Time Machine backup na dva diska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Time Machine backup na dva diska

20.07.2014 | 18:42
Bok svima!
Radim redoviti backup preko Time Machine-a na eksterni 3TB disk. Želio bi imati još jedan backup, zlu ne trebalo pa me zanima ako je moguće da na novi disk iskopiram sve dosadašnje backupove sa postojećeg diska i da nastavim koristiti oba diska za backup?

Hvala,

Luka.
Tema zaključana.
20.07.2014 | 18:48
Time Machine nije tako zamišljen. Preporučam ti da si onda složiš NAS ili vanjski disk na USB ili Thunderboltu takav koji ima RAID-1 (dva identična diska) i radiš backup na takvu konfiguraciju.
Tema zaključana.
23.07.2014 | 01:24
Nisam probao ali mislim da bi se TM backup disk mogao clonirati na neki drugi disk sa Carbon Copy Clonerom i na taj nacin imati kopiju na dva mjesta. Znaci TM backup radis na jedan disk, a onda naknadno taj disk cloniras na drugi. Sukcesivna (naknadna) cloniranja bi cak mogao izvrsiti sa ukljucenom opcijom "kopiraj samo promjene" odnosno u ovom slucaju samo nove backup fileove.
Tema zaključana.
23.07.2014 | 05:53
Ne bi to radilo jer tm koristi unix hardlinkove pa kod svakog backupa kreira cijelu novu directory strukturu
Tema zaključana.
30.07.2014 | 09:47
Riješenje da imaš istovremeno dva neovisna diska za TM backup ti ne odgovara?
Samo dodaš oba u listu diskova na koje radiš TM backup i naizmjence se bude radio backup na jedan i drugi.
Možeš jednog (ili oba) odspojiti privremeno. Nakon što ga ponovno spojiš, automatski se bude backup-iralo na njega.
To je korisno ako jednog želiš imati stalno offline, a drugog uključenog, pa ih recimo dnevno ili tjedno zamijeniš.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 07:24
A koja je vjerojatnost da će baš u isto vrijeme krepati i disk na kompu i backup? Osim ako podatke s kompa nisi pobrisao, pa ti stoji sam na TM-u
Tema zaključana.
04.08.2014 | 08:39
Meni su se sva sranja dogodila kad su se poklopili događaji za koje je ful malo vjerojatno da se dogode.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 15:48
Nije nemoguće... ali kako god okreneš, s jednog od 2 diska će se sigurno moć izvuć... ako i crkne elektronika diskova, stavi se druga... dosta problema imam u svakodnevnom poslu, jer održavamo mali milijun firmi... to je nešto slično kao RAID1, teško da će oba istovremeno crknuti, ali ako se greška na jednom ignorira i kroz neko vrijeme crkne i drugi, da, sranje je
Tema zaključana.
04.08.2014 | 16:27
Do sad sam 4 (četiri) puta doživio da dva diska u RAID1 polju crknu unutar istog tjedna. Ako znaš što je RAID1, znaš i koliko dugo traje da se krcati RAID1 regenerira nakon havarije jednog diska, pogotovo ako korisnici istovremeno ruju po njemu i iščitavaju podatke dok on pokušava regenerirati zapis. Tjedan dana je vrlo knap rok za zamjenu krepanog diska i kompletnu regeneraciju sadržaja (da opet imaš redundantni zapis). Možda nije tebi ili meni, ali nekom tko se u to ne razumije i tko mora naći nekog da mu servisira pokvareni disk u RAID-u...

Jednostavno, kupiš dva ista diska, iz iste serije, staviš ih u pogon u istom času i ganjaš ih da rade navlas jednako. Imaš zapravo vrlo velike šanse da oba krepaju u vrlo malom razmaku jedan od drugog. Osobito ako su Western Digital.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 20:27
Pričamo o nekim kvalitetnim HW kontrolerima ili SW raid-ovima... Kad zamijenim disk u carini na starom proliantu, snimit ću ti koliko ga brzo rebuilda
Kako god... podatke na bar 2 mjesta, a više poželjno!
Neka smo se raspisali, možda nekome koristi
Tema zaključana.
05.08.2014 | 16:27
Čuj, ljudi koji ovdje traže savjet čine to jer nemaju novca platiti profesionalnu IT brigu i održavanja, niti high end profesionalne RAID-ove. Uglavnom se radi o nekim skromnim SOHO rješenjima.
Tema zaključana.
05.08.2014 | 23:20
Pitanje je bilo vezano za backup. RAID nije zamjena za backup. Bez obzira da li je u pitanju SOHO ili high end profi oprema.
Tema zaključana.
05.08.2014 | 23:26
amen to that
Tema zaključana.
06.08.2014 | 05:34
num kaže:
Pitanje je bilo vezano za backup. RAID nije zamjena za backup. Bez obzira da li je u pitanju SOHO ili high end profi oprema.

Slažem se. Ali čovjek je pitao kako može raditi istovremeno backup na 2 različita diska. Ja sam mu predložio da radi TM backup na RAID1 matricu. A ti si mu predložio da preštekava dva neovisna vanjska diska. Na oba načina može postići to što je htio.
Tema zaključana.
06.08.2014 | 05:51
Eto, riješio sam to na meni najjednostavniji način. Dodao još jedan disk na koji Time Machine automatski radi backup, dakle na oba diska istovremeno. Sve stare datoteke sam duplirao na još jedan vanjski disk koji je zapakiran i spremljen na sigurno. Cilj mi je bio očistiti komp jer dosta radim montažu videa i onda mi treba čim više memorije na raspolaganju. Anyway, hvala na odgovorima!
Tema zaključana.
06.08.2014 | 06:17
Eto, važno je da si riješio.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1118)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO