Excel 2011 na OSX 10.6.8 i Solver
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Excel 2011 na OSX 10.6.8 i Solver

11.10.2013 | 22:53
Problem je s Excel-om i njegovim Solverom koji se nalazi pod Tools>Solver (na dnu je). Ako ga neva, tada se doda preko Tools>Add-ins i označi Splver.Xlam i pojavi se.
Problem je taj što nekoliko puta Excel izbaci grešku: "Microsoft Visual Basic - Errors occured during load" i pod ponudom imam samo OK. Stisnem dva puta OK na istoj grešci i pojavi se prozor Solvera ali djelomičan (vidi sliku). Dio se može napraviti ali ne sve. Prozor se ne da razvući. A kad ubacim Set Objective čeliju i pod By Changing Variable Cels i pritisnem enter opet ista greška i nakon OK dobi je se prozor Solver Results kojije opet djelomićan.
E sad, sami programčić i/ili macro Solvera je upakiran i sadržaj se pogleda s Show Package Contensi nutra ima svašta.
Stablo je ovakvo:
Contents:
Info.plist
MacOS:
Solver
PkgInfo
Resources:
InfoPlist.strings
SolverIcon3.icns
version.plist
Ima još jedan dokument koji je Solver.xlam i tu je valjda taj macro upisan.

Očito je negdje zapisano nešto krivo i prozori su djelomični, a naravno nema u gornjem ljevom kutu zeleni "+"!
Ima tko kavu ideju ili zna kako riješiti prblem?
Hvala na trudu.

PS.
Sve zajedno je veliko 900kb.

solver.png
Tema zaključana.
11.10.2013 | 22:54
Inaće prozor bi trebao izgledati ovako (skinuo sam s neta).

mac_excel_solver_2011.gif
Tema zaključana.
11.10.2013 | 22:59
Drugi prozor bi trebo izgledati ovako (ovo je s WIN, ali su vrlo slični), a kod mene fali dobar dio desne i dolnje strane.

rezultat.png
Tema zaključana.
11.10.2013 | 23:06
Ja ti imam "salamunsko" rješenje. Odvuci MS Office u smeće i kazni se sam što ga koristiš. Dva šamara i kiseli krastavac s medom će biti dosta. I 10 min klečanja na kukuruzu.
I onda lijepo instaliraj OpenOffice (ili Neo, ili Libre...) pa koristi njegov solver. Koji radi normalno.
Tema zaključana.
11.10.2013 | 23:35
Na žalost, Excel mi ne gine. Najgore je to što solver nije čak ni od Microsofta, a još je i u 1.0 verziji.
Tema zaključana.
11.10.2013 | 23:49
Nemoguće. Solver postoji u Excelu još od verzije 2.0 (iz doba Windowsa 3.1).
Ne kužim zašto ti Excel ne gine? Možeš normalno otvoriti XLS u OpenOfficeu, odraditi solver task, snimiti XLS. OO radi i na Macu, i na Win... Besplatan je... Zašto točno *MORAŠ* koristiti Excel?
Tema zaključana.
12.10.2013 | 00:01

U mom slučaju je problem bio u Region postavkama (pod Language & Text) - koristim customizirani Croatian i s njim imam problem koji si opisao. Kad prebacim region na United States, Solver se uredno učita. Probaj.
Tema zaključana.
12.10.2013 | 01:22
Koje smeće od softvera... I još to netko plaća...
Tema zaključana.
12.10.2013 | 03:14
smayoo kaže:
Nemoguće. Solver postoji u Excelu još od verzije 2.0 (iz doba Windowsa 3.1).
Ne kužim zašto ti Excel ne gine? Možeš normalno otvoriti XLS u OpenOfficeu, odraditi solver task, snimiti XLS. OO radi i na Macu, i na Win... Besplatan je... Zašto točno *MORAŠ* koristiti Excel?

Ono "ne gine" sam trebao u navodnike staviti. Možda je stvar prilagodbe, možda ljenosti, ostajem na Excelu. Ovo s postavkama regije budem probao.
Malo sam čeprkao po onom dokumentu i nutra navode verziju 1.0.
Tema zaključana.
  • HardcoreMAC
  • Posjetitelj
12.10.2013 | 07:20
Smayo, meni je openoffice-ovo rješenje proračunske tablice čudno i "ne leži" mi.
Smatram, da ako što dobro ima od MS-a, to je Excel.
Volio bih da mi pokažeš (navedeš) gdje je Calc "bolji" od excela (osim što je besplatan).
Tema zaključana.
12.10.2013 | 11:12
Djipi kaže:

U mom slučaju je problem bio u Region postavkama (pod Language & Text) - koristim customizirani Croatian i s njim imam problem koji si opisao. Kad prebacim region na United States, Solver se uredno učita. Probaj.

O jebem to sve!!!!!
Sad je OK!
Ljdi, je li to moguće!!
Tema zaključana.
12.10.2013 | 13:02
da moguće je jer je isti problem i sa Word comments alatima (točnije tracking). Kada se stavi US većini ljudi taj dio alata radi kako treba. Ovo me ne čudi ni najmanje
Tema zaključana.
12.10.2013 | 18:31
HardcoreMAC kaže:
Smayo, meni je openoffice-ovo rješenje proračunske tablice čudno i "ne leži" mi.
Smatram, da ako što dobro ima od MS-a, to je Excel.
Volio bih da mi pokažeš (navedeš) gdje je Calc "bolji" od excela (osim što je besplatan).

Slažem se da je Excel apsolutno najbolji dio MS Office alata i, zapravo, jedini koji vrijedi išta platiti. I ne samo to - nego je sveukupno najbolji tablični kalkulator na tržištu uopće već zamalo 20 godina koliko ima otkad je pretekao Lotus 1-2-3. Nažalost, to je Excel na Windowsima. MS Office na OSX je takvo bloatware bugovito i ćudljivo *SMEĆE* da je to za ne povjerovati. Teško mi je to zamislivo, ali gori je od AutoCAD-a. Jbg.

Naravno, funkcije Excela su deklarativno iste na Macu kao i na Win, but the reality was very different. Evo, ovaj primjer ti je upravo najzorniji dokaz.

Što se Calca tiče, nije on bolji zato što je besplatan, nego je bolji zato što za beskonačno puta nižu cijenu nudi 95% funkcija.

Ja sebe smatram (i vjerujem da objektivno to mogu i dokazati) heavy duty i vrlo naprednim korisnikom i tabličnog kalkulatora, i procesora teksta, i alata za prezentacije. Da sad ne širim temu, Excel je jedini dio MS Officea koji mi ponekad nedostaje. Ali zaista samo ponekad. I to samo zato što je neke stvari u njemu lakše napraviti, ne zato što neke stvari ne može. Nisam našao ništa što Excel može, a Calc ne. Najveća mu je mana ta što je makroprogramiranje do bola komplicirano. ooBasic je toliko zapetljan da se ponekad pitam jesu li to namjerno tako zakomplicirali.

Inače, zadnja verzija Excela koju sam vidio i donekle intenzivnije koristio je 2007 za Win tako da ne znam dokle je Excel stigao, no neke od osobina koje Calc ima, a ne sjećam se da ih ima u Excelu je dodjeljivanje proizvoljnih page formatting stilova svakom pojedinom worksheetu. Na Excelu je to dosta komplicirano isklikati jer radi na način da page setup utječe na one worksheetove koji su taj čas selektirani pa se lako izgubiti u tome.

Osim toga, neke formule za indirektno adresiranje (referenciranje) ćelija rade na malo pametniji način u Calcu, nego na Excelu, tako da omogućavaju neke stvarno vrlo ozbiljne cross-referencing vratolomije. Ali to je stvarno već finesa...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1179)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO