SIT format
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SIT format

18.12.2005 | 12:33
Poštovanje!!

Imala bi malu molbu za pomoć. Nakon \"skidanja\" određenih fileova, to mi se sprema u sit format, koji mi mac n može pročitati. E sad, da li je to nekakav zipani format pa moram ga konverat ili?

Unaprijed hvala!
Tema zaključana.
18.12.2005 | 12:46
Zipani je u smislu da je zapakiran. Treba ti stuffit na odpakiravanje tih filova, no čini mi se d aje dio ugrađen u sam OSX, no mogo bi biti u krivu. Skini si stuffit sa www.versiontrackera.com
Tema zaključana.
18.12.2005 | 12:59
Hvala puno!

Nisma našla u OSX ništa slično....pa cu pokusati preko ovog što si preporucio...hvala...malo sam nova na ovim terenima, pa hvala na razumijevanju:)
Tema zaključana.
18.12.2005 | 13:03
U starijim verzijama sistema se isporucivao utility za raspakiranje SIT arhiva, ali u novijim je uklonjen i moras ga sama instalirati / treba ti stuffit expander, naci ces ga ovdje:
www.stuffit.com/mac/expander/
Tema zaključana.
18.12.2005 | 13:08
Evo skinut je, pa idem vidjeti kako to funkcioniše.)
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.12.2005 | 01:22
Zanimljiv nickname, odakle to? Inače, Stuffit Expander je freeware i trebao bi doći s instalacijom. Nisam primjetio da ga više ne isporučuju, ali sve je moguće - možda žele forsirati sistemski ZIP. Stuffit ima prednosti (osim što je tradicionalan na Macu) - npr. komprimira JPG, što drugi arhiveri ne mogu, a isto tako koristi dva procesora na strojevima koji ih imaju. Ja ga koristim jer mi je super da nešto \"stuffam\" s CMD+S ili \"unstuffam\" s CMD+U.
Tema zaključana.
19.12.2005 | 04:58
dpasaric je napisao:
Zanimljiv nickname, odakle to? Inače, Stuffit Expander je freeware i trebao bi doći s instalacijom. Nisam primjetio da ga više ne isporučuju, ali sve je moguće - možda žele forsirati sistemski ZIP. Stuffit ima prednosti (osim što je tradicionalan na Macu) - npr. komprimira JPG, što drugi arhiveri ne mogu, a isto tako koristi dva procesora na strojevima koji ih imaju. Ja ga koristim jer mi je super da nešto \"stuffam\" s CMD+S ili \"unstuffam\" s CMD+U.

SIT nema nikakvih prednosti u modernom viseplatformskom radu. ZIP je, htjeli mi ili ne, postao medjuplatformski standard za arhiviranje jos u devedesetima i upravo je zbog toga Apple ugradio u Tigru inteligentnu sistemsku podrsku za ZIP. ZIP citaju i Unix i Windowsi i Mac. Stuffit ne cita ni svaki Mac kako treba, upravo zbog novijih i novijih verzija i nekompatibilnosti.
Iako je Stuffit dobra i jednostavna aplikacija, ali kao arhivski zapis vise nema smisla; k tome, previse se cesto mijenja, sto u nikakvu ozbiljnom arhivskom stvara brdo problema.
ZIP je otvoreni standard i jedini ozbiljni nedostatak ZIP arhive je ogranicenost na 32-bitnu zapis (najvise 4GB po arhivi) ali vec je prihvacen novi 64-bitni zapis ZIP datoteke.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1605)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO