Scaner Driver ne radi za Cannon printer - scaner
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Scaner Driver ne radi za Cannon printer - scaner

05.10.2014 | 20:22
Pozdrav,

Imam problem sa scanerom na cannon pixma 250 , hoće printati ali neće scenirati. Par godina je radio normalno i sada neće odjednom. Probao sam sve izbrisati pa ponovno instalirati ali ne pomaže.

Dalli imate neki savjet ili neki driver koji može vrtiti scaner od cannon ili drugih?

Hvala
Tema zaključana.
05.10.2014 | 20:45
Jesi siguran da je skener kao takav još uvijek ispravan? Radi li skeniranje na windowsima ili linuxu?
Ali si siguran u ispravnost skenera, nešto si promijenio u OS-u radi čega je prestao skenirati.
Koji OS? Koji softver za skeniranje koristiš?
Tema zaključana.
05.10.2014 | 20:48
Hi, da na Pc mi radi normalno...

nisam mjenjao ništa u OS samo mi neće pokrenuti scaner....

OS imam ovaj 10.9.5. to je valjda ovaj zadnji

A softeware je MP Navigator koji mi je radio cijelo vrijeme ok a isti taj na pc radi...
Tema zaključana.
05.10.2014 | 20:53
USB. Scanner uštekan direktno u komp ili u neki hub? Koji su drugi USB uređaji uštekani?
Tema zaključana.
05.10.2014 | 20:55
USB je direktno u kompu, još imam USB od slušalica i miša, ali oni su bili tu uvjek
Tema zaključana.
05.10.2014 | 21:02
Čisto za probu, poištekavaj sve s USB-a osim onog bez čega ne ide (miša), a USB od scannera uštekaj na neki port koji nije onaj na kojem je uvijek uštekan. Kad pokreneš program za skeniranje i ovaj ne pronađe skener, probaj usb ištek-uštek pa pričekati minutu dvije.
Tema zaključana.
05.10.2014 | 21:09
evo probao.. neide , neće ga pokrenuti...

nisam pametan šta napraviti, neznam dali ima neki univerzal driver za scanere
Tema zaključana.
05.10.2014 | 21:28
Nema, koliko ja znam. Mislim da razmišljaš u krivom smjeru.
Koliko ti je dug kabel kojim je spojen scanner na Mac? Možeš probati s nekim kabelom ne duljim od 1,5 m?
Kad pogledaš Console.app, pod all messages, pojavljuje li se novi zapis kad prištekaš scanner, ugasiš-upališ scanner, pokreneš softver za skeniranje...?
Tema zaključana.
05.10.2014 | 21:42
kabel nije preveliki ovaj normalini, ali mislim da je on ok jer na pc radi normalno...

gledam sada tu u ovom Console app mi izbacuje neke errore... Ovo su neki od njih:

05/10/14 22:42:24,560 com.apple.preference.printfax.remoteservice[5130]: Bogus event received by listener connection:
<error: 0x7fff787ecb50> { count = 1, contents =
"XPCErrorDescription" => <string: 0x7fff787ece60> { length = 18, contents = "Connection invalid" }
}
05/10/14 22:42:19,237 com.apple.preference.printfax.remoteservice[5130]: assertion failed: 13F34: liblaunch.dylib + 25164 [A40A0C7B-3216-39B4-8AE0-B5D3BAF1DA8A]: 0x25
05/10/14 22:42:19,237 com.apple.preference.printfax.remoteservice[5130]: assertion failed: 13F34: liblaunch.dylib + 25164 [A40A0C7B-3216-39B4-8AE0-B5D3BAF1DA8A]: 0x25
Tema zaključana.
05.10.2014 | 21:53
Kod spajanja uređaja ne prolazi inicijalna komunikacija. Radi toga on vjerojatno ni ne zna da ima skener spojen. A printer radi jer za printer to nije bitno. Ti odabereš koji printer je u pitanju i pošalješ sadržaj van, a ovaj ga prihvati.
Zašto ne prolazi inicijalna komunikacija - ne znam. Onako, napamet:

1. probaj reinstalirati driver (nije vjerojatno, ali je najjednostavnije)
2. probaj kreirati novi korisnički account pa vidi da li je sve isto iz njega
3. probaj jedan po jedan svaki usb port, probaj i miša ištekati, prati u console app što se događa
4. probaj ipak s drugim usb kabelom
5. probaj s drugim Macom
Tema zaključana.
05.10.2014 | 22:06
ok, probam to sve pa javim, hvala na savjetu
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1199)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO