Safari zaražen?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari zaražen?

30.11.2014 | 10:36
ne znam šta se dešava, ali mislim da nije normalno.
u zadnje vrijeme mi se na Safariju stalno otvaraju mnogobrojni oglasi i to postaje prilično nepodnošljivo. svaki klik mi otvara novi tab s nekom stranicom poput Mac Cleaner i sl., a na raznim (pretežno shopping) stranicama mi se naljepljuju razne "sugestije".
Prilozi:
Tema zaključana.
30.11.2014 | 10:49
MacKeeper si instalirao? Ako jesi, to je od njega vjerojatno.
Tema zaključana.
30.11.2014 | 11:03
Možda je Mac cleaner ili Mac keeper ili kak se sve ta sranja ne zovu... Ako si nešto od toga instalirao miči... Meni se jednom desilo da sam instalirao jednu ekstenziju za Safari koja je služila za download videa iz istoga, također sam primjetio da su mi se počele pojavljivati neke reklame kojih prije nije bilo... Otišao u Safari preferences, onemogućio ekstenziju i reklame su nestale... Možda je i kod tebe nešto takvo....
Tema zaključana.
30.11.2014 | 12:16
nisam instalirao nikakve cleanere, ali sam isto neku video ekstenziju za Safari instalirao i mislim da se nakon toga počelo sve ovo dešavati, samo je sada već postalo nesnosno. problem je što nisam uspio pronaći to što sam instalirao. niti znam kako se zove...
Tema zaključana.
30.11.2014 | 12:21
mislim da sam na nekom sajtu za streaming sportskih utakmica skinuo neki njihov plug-in ili nešto slično koji mi je trebao omogućiti on-line gledanje.
sad više ne znam kako se to zvalo i gdje bih to mogao naći u sistemu i maknuti. u Safari prefsima ne vidim ništa.
bih li dobio što s Reset Safari opcijom?
Tema zaključana.
30.11.2014 | 12:26
Ne. Ima tema o tom problemu. Tino je bio dao neki postupak rješavanja problema, ali bilo je dosta muke. Pažljivo pročitaj cijelu temu prije nego nešto kreneš raditi. Kad pretražuješ forum probaj s riječima safari, mackeeper, pop-up
A nadalje pazi što instaliraš i iz kakvog izvora, pogotovo ako traži da utipkaš password.
Tema zaključana.
30.11.2014 | 13:29
ma znam, pazim na te stvari, ali eto...
potražit ću, hvala.
Tema zaključana.
30.11.2014 | 20:36
I meni su reklame iskakale, pa sam si stavio AdBlock i sad sam miran.

Tema zaključana.
30.11.2014 | 21:04
ma ja ga imam već odavno. od ovoga me nije uspio zaštitit.
Tema zaključana.
30.11.2014 | 21:56
Pokreni Uninstaller.dmg koji skineš odavde i biti ćeš zadovoljan. Pazi u buduće u šta upisuješ pasword. www.jabucnjak.hr/forum/softver/134642-sa...-malware.html#134642
Tema zaključana.
30.11.2014 | 22:34
valjda sam ja baksuz - nije mi to riješilo problem...
Tema zaključana.
30.11.2014 | 22:43
Vjerojatno trebaš svježiju verziju tog uninstallera
Tema zaključana.
30.11.2014 | 23:06
kako, gdje? pa tino je to stavio prije samo mjesec dana.
na onoj stranici ne vidim ništa...
Tema zaključana.
30.11.2014 | 23:34
Pogledaj dali imaš Flashback-Malware instaliran. I to otvori Terminal i upiši ili kopiraj :

defaults read /Applications/Safari.app/Contents/Info LSEnvironment
defaults read /Applications/Firefox.app/Contents/Info LSEnvironment
defaults read ~/.MacOSX/environment DYLD_INSERT_LIBRARIES

Jednu za drugom i poslje svake enter.

Ako dobiješ ovaj odgovor:

The domain/default pair of (…) does not exist”.

Onda ga nemaš i moramo dalje tražiti. Ako da onda ga moramo skinuti.
Tema zaključana.
01.12.2014 | 00:24
Si bacio pogled ovdje: www.thesafemac.com
Tema zaključana.
01.12.2014 | 05:59
kako, gdje? pa tino je to stavio prije samo mjesec dana

To je glavni problem s malwareom. Brzo evoluira.
Tema zaključana.
01.12.2014 | 23:27
Terminal kaže "domain does not exist".

bacio sam pogled na The safe Mac, ali baš ne kužim šta bih trebao gledati - jedino da ih idem redom otvarati...
Tema zaključana.
07.01.2015 | 12:11
čini se da sam riješio problem - zasad izgleda dobro.
prema ovim instrukcijama: www.thesafemac.com/arg/ i pomoću ovoga: www.adwaremedic.com/index.php
hvala IgorD na preporuci.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1192)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO