MacbookPro 2016 - pucketanje zvucnika
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacbookPro 2016 - pucketanje zvucnika

03.01.2017 | 19:47
Dobro vecer jabucari...

Imam jedan problem a na apple forumu i po webu vidim da ih ima brdo...ali ajde da vidim i na nasem forumu dali isto ima nekoproblem sa pucketanjem zvucnika.

Prije koji tjedan sam kupio novi Macbook pro 2016 non-touch bar. Macbook je odlican, strava, stvarno. Poslije tjedan dana cujem svako toliko pucketanje na zvucnicima. Nekad zapucketa pri boot-anju nekad dok surfam. Dok nista ne radim mi se cini da nista ne zapucketa. Deinstalirao sam Operu i viber jer sam citao da i za te navedene aplikacije su imali ljudi problem sa tim pucketanjem..nesto kao da je pomoglo i to ali ne 100%. Dok su mi slusalice u utoru na njih zapucketa a na vanjskom zvucniku ne...tako da je neki problem sa driver-ima ili nesto. Napravio sam nadogradnju na macOS 10.12.2. i to pucketanje se drasticno smanjilo ali opet zapucketa tu i tamo na sekundu.

Ja neznam sta radit. Citam reset nvram ali cisto sumljam da ce to ista pomoc. Mozda da napravim factory reset?! Hmm

Benti pucketanje Apple. Grrr
Tema zaključana.
03.01.2017 | 21:23
Vrati ga u ducan i nek ti zamjene...
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.01.2017 | 00:17
energyman kaže:
Vrati ga u ducan i nek ti zamjene...

zadnji powerbook 15", ista stvar sa OSom koji je stigao s njim, pa je proslo neko vrijeme dok update to nije rijesio...

trebalo je 2 updejta da rijese...

bio sam i ja grrrr
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
04.01.2017 | 18:45
Kladim se da je to softverski problem. Treba pronaći uzorak kada se pojavljuje, da je hardverski problem (tipa loš spoj konektora na zvučnik ili oštećena žica) to bi se pojavljivalo uvijek i stalno, a ne bi se pojavljivalo nikada na slušalicama. Ako se stvar čuje i na slušalicama, onda su šanse da je to hardver problem niske. Vjerojatno kao što Dijete kaže samo treba pričekati neki OS update koji će to adresirati.

Dobit ću jedan identičan stroj vjerojatno drugi tjedan na test, pa ću baš obratiti pozornost na to!
Tema zaključana.
04.01.2017 | 20:21
Vrag mi nije dao mira pa san išao isprobat reinstall OS-a. Dok sam radio reinstall ništa se nije čulo...kad je završio instalirat OS jedanput je zapucketao i to je to. Sada se nikakvo pucketanje ne čuje. Ja ću i dalje imat velike uši na zvučnike pa bumo vidli...

Pri reinstall odmah mi je napravio nadogradnju na 10.12.2.... neznam dali to ima kakvo značenje jer sam i prije dva dana napravio update pa se nije skroz riješio moj problem. A možda ga je kakva aplikacija poput Viber-a, Telegrama, VLC-a i Opera browser-a raz*ebala. To sam zaboravio, svaki put kad sam pokrenuo Operu je full zapucketalo...još je i najviše pucao zvučnik kad sam koristio Operu.

Bit će sigurno softverski problem jer na slušalicama se čulo pucanje a na vanjskom zvučniku nije se čulo.

Malo mi je danas laknulo kad sam vidio da ima ipak dobrog pomaka nakon reinstall OS-a.... Macbook bi vratio u store da sam bio 100% siguran da je hardverski problem zvučnika. Ovako ne vraćam strojčinu.

Obavjestit ću nakon par dana kako stojim sa pucketanjem.

Davore, obrati pažnju da, molim te, baš me zanima.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1588)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO