Postbox 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Postbox 5

27.09.2016 | 17:09
Postbox e-mail klijent koristim od 2009 godine. Sve ove godine me pouzdano služio i uvijek ga preporučim kao alternativu Mail.appu ljudima kojima nije nezamislivo platiti nešto što često koriste.
Verzija 4 nije donijela neka poseban poboljšanja, cijena je spuštena na 10 USD i činilo se da je Postbox dosegao svoj vrhunac i otišao u vječni "maintenance mode". Danas iznenađenje - izašao je Postbox 5, a posebno veseli što je popis noviteta dugačak, i što je još i važnije gotovo sve odreda se čini korisno:

www.postbox-inc.com/features

U posljednje vrijeme sam češće koristio MailMate kao rezervnu opciju, ali sa ovim updateom se vraćam na Postbox. (Kome je bitno, MailMate koristi trećinu RAMa u odnosu na Postbox)

Cijena nove verzije je trenutno 32 USD, a kako sam 2009 lukavo kupio lifetime licencu za mene je i dalje besplatan. Sjajna investicija!

Idem na testiranje!
Tema zaključana.
27.09.2016 | 18:36
Hvala Riba za info.

Osobno sam testirao nekoliko email klijenata, ukljucujuci i neku stariju inacicu Postboxa, i na kraju se uvijek vratim na Apple Mail.

Jednostavno su moje email potrebe takve da rudimentalni alati obavljaju zadacu

U poslovnom okruzenju, na WIN, sam korisito Outlook i radio je odlicno.

Sto vama ljudi konkretno ne valja u Apple mail, da trazite alternative?
Tema zaključana.
27.09.2016 | 18:59
Ruku na srce ni ja ne koristim mogućnosti koje bi možda i trebao, poraditi ću na tome kad ih već imam.

Meni je tada pukao film jer se Mail.app često zaglavljivao kod sinkronizacije, iz nepoznatih razloga bi tražio upisivanje passworda i slično. Možda je sve to u međuvremenu riješeno, ali "prošla baka s kolačima".

Iako nisam mežu njima, vjerojatno ima ljudi koji bi voljeli koristiti isti klijent na Windowsima i OS X...pardon macOSu, pa im je ovo zanimljivo.

Naravno, ako nekome Mail.app ispunjava sve potrebe, nema razloga za promjenom.
Tema zaključana.
27.09.2016 | 19:55
Ja sam upravo na tvoj nagovor jednom probao Postbox i totalno me ispiz*io, i to u rekordno kratkom roku.
Problemi s Apple Mailom koje spominješ, ja im još pridodajem vrlo ćudljivo ponašanje pri IMAP sinkronizaciji, pokazalo se, pretežno su imali veze s mail serverima koji su koristili neke neažurne i zastarjele verzije, a puno manje sa samim Apple Mailom.
Inače, meni uopće nije problem platiti nešto što često koristim, ali ovdje fakat nisam vidio nikakvo poboljšanje u odnosu na Apple Mail.
Tema zaključana.
27.09.2016 | 20:04
smayoo kaže:
Problemi s Apple Mailom koje spominješ, ja im još pridodajem vrlo ćudljivo ponašanje pri IMAP sinkronizaciji, pokazalo se, pretežno su imali veze s mail serverima koji su koristili neke neažurne i zastarjele verzije, a puno manje sa samim Apple Mailom.

Ovo sigurno nije bio slučaj kod mene jer koristim Fastmail, a oni ne da koriste Cyrus mail server već su glavni contributori za development, ali da, to su problemi na koje sam mislio.
Tema zaključana.
28.09.2016 | 13:42
Riba, hvala na info... već sam u par navrata primjetio tvoje dugogodišnje korištenje PostBox-a

Pa evo ako može par pitanja vezano:

Nisam neki "havy e-mail user"... govorimo o 30-tak, manje-više, mailova na dnevnoj bazi, no od toga 90% na poslovnom mailu koji je Exchange... tako da sam nakon AppMail, Airdrop i niti sam neznam više što, zapeo na Outlook-u (momentalno 2016 for MAC). No i tu se problemi javljaju sa sinhronizacijama, skidanjem priloga na sporijim mrežama itd. Ali eto, što se Exchange maila tiće, ipak je meni osobno za sada najbolja opcija.

Vezano za PostBox.... malo sam presurfao njihovu web stranicu i nisam našao info da li podržava Exchange i kakva je integracija sa kalendarom (opcije su za kalendar otvorene za sad je tu Apple Caledar, Fantastical i naravno Outlookov integriran u email client). Integracija s nekim kalendarom mi je veoma važna.

Ako ima toga, može li iskustva?

Unaprijed hvala
Tema zaključana.
28.09.2016 | 14:40
Ako ti je važna integracija sa Exchangeom onda je vjerojatno Outlook najbolji izbor. Osobno nemam s tim nikakvih iskustava, poslovni email korisim iskljucivo na poslovnom laptopu ili preko weba.

Postbox poput Thunderbirda podržava add-onove, a jedan od njih je Lightning koji dodaje kalendar. Za thunderbird vidim da postoji add-on koji integrira Outlook kalendar sa Lightningom, međutim nemodificirani add-onovi za Thunderbird ne rade na Postboxu.

Rekao bih da je za tvoje potrebe i režim korištenja Outlook najbolji izbor.
Tema zaključana.
28.09.2016 | 15:09
Da, bojao sam se tog odgovora

Hvala
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1608)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO