Kako skenirati (OSX El Capitan)?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako skenirati (OSX El Capitan)?

20.07.2017 | 16:19
danas sam išao nešto skenirati, nakon duuugo vremena, pa sam otkrio da mi na El Capitanu više ne radi driver (za Canon LiDE 35), ali da se može preko OS-a skenirati putem Previewa ili Image Capturea.
no, ni jedan ni drugi app ne detektiraju skener. u Previewu je ona opcija Import from scanner siva, a IC također ne detektira ništa spojeno.

zna li tko u čemu je stvar?
Tema zaključana.
20.07.2017 | 17:03
Stvar je u govancima iz Canona gdje te tjeraju kupiti novi skener jer su zključili kako ovoga imaš predugo.
Rješenje se nameće u obliku Vuescan-a. K'o za vraga i tvoj www.hamrick.com/vuescan/canon_lide_35.ht...echnical-information skener je na popisu kao i tisuće drugih i daleko skupljih kao film scanners & drum scannres koji su koštali kao polovni auto. Danas ako želiš upogoniti te skenere u principu kupuješ polovna računala (PowerMac G4 ili G5) koja gone 10.3, 10.4 ili 10.5, a rijetko i 10.6 jer govanca iz Canona nisu niti za 10.6 napravili drivere.
Za 39,95$ osnovni ili 89,95$ prošireni Vuescan treba istovariti, ali smatram kako je to ulaganje u budućnost jer kad uleti kakav vrhunski a jeftini skener, biti ćeš spreman.
Tema zaključana.
20.07.2017 | 19:04
ma već sam vidio taj softver. ne dolazi mi u obzir to plaćati jer sam skener u zadnje tri godine koristio valjda jedanput - uključujući ovo danas.

možda nađem neko free rješenje...
Tema zaključana.
20.07.2017 | 21:38
Finn kaže:
ma već sam vidio taj softver. ne dolazi mi u obzir to plaćati jer sam skener u zadnje tri godine koristio valjda jedanput - uključujući ovo danas.

Si probao s virtualkom? Staviš neki raniji os ili windoze i probaš.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
21.07.2017 | 07:40
Žabac ti je sve rekao. VueScan rješava stvar. Bilo je čak po netu starih verzija u nekoj trial formi koje bez obzira što su x godina stare uredno rade. Mislim da ja koristim Canon te serije na poslu i ok radi na El Captianu.
Tema zaključana.
21.07.2017 | 08:05
Ma instaliraj na iphoneu Scannable aplikaciju i skeniraj sto god zelis.
Tema zaključana.
21.07.2017 | 08:32
Već smo jednom vodili ovakvu istu diskusiju. Nije ista stvar skenirati nešto na brzinu "iz ruke", na terenu, čisto da ostane digitalna kopija i skenirati na stolu, da se od analognog dobije kvalitetni digitalni sadržaj.
Tema zaključana.
21.07.2017 | 16:46
VurScan je probni 1 mjesec.
Tema zaključana.
23.07.2017 | 13:56
Finn kaže:

Pa ako je 1x godisnje, zicaj nekoga da ti poskenira. Bojim se kako free rjesenje ne budes nasao ako mislis legalno do niega dojti.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1429)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO