Firefox 29 (beta)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firefox 29 (beta)

22.03.2014 | 17:13
Isprobajte, ima novi znatno moderniziran izgled (očigledno inspiriran Chromeom doduše). Ulazi mi u konkurenciju za glavni browser jer je bitno napredovao u posljednje vrijeme.
Tema zaključana.
23.03.2014 | 06:25
prešao sam sa firefoxa na chrome prije godinu, dvije....

nevjerujem da će me namamit nazad
Tema zaključana.
23.03.2014 | 10:17
ma safari dere i dalje haha
Tema zaključana.
23.03.2014 | 10:25
Safari je drek ali ga po inerciji koristim jer nisam nesto zahtjevan.
Tema zaključana.
23.03.2014 | 11:00
probao...bolje radi poslednja zvanicna verzija 28...
Youtube Steka...neki meni bitni addonsi ne rade....itd....videcemo sta se desava ubuduce....
Tema zaključana.
24.03.2014 | 02:21
Je li prepoznaje sve html 5 efekte, do sada jedino Safari sve dela kak spada, cak niti Chrome koji se dici sa WebKitom ne dela ok...
Tema zaključana.
24.03.2014 | 08:43
Safari je zakon
Tema zaključana.
24.03.2014 | 15:10
Ne stvarno, koja je fora s tim Google Chrome-om ili Mozillom umjesto Safarija, zar je Vama, starijim i iskusnijim userima - taj browser toliko loš?
Tema zaključana.
24.03.2014 | 15:28
nije on tolko los,ali prilicno zdere memorije,sa vise otvorenih tabova,cesto smo pisali o tome ovde....e sad nemam ove novije OSX sisteme,tj nisam jos koristio dalje od Lion-a,pa ne znam da li se situacija promenila...
Tema zaključana.
24.03.2014 | 15:29
Samo je MSIE veće go*no od Safarija . Ergo, na Macu nijedan nije veće go*no.
Ako ne kužiš zašto, otvori Activity Monitor pa usporedi koliko ti za iste stranice Safari pojede RAMa i CPUa, a koliko drugi browseri.
Tema zaključana.
24.03.2014 | 16:16
smayoo kaže:
Samo je MSIE veće go*no od Safarija . Ergo, na Macu nijedan nije veće go*no.
Ako ne kužiš zašto, otvori Activity Monitor pa usporedi koliko ti za iste stranice Safari pojede RAMa i CPUa, a koliko drugi browseri.

Evo, baš sam gledao na Jabučnjaku mi je, uz sve ostale appove pogašene, zauzetost RAM-a oko 5 Gb, dok rad CPU-a varira od 2 do 18 %. Iako imam 16 GB RAM-a i Quad Core i7 procesor, pa ne osjećam ama baš nikakav lag, to je vjerojatno stvarno puno.
Koji browser preporučate - Google Chrome ili Mozillu Firefox? OS je 10.9.2
Tema zaključana.
24.03.2014 | 17:57
Preporučam onaj koji ti paše.
Meni je Opera bila zakon dok nisu otišli kvragu, ali I dalje pratim što se događa jer nada umire zadnja. Sve više mi se sviđa Firefox koji mi je prije bio kanta. Uglavnom volim koristiti sve pomalo tako da mogu usporediti. Igrom slučaja sam trenutno na Chromeu.
Tema zaključana.
24.03.2014 | 18:45
Riba kaže:
Preporučam onaj koji ti paše.
Meni je Opera bila zakon dok nisu otišli kvragu, ali I dalje pratim što se događa jer nada umire zadnja. Sve više mi se sviđa Firefox koji mi je prije bio kanta. Uglavnom volim koristiti sve pomalo tako da mogu usporediti. Igrom slučaja sam trenutno na Chromeu.

Upravo sam instalirao Chrome i Firefox, i radit ću baš što i ti - paralelno usporđivati sva tri browsera (Safari je treći, kako sam još uvijek friški Mac korisnik). Nego, što se Safarija tiče, onaj tab top sites koji je u Lionu bio lagano zaobljen poput kino platna, sada je ravan. Može li se ikako podesiti takav, zaobljeni look top sites taba?
Tema zaključana.
24.03.2014 | 22:59
Po mojem iskustvu:
- Chrome - Spyware sa upitnim pozadinskim procesima, Googleu su bitnije reklame nego stvarna optimizacija, iako se reklamiraju drugačije
- Firefox - uvijek prisutan nasljednik netscapea, radi, uvijek s nekim zaostatkom, zadnjih godina izmišlja se topla voda i mjenjaju brojevi verzija... ne prati standarde kako bi trebao
- IE - no comment, da nestane, zajedno sa svojim MS only tehnologijama, svijetu bi napravio uslugu, isto mislim i za Adobe Flash
- Opera - lijepo je imati alternativu, ali po mogučnosti živu,
- Safari - jedini koji radi posao kako spada, tj. bolje od ovih ostalih, korektno prikazuje normalne stranice... napreduje, žalim samo što ga više ne updejtaju za windowse, za one mračne trenutke koji se ponekad provedu na njima...

...na stranu memorija, tabovi i ostalo, govorim samo o prikazivanju stranica...

Safari kod mene na MBP-u iz 2010sa 8GB RAM-a uz gomilu otvorenih tabova ne radi probleme, no 10 korektnih sajtova nisu isto što i 10 loših po pitanju optimizacije i raznoraznog smeća koje se danas trpa na stranice... pa se ne treba čuditi kad browser zauzme gomilu memorije...
da, ja maksimalno štopam flash, pa je možda to razlog stabilnosti Safarija i štedljiv sam sa pluginovima... samo ono što stvarno koristim...

Od pomenutih browsera osim Safarija, tu i tamo upalim Firefox i bilo bi mi drago da se popravi u budučim iteracijama...
Chrome, kao niti MacKeeper ne ide na moj stroj... ni pod razno...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1156)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO