Izasla Nova Opera-Opera Next
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izasla Nova Opera-Opera Next

28.05.2013 | 20:29
izasla je nova Opera(naziv Opera Next)i radi kao potpuno zasebna aplikacija,nije nadogradnja stare Opere....za prvo testiranje,ide jako brzo....veceras cu malo vise da je mucim..
www.iclarified.com/30508/opera-releases-...ws-based-on-chromium
www.opera.com/developer/next
Tema zaključana.
28.05.2013 | 21:32
Ne želim je. Jer ne vjerujem da chromium engine nije preštepan špijunskim funkcijama u korist googlea. Tražim alternativu Operi već neko vrijeme, ali nisam baš ni sa jednom zadovoljan sasvim. Na kraju će, izgleda, biti FireFox.
Tema zaključana.
28.05.2013 | 21:48
Safari si nije dobar?
Tema zaključana.
28.05.2013 | 21:56
kako god....
Tema zaključana.
28.05.2013 | 22:06
zabac kaže:
Safari si nije dobar?

Surfalica da mi jede više RAM-a od AutoCAD-a? Naravno da nije dobar.
Tema zaključana.
28.05.2013 | 22:17
Nekakva dodatna podešavanja su blago rečeno, užas. Pretpostavljam da je ovo zbog toga jer se radi o nekakvoj preview verziji. (barem se nadam)
opera:config me baca na nekakv Settings izbornik, isto kao i Opera->Preferences, a u tom Settings izborniku par opcija za podesit. Preloše za sada :/, al bitno da su planine u pozadini.
Tema zaključana.
28.05.2013 | 23:16
Podesavanja jesu siromasna ali mi svakako jede manje rama,samo mi fali animacija back sa safarija.
2013_05_28_10.png
Tema zaključana.
28.05.2013 | 23:17
opera
2013_05_28_10-b5cf88e7e09e0df71854bc8be0772425.png
Tema zaključana.
28.05.2013 | 23:18
zauzece memorije sto me i izludi
2013_05_28_10-b9fc826401dd678c833ac76fece54aed.png
Tema zaključana.
29.05.2013 | 19:08
smayoo kaže:
zabac kaže:
Safari si nije dobar?

Surfalica da mi jede više RAM-a od AutoCAD-a? Naravno da nije dobar.

Kakve veze ima? Zbog grijanja, zbog rudarenja za bitcoin?
Meni guta 4% korisnik, a 4% sistem. Nije nešto puno 8% procesorskog zauzeća. Imam 1,2GB slobodne memorije.

Tema zaključana.
29.05.2013 | 19:14
Pa ima veze, kad dignem AutoCAD, ode 3 GB. Dignem Safari i za par sati, kako kad, tnjau ode još 3-4. I krene swap.... E pa, neće moći... Kad ima surfalica koja isto to radi s 500 MB.
Tema zaključana.
30.05.2013 | 17:56
Ja cu im svakako dati sansu. Vidim da su iscupali mail klijent iz browsera. Nisam ga nikada koristio ali znam ljude koji jesu, ako ga dodatno porade na njemu mozda bude jedan sasvim dobra stand alone alternativa Mailu i PostBoxu?
Koliko je velika instalacija, da nisu to radili samo da ustede na velicini.

Smayoo - mislim da se ne treba bojati da Chromium kod sadrzi Google spijunske funkcije. Kod je open source, svako moze kopati po njemu sa svim posljedicama koje to nosi.

Ono sto me brine jest da mi se na android telefonu Opera pred 10tak dana vec updateala na verziju koja koristi novi negine i to je kompletna katastrofa . Na telefonu je built in browser bio dobar, Chrome je bio uzasan (ocigledno mu telefon nije doratsao), a Opera je radila odlicno. Nakon updatea i Opera ubija telefon. Danas iz izasao jos jedan update i cini se da su i oni toga svjesni jer su mi ponudili da instaliram staru verziju.

Treba im dati nesto vremena da porade na novoj verziji.
Tema zaključana.
30.05.2013 | 18:23
Da, to sam već čuo nekoliko puta kôd je opensource pa svatko može po njemu kopati. Pitanje je, međutim:

- da li, kad već svatko može, itko to i radi, ili se svi pouzdaju da svatko može pa će netko drugi?
- ako je netko i kopao, da li je tražio upravo ovo što mene brine ili nešto sasvim deseto?
- ako je i tražio baš ovo, da li je pronašao?
- ako nije pronašao, da li je to zato što toga nema, ili zato što je dobro skriveno?
...

Tema zaključana.
30.05.2013 | 21:26
smayoo kaže:
Pa ima veze, kad dignem AutoCAD, ode 3 GB. Dignem Safari i za par sati, kako kad, tnjau ode još 3-4. I krene swap.... E pa, neće moći... Kad ima surfalica koja isto to radi s 500 MB.

Samo da pitam, što ACAD radi kad surfalica radi i obrnuto?
Tema zaključana.
30.05.2013 | 21:32
smayoo kaže:
Da, to sam već čuo nekoliko puta kôd je opensource pa svatko može po njemu kopati. Pitanje je, međutim:

- da li, kad već svatko može, itko to i radi, ili se svi pouzdaju da svatko može pa će netko drugi?
- ako je netko i kopao, da li je tražio upravo ovo što mene brine ili nešto sasvim deseto?
- ako je i tražio baš ovo, da li je pronašao?
- ako nije pronašao, da li je to zato što toga nema, ili zato što je dobro skriveno?
...

Sudeći po obome što si rekao, ama baš niti jedan program nije siguran i svaki skriva potencilano opasan kod.
Tema zaključana.
30.05.2013 | 21:40
Točno. Sve je stvar povjerenja. Nekim developerima vjerujem, a nekima - ne.

A što Acad radi kad radi surfalica i obratno? To se zove multitasking i paperless office. Razrađuješ projekt. Ponekad ti treba pogledati u tech sheet neki detalj od nekog komada opreme. Ili čak u installation manual.
Tema zaključana.
30.05.2013 | 22:24
meni za sad do jaja ova Opera...svidja mi se i fora sa folderima za omiljene sajtove....i radi lepo.....a to spijuni,damu,kedla...kao Apple fin pa sve to ne moze da radi........libo me.......
jedino mi fali,par plugina,sa starije verzije,ali kapiram,bice i toga.......e da,ni jednom nije Prsla,a znala je stara cesto na par omiljenih sajtova...
jabucnjak
benchmark forum
.......
Tema zaključana.
01.06.2013 | 20:02
kako favorite unijeti u operu? jos nisam tu opciju nasao.
Tema zaključana.
02.06.2013 | 17:02
Mislim da Opera Next jos nema podrsku za Opera Sync. Meni je ovo zanimljivo:

opere.png

I jos Opera Next ne sadrzi email client. Ah...

S druge strane radi brzo i stabilno za sada.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1115)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO