Novi browser
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi browser

06.04.2016 | 15:51
vivaldi.com/?lang=en

Da li je netko imas priliku da ga testrita?
Tema zaključana.
06.04.2016 | 17:40
Koristim ga ja već neko vrijeme od rane beta verzije. Radi se o proizvodu bivšeg "šefa" Opere i u osnovi se radi o svojevrsnom remakeu Opera brwosera vezije 12 (nakon čega su na opće negodovanje napravili rez, promijenili engine i većinu featureova zbog kojeg su ga ljudi koristili).
Dakle zanimljiv će biti bivšim korisnicima Opera browsera koji pate za opcijama na koje su navikli, a ostali...ne znam baš. U međuvremenu ni u Operi nisu sjedili prekriženih ruku i trenutno sam jako zadovoljan njihovom trenutnom verzijom.

Koristi Chrome/Blink engine.

Spremam jedan pregled tekućih Mac browsera koji su trenutno na "tržištu" pa će i to razjasniti neke stvari.
Tema zaključana.
06.04.2016 | 18:31
Chrome/Blink engine, da li to ima nekakve veze sa googlom ili je to neki nezavisni engine?

Btw, kada budes radio pregled browsera za Mac bilo bi korisno da navedes koji engine koristi.
Tema zaključana.
06.04.2016 | 19:36
dobar je Vivaldi,u zadnje vreme ide i cesto Update...
ja u zadnjih par meseci najvise koristim 'Yandex Browser(64-bit)'ubedljivo mi najbrze radi,i najbolje blokira sve napasti....to je moje licno zapazanje...
browser.yandex.com
Tema zaključana.
07.04.2016 | 05:32
Drow kaže:
Chrome/Blink engine, da li to ima nekakve veze sa googlom ili je to neki nezavisni engine?

Btw, kada budes radio pregled browsera za Mac bilo bi korisno da navedes koji engine koristi.

Hocu, iako je meni osobno to potpuno sporedna informacija.

Blink je engine koji je razvio open source Chromium projekt, isti engine koristi Chrome i jos nekoliko browsera. Fork je to WebKita kojeg koristi Safari. Dakle nezavisan je jer je open source i svatko moze sudjelovati u razvoju iako je Google najveci doprinositelj.
Tema zaključana.
07.04.2016 | 09:57
Očekivao sam ko u Operi 12, desni klik na bilo koju ikonu u UI i remove from panel, al ne vidim tu opciju.

Ne trpim nepotrebne ikone, UI mora biti savršeno minimalan, a Vivaldi to baš i nije.
Tema zaključana.
07.04.2016 | 15:43
mozda probas 'Lynx for Mac OS X'..nema de kolko nema nista:)
habilis.net/lynxlet/
@naravno salim se malo...
Tema zaključana.
08.04.2016 | 12:14
Lynx ko defaultni browser, a mutt email klijent.

Šalu na stranu, možda sam ja malo zahtjevan kaj se tog tiče. Moj desktop nema docka, nema ikona, obična plain color zelena podloga i nikakve ikone u menu baru. Samo fokus na bitno.

Vivaldi mi s te strane izgleda ko slikovnica, kad ga uključiš po defaultu. Već je to dovoljno da me otjera, iako se to sve vjerojatno (nadam se) može promijeniti u postavkama.
Bijelo, sivo, crveno, hrpa ikona.
www.extremetech.com/wp-content/uploads/2...27-at-4.04.48-PM.png
Tema zaključana.
08.04.2016 | 14:39
Oh, svašta se tu da podesiti, je li ti ovo dovoljno minimalistički?

vivaldiminimum.png
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1604)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO