Grab.app - defaultni format slike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Grab.app - defaultni format slike

03.10.2014 | 10:23
Nisam još našao rješenje, ali nije li strahovito iritantno da Grab.app kao defaultni format koristi TIFF. Ovo je jedna od stvari koji Snipping tool na Windowsima radi ispravno.
Tema zaključana.
03.10.2014 | 12:27
Ko ne ume s TIFFovima, nije pravi Mekintošo.

Sad sam po prvi put otvorio Grab aplikaciju i ne znam za što je točno koristiš i na koji način. Vjerojatno ne bi pomoglo ni da znam Pretpostavljam da ti otvaranje u Previewu i snimanje kao *.jpg nije dovoljno kvalitetna opcija.
Tema zaključana.
03.10.2014 | 13:01
Gjuroo kaže:
Ko ne ume s TIFFovima, nije pravi Mekintošo.

Sad sam po prvi put otvorio Grab aplikaciju i ne znam za što je točno koristiš i na koji način. Vjerojatno ne bi pomoglo ni da znam Pretpostavljam da ti otvaranje u Previewu i snimanje kao *.jpg nije dovoljno kvalitetna opcija.

Zapravo, upravo to iritira čovjeka što nije onak jednostavno, kak bi trebalo biti, nego treba 100 nepotrebnih koraka da bi se napravilo nešto tako banalno kao koristiti jpg a ne tiff.

Da,i mene to iritira jer koristim grab aplikaciju, i nisam niti ja uspio skužiti zašto forsiraju taj tiff...

Eto još jedna "točka"u pismu Timu...
Tema zaključana.
03.10.2014 | 13:47
Možete mi objasniti zašto je Grab bolji od cmd+shift+3 ili cmd+shift+4, koji generira (sasvim primjereno) PNG?
Tema zaključana.
03.10.2014 | 13:54
Riba kaže:
Nisam još našao rješenje, ali nije li strahovito iritantno da Grap.app kao defaulti format koristi TIFF. Ovo je jedna od stvari koji Snipping tool na Windowsima radi ispravno.

Možda zato što je TIFF lossless? Da idem raditi screenshotove za tisak, bio bih presretan šti su tiff a ne JPG koji uništi hrpu podataka.
Nevezano, Grab.app je zaostai s NeXTa i mislim da ga nisu updejtali valjda od OS X 10.1, zašto ga uopće koristiš?
Tema zaključana.
03.10.2014 | 14:22
Zato što je i on zaostao i nisu ga updejtali još od OS7
Tema zaključana.
03.10.2014 | 14:54
smayoo kaže:
Možete mi objasniti zašto je Grab bolji od cmd+shift+3 ili cmd+shift+4, koji generira (sasvim primjereno) PNG?

Eto, mene nervira što je PNG, a ne JPG ili nešto treće.
Da li u prethodnom jabućnjaku nije bilo moguće ubaciti sliku koja je u PNG formatu?
Tema zaključana.
03.10.2014 | 15:24
Jabučnjak je uvijek prihvaćao PNG. PNG je primjereniji format od JPG za screen capture. JPG je primjeren za fotografije.
Tema zaključana.
03.10.2014 | 15:58
Želim PNG kao default, ne JPG. Cmd shift me ne pita gdje zelim snimiti odabrano.
Tema zaključana.
03.10.2014 | 16:14
To je problem ako želiš svaki put na drugo mjesto, a ako je samo stvar u tome da želiš da to bude uvijek na isto mjesto, ali da to mjesto nije desktop, to se podesi.
Tema zaključana.
03.10.2014 | 16:16
Uz malo klikanja u automatoru možeš si i automatizirati workflow ako baš nužno moraš koristiti grab radi snimanja svaki put na drugo mjesto.
Tema zaključana.
03.10.2014 | 18:07
Za Shift+Command upiši u Terminal:

defaults write com.apple.screencapture type png
ili jpg

defaults write com.apple.screencapture location ~/lokacija
za promjenu lokacije

Ili umjesto Grab probaj koristiti aplikaciju Preview;

File -> Take Screen Shot -> From Selection/Window/Entire Screen

kad spremaš pita za format i lokaciju
Tema zaključana.
03.10.2014 | 18:48
Gle, fakat, ima i Preview tu mogućnost. To uopće nisam skužio.
Ali nije imao na 10.6, zar ne?
Tema zaključana.
03.10.2014 | 19:07
Ima na 10.6.8 s kojeg sam postao.
Tema zaključana.
03.10.2014 | 20:23
Eeeee....
Čovjek se uči svaki dan i na kraju umre glup...
Tema zaključana.
03.10.2014 | 20:30
pjedvaj kaže:
Ili umjesto Grab probaj koristiti aplikaciju Preview;

File -> Take Screen Shot -> From Selection/Window/Entire Screen

kad spremaš pita za format i lokaciju

Hvala, ovo će poslužiti odlično. Što uopće više drže taj glupi Grab.app na disku...
Tema zaključana.
04.10.2014 | 15:02
Riba kaže:
Želim PNG kao default, ne JPG. Cmd shift me ne pita gdje zelim snimiti odabrano.

Riba, koliko se sjećam Cocktail app je imao mogućnost prebacivanja tih defaultnih formata. Tj. možeš ih mijenjati u Terminalu samom, samo moraš znati komadu. Ovako je lakše. Skini si cocktail sa: Cocktail @ MacUpdate
Zapravo, ne budi lijen - evo i slike:

Ariba.png
Tema zaključana.
04.10.2014 | 17:07
Vanjuška kaže:
Riba kaže:

Riba, koliko se sjećam Cocktail app je imao mogućnost prebacivanja tih defaultnih formata. Tj. možeš ih mijenjati u Terminalu samom, samo moraš znati komadu. Ovako je lakše. Skini si cocktail sa: Cocktail @ MacUpdate
Zapravo, ne budi lijen - evo i slike:

Ariba.png

To nije za Grab.app.
Tema zaključana.
04.10.2014 | 17:19
Naravno da nije. To je za cmd+shift+3 ili 4
Tema zaključana.
04.10.2014 | 17:20
Jbt, što je zapeo za taj Grab...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1120)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO