Problem TextWrangler i kodiranje u ANSI
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem TextWrangler i kodiranje u ANSI

04.01.2014 | 17:13
Imam slijedeci problem,trebao bih kodirati .srt file u ANSI ali ne kontam kako i sta. Nabavio sam Roku 2 player(kriv Halo bing kako brat-drLovric ) e sada imam problem sa pustanjem titlova.Nasao sam na netu kako je momak uspio srediti problem preko Notepad ++ (zadnji post na linku : forums.roku.com/viewtopic.php?p=329293&a...3e8680bee07d55c8d63f ) ali za mac naravno nema pa pokusavam sa navedenim programom. Jednostavno Roku Media Player nije u stanju da prepozna srt file. Sve uradim kako treba,u VLC sve radi ali na roku ne Mozda neko ima vise iskustva ili neku ideju kako da napravim da radi jer u samom programu ne mogu naci opciju decode to ANSI
Tema zaključana.
04.01.2014 | 17:45
Učitaš izvorni srt u TextWrangler i provjeriš vide li se svi karakteri ispravno. Ako se neki ne vidi, TextWrangler je primijenio krivi encoding (na dnu prozora dokumenta možeš vidjeti koji - treći podatak).

Ovo možeš ispraviti tako da odeš na File/Reopen Using Encoding i odabereš neki od ponuđenih encodinga - TextWrangler će otvoriti fajl s odabranim encodingom. Ako na popisu ne vidiš potreban encoding, možeš ga uključiti u Preferences/Text Encodings. Napominjem da će opcija za Reopen biti dostupna samo dok ne editiraš otvoreni fajl.

Nakon što TextWrangler ispravno prikaže učitani fajl, možeš mijenjati encoding, koristeći izbornik na dnu prozora dokumenta, isti onaj koji prikazuje aktualni encoding. Za ANSI uključi Western (Windows Latin 1) - to je code page 1252.

Kad snimiš, bit će snimljeno s odabranim encodingom.
Tema zaključana.
04.01.2014 | 17:54
I, naravno, neće ti se ispravno vidjeti ČĆŽŠĐ zato što ti znakovi ne postoje u CP 1252.
Tema zaključana.
04.01.2014 | 18:03
pa saint, prvo note 3 preko iphonea, a sada roku preko apple tv. sto se dogada?
Tema zaključana.
04.01.2014 | 18:14
heheheh treba probati uvijek nesto novo,lovric me nagovorio
Tema zaključana.
04.01.2014 | 18:15
Opet nece,fakat ne kontam u cemu je problem
2014_01_04_05.png
Tema zaključana.
04.01.2014 | 18:16
I, naravno, neće ti se ispravno vidjeti ČĆŽŠĐ zato što ti znakovi ne postoje u CP 1252.

Ž i Š postoje, uredno se remapiraju. Postoji i veliko Đ, ali ne postoji malo pa se tretira kao "unmappable", Č i Ć ne postoje.

Nije da će puno pomoći, ali da informacija bude potpuna.
Tema zaključana.
04.01.2014 | 18:34
Evo usput i AppleScript za uklanjanje kvačica s domaćih slova (u TextWrangleru):

tell application "TextWrangler"
  set my_options to {starting at top:true}
  replace "č" using "c" searching in text 1 of active document of text window 1 options my_options
  replace "ć" using "c" searching in text 1 of active document of text window 1 options my_options
  replace "đ" using "dj" searching in text 1 of active document of text window 1 options my_options
  replace "š" using "s" searching in text 1 of active document of text window 1 options my_options
  replace "ž" using "z" searching in text 1 of active document of text window 1 options my_options
  replace "Č" using "C" searching in text 1 of active document of text window 1 options my_options
  replace "Ć" using "C" searching in text 1 of active document of text window 1 options my_options
  replace "Đ" using "DJ" searching in text 1 of active document of text window 1 options my_options
  replace "Š" using "S" searching in text 1 of active document of text window 1 options my_options
  replace "Ž" using "Z" searching in text 1 of active document of text window 1 options my_options
end tell

Prilagoditi prema potrebi.
Tema zaključana.
04.01.2014 | 20:32
Dizem ruke,sta god da uradim nece pa nece
Tema zaključana.
05.01.2014 | 10:58
Saint, koliko ja vidim taj SRT koji si otvorio je Windows 1250. Znači, reopen using Windows 1250, i onda promijeni na 1252 i snimi.
Tema zaključana.
05.01.2014 | 12:56
Ovako bi trebalo izgledati ili sam opet negdje fulio?
2014_01_05_11.png
Tema zaključana.
05.01.2014 | 15:22
Ako pogledaš 19. redak vidiš da piše "tako je èista" umjesto "tako je čista". To je zapravo u redu, ali tebi se ne sviđa, pretpostavljam?

Naime, CP1252 NEMA sva naša slova, nego samo š i ž. A č, ć i đ ti prikazuje krivo (kao è, ae i ne sjećam se što je ono umjesto đ).

Zato ti je Đipi dao onaj apple script da makneš sve dijakritike (da čćšžđ pretvoriš u ccszd) pa te više ne boli glava oko toga koji je encoding.
Tema zaključana.
05.01.2014 | 15:29
Nije problem da li mi se svidja ili ne vec nesto ne radim kako treba jer mi roku nece da ocita. Probat cu sa skriptom mozda upali
Tema zaključana.
05.01.2014 | 15:42
Što znači "neće da očita"? Ne želi uopće otvoriti titlove ili krivo prikazuje čćšđ?

Ako uopće ne otvara titlove, problem je vjerojatno u CR+LF vs LF line breakovima. Kad snimaš text file iz TextWranglera, ako nisi izričito naglasio da treba biti CR+LF (kao na windowsima), on će ga snimiti samo sa LF (kao na Unixu, odnosno Macu). Ako taj player očekuje CR+LF za kraj retka, onda neće znati parsirati file.

Kad klikneš save as imaš za podesiti i tu opciju (a imaš i na dnu edit prozora, tamo gdje je i encoding, prije nego klikneš save).
Tema zaključana.
06.01.2014 | 11:42
@Saint:

Sta bi na kraju? Jesi rijesio problem ili nasao neku soluciju?

Roku je jako popularan player vani i meni je zapravo jako cudno da ih nema vise kod nas, jer su osjetno jeftinija alternativa.

Ako otkrijes nesto pametno podijeli molim te s nama ovdje, jer ja to koristim u modu Engleski ili Sinkronizirani crtici tako da mi titlovi nista ne znace trenutacno, tako da nisam nista ni proucavao na tu temu :/
Tema zaključana.
06.01.2014 | 11:48
Obavezno,u ovom trenutku radim stream preko Plex-a i sve radi ali pokusavam da izbjegnem koristenje racunara kao servera.Roku media player(chanel) super radi taj stream sa NAS-a samo zezaju subtitle u svakom slucaju u potrazi sam za rjesenjem.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1174)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO