Time Machine problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Time Machine problem

01.04.2013 | 22:16
već duže vremena mi se dešava ovo:

Screen_shot_2013_03_19_at_17.png

dva Maca su spojena na Time Capsule. prvo se cca tjedan dana to dešavalo na jednom i prestalo, tj. nastavio je s backupom, a sada se dešava na drugom. ima li tko ideju šta bi moglo biti i šta uraditi?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
01.04.2013 | 22:25
Izgleda kao kao permission error, ali može biti svašta. Za početak idi lakšim putem, "zaderi" ga, provjeri, pusti da se napravi sve od nule, pa ćeš vidjeti hoće li se ponoviti!
Tema zaključana.
01.04.2013 | 22:29
znači, resetirat TC?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
03.04.2013 | 01:02
Mislim da je dovoljno reinicijalizirati disk volume, tako sam ja napravio kada sam prije par godina imao sličan problem.
Tema zaključana.
07.04.2013 | 19:23
sam se "sredio", isti onaj dan kad sam napisao post - valjda se uplašio pa je prestao.
vidjet ću hoće li se ponavljati pa zasad neću ništa resetirati...
Tema zaključana.
24.04.2013 | 16:37
Da ne otvaram novu temu,pitat ću ovdje za time capsule.Npr. onaj od 2 Gb ima jedan disk unutra ili više njih,ili je taj jedan podjeljen na više particija.Možda bi si to uzeo za backup a treba mi za mac mini i za macbook air.Jel može raditi dva backupa za ta dva stroja jer je jedan na lionu a drugi na ML.
Tema zaključana.
24.04.2013 | 20:53
Ja imam TC 2GB model. Unutra je jedan disk, ja sam kod setupa stvorio gore na TC usera tako da se na njegov share radi sav automatski backup. Ručni backup stavljam na onaj dio zvan Data.

Koristi se sa tri stroja, SL, Lion i ML. Kad idem ručno čeprkat po svemu, vidim dvije grupe podataka. Nemam blagog pojma što se dešava, iskreno da nemam još jedan mrežni disk za backup i jedan firewire/usb jako bih se brinuo oko cijele ove postave na TC. Ovako, ako radi - dobro, ako ne, bar nešto će se vjerojatno dat izvući sa diska. Ionako sve važno imam na nekoliko drugih mjesta.
Tema zaključana.
25.04.2013 | 13:51
Imam i ja osobne stvari na par mjesta,samo me je začudio "ručni" backup? Šta TM ne radi dobro pa treba još nešto ručno odradjivati,mislio sam da je to,upali TM i zaboravi na backup.
Tema zaključana.
25.04.2013 | 14:22
Ako baš hoćeš specifični ritam izrade backupa onda možeš koristiti i ovaj alat, timesoftware.free.fr/timemachineeditor/
Inače, kad radiš npr. s nekim velikim fajlovima, seliš, prebacuješ, spremaš na druge medije isključiš TM da ti ne počne radit backup i ne sprema te ogromne fajlove koje je našao na drugoj lokaciji od one na kojoj su bili kad ih je zadnji put pokupio u backup, ili možda ni ne želiš da to spremi u backup. Nakon "pospremanja" uključiš TM i time pokreneš backupiranje "ručno".
Tema zaključana.
25.04.2013 | 19:25
U mom slučaju, ručno prebacujem disk images od virtualki, plus neke vrlo važne stvari, čisto da znam da je zadnje gore bez obzira što TimeMachine misli o tome.
Tema zaključana.
26.04.2013 | 16:38
Hvala vam dečki na odgovorima
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1118)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO