Plex Media Server - startanje kod boot-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Plex Media Server - startanje kod boot-a

04.03.2015 | 13:28
Pozdrav,

ima li netko na forumu da je uspio natjerati Plex Media Server da se starta kod boot-anja. Naime po defaultu Plex radi kada se user logira i cijeli library je unutar user foldera.
Ono što sam zamislio je slijedeće:
1. imam MacMini koji bi služio za PlexMediaServer, datoteke su na NAS-u
2. NAS je podešen na način da se gasi svaku noć u 2 i pali se oko 8 ujutro. Isto bi podesio i Mac Mini.
3. Plex bi trebao raditi bez da se netko logira, znači kao service (daemon).

Google-ao sam okolo, ali nisam našao baš neko riješenje mojih potreba.
Ovo je najbliže što bi meni trebalo, ali ne kužim neke pojmove koje čovjek spominje Auto-launch Plex Media Server on Mac OS X.

Hvala unaprijed.
Tema zaključana.
04.03.2015 | 14:47
Zašto uopće gasiti MAC?
Tema zaključana.
04.03.2015 | 15:05
Ma svejedno, gasiti ili ne. Ako nestane struje opet će se trebati netko logirati.
Obično me nema 3 dana tjedno doma, i uobičajeno tada nastaju problemi s tehnikom po kući pa eto belaja .
Ovaj mini neće biti spojen na monitor, niti miš niti tipkovnicu. Ja ću ga administrirati preko remote-a.
Zato bih htio da Plex radi i bez logiranja.
Tema zaključana.
04.03.2015 | 15:43
Ja koristim Plex media server in imacu i kod bootanja se podigne automatski.
To napraviš tako da otiđi Postavke sustava-korisnici i grupe-stavke za prijavu- na + i dodaš plex app.
i prilikom restarta plex server se podigne i radi u pozadini.
Tema zaključana.
04.03.2015 | 15:48
to stoji, ali on želi da plex starta kada se mac starta 'bez' logiranja usera
Tema zaključana.
04.03.2015 | 15:59
Podesi ga da se automatski logira user i ista stvar..bez naknadnog logiranja
Tema zaključana.
04.03.2015 | 16:27
Ljut k0 Ri5 kaže:
Podesi ga da se automatski logira user i ista stvar..bez naknadnog logiranja

To je opcija, baš ako ne nađem drugo riješenje.
Tema zaključana.
06.03.2015 | 17:05
Ako Mac nikad ne gasiš (nema potrebe gasiti kad ionako ode u sleep dok se ne koristi, a probudi se čim mu netko pokuša pristupiti preko mreže), onda se samo jednom ulogiraš i to je to.
No da bi to radilo mislim da u mreži moraš imati uređaj (koji stalno radi) i koji bude bio Bonjour Sleep Proxy, to može biti bilo koji od:
Airport Express
Airport Extreme
Airport Time Capsule
Apple TV

Ako nemaš, onda ostaviš Mac Mini da nikad ne ide u sleep, ionako koristi zanemarivo struje.
Tema zaključana.
09.03.2015 | 08:54
Idi na github stranicu,trazi podesavanje plex media servera i negdje tamo ima komanda za autostart plex servera trenutno nisam u mogucnosti da ti nadjem link,moraces se malo zaroviti.

Pozdrav
Tema zaključana.
10.03.2015 | 00:53
Evo u postavkama plex servera, automatic login.
Prilozi:
Tema zaključana.
10.03.2015 | 09:10
Za sada sam ostao na automatic login-u jer nisam riješio pristup NAS-u. Naime za pristup NAS-u je isto potrebno user i pass, što sam stavio u keychain pod userom kojem je podešeno automatic login. Automatic start Plex servera sam riješio, ali ako se nitko ne logira onda nema Plex server pristup NAS-u.
Hvala svima na odgovorima.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1596)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO