski ako nije upaljen i stvar svira.

E sad dolazimo do problema jer ja si na iTunes pojačam zvuk i NIKAD ne smijem na pojačalu ni dotaknuti volume, jer šta se desi, desi se to da slj puta ako na iTunes želim npr smanjiti još malo, odma se pojača na 100% na iTunes i ono zagrmi....kako je to jako pojačalo a zvučnici su skupi bojim se da slj puta nekaj ne ode.
Problem je što čovjek zaboravi ali zamislite da linija svira na 10 i vi ju na pojačalu smanjite na 8 i slj puta želite smanjiti na 6 ALI preko iTunesa , pa vam pojačalo skoči na 100% tj maximum i pošalje tako jak signal na sve zvučnike.

Jel se neko susreo sa ovim problemom?
Prestrašno je, mislim strah me više nešto i probati, tj budem morao iskopčati zvučnike iz reacivera da isprobavam jer nisu jeftini.....još je gore što mi se to prvi , drugi, peti puta desilo u 1 u noći i onako iznenada na pol metra od zvučnika pa zamislite
Tema zaključana.
18.03.2013 | 17:02
Nisam probao Yamahu, no na Denon receiver-u koji podržava AirPlay nema tog problema.

Kao zaobilazno rješenje možeš probati postaviti gornji limit volume-a na receiver-u ako tvoj receiver ima tu opciju.
Tema zaključana.
18.03.2013 | 20:20
Ne znam šta sam napravio ali sada radi, mislim ne dešava se , ako slušam memorirane stanice skinute na itunse sa raznih naših sajtova....nisam dirao pojačalo, e sad jel to mene mac zezao ili nije nemam pojma....ako se desi opet , javim

Al čudno radi, skroz...sad mi se recimo itunes smanjio ako na reaciveru okrečem volume, svakako mislim da je tu itunes presudan....treba probati sa drugim playerima

Šta sve može svirati na airplay izlaz?
Tema zaključana.
18.03.2013 | 21:42
probaj ovaj mali program,zove se Air Volume...sluzi za kontrolu jacine zvuka Airplay uredjaja,nezavisno od iTunes-a....trazi Lion,a mrzi me da dizem Fireware Hard...
mac.softpedia.com/get/Utilities/Air-Volume.shtml
Tema zaključana.
18.03.2013 | 22:02
Thanx !

On radi kao da sam itunes volumne izbacio u tray....u principu ništa se ne mjenja ali korisno će mi biti jer imam od itunsa volume vani.

Sad mi sve radi totalno OK, nema pojma šta je to bilo da se to par puta tako desilo, sad na hladno pušem i sa grčem dotaknem gumb na pojačalu, moguće sve sad OK.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1126)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO