El Capitan - nova instalacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan - nova instalacija

31.08.2017 | 18:49
Pozz,

Evo ovako; Svoj mac pro late 08 sam nadogradio s novim SSD-om i instalirao novi OS i odjednom su počeli problemi. Laptop je počeo užasno štekati kad se upali i kad otvorim Safari sam ga zatvori poslje 10 sec tako i za AppStore te nakon nekog vremena uopće mi nedozvoljava da ih pokrenem, nereagira na to kao da uoće nisam ni kliknuo. Zna netko u čemu bi mogao biti problem što sustav tako luduje da nemogu nista raditi.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
31.08.2017 | 21:51
Koji SSD točno? Ima modela koji nisu kompatibilni i onda rade s prekidima ili strašno sporo, možda je to u pitanju.
Tema zaključana.
31.08.2017 | 22:54
Ugradio sam ovaj SSD disk 240 GB, KINGSTON A400.
Da ali zašto mi neradi Safari ili AppStore samo me izbaci i neda mi ponovno da udem u te aplikacije a mogu uci u druge aplikacije
Tema zaključana.
01.09.2017 | 09:34
Prvi korak je pokrenuti Console.app i pogledati što kaže sistemski log kada pokušaš pokrenuti aplikacije ili u trenutku kada se zatvore.
Tema zaključana.
01.09.2017 | 10:08
Ok. Kad dođem s posla to ću napraviti pa zaljepiti vamo.
Tema zaključana.
06.09.2017 | 19:19
Evo ovo kaze log:

(izbrisao moderator)

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: log.log.zip
Veličina datoteke: 13 KB
Tema zaključana.
06.09.2017 | 20:22
Log snimiš, zipaš, pa priheftaš uz post. Inače učiniš thread strašno nečitkim i teškim za pregledavanje.
To što si postao je izvadak iz system loga. Ja tu ne razaznajem ništa neobično. Otvori Console aplikaciju, s lijeve strane odaberi "All Messages" pa desno gore u tražilici od Console prozora utipkaj ime aplikacije koja crasha (npr. Safari ili App Store). Log će ti se isfiltrirati da pokaže samo retke gdje se spominje ta aplikacija. To, tako isfiltrirano, daj da vidimo.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 06:59
Evo da javim, da nikako nisam mogao namjestiti taj SSD na svoj mac, a googlao sam i tražio šta i kako... Vratio sam svoj statri HD i sve radi savršeno, što me dovodi do zaključka kako taj ssd neodgovara mom macu.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 09:41
Ovakve stvari bi bile dobro stavljati na jednu hrpu i raditi bazu kombinacija koje ne rade.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 10:53
To bi svakako bilo korisno
Tema zaključana.
11.09.2017 | 11:05
Moguće je da SSD ne odgovara Macu, ali moguće je i puno trivijalnije - da ga nisi bio dobro uštekao.
Tema zaključana.
12.09.2017 | 09:07
To sam svakako višestruko provjerio , te napravio 2 puta instalaciju ispočetka ali uvijek isto se ponašao... Sad sa starim HD bar radi a s ovaj SSD ću ubaciti u drugi laptop.. bitno da nestoji i neskuplja prašinu kad sam ga već kupio
Tema zaključana.
16.09.2017 | 12:35
Isto se meni dogodilo na MBP 7,1 s Kingston HyperX 240 GB diskom. Uopće nije bootao. Stavio sam umjesto njega Intelov SSD s kojim nema nikakvih problema, a Kingston nisam uspio pokrenuti čak niti kao dodatni disk na mjestu SuperDrivea pa mi je ostao u ladici kao eksterni disk
Tema zaključana.
17.09.2017 | 09:09
Već par puta se ovdje spominje Kingston i problemi s njime u MAC-u. Očito ih treba izbjegavati.
Ja sam kupio Intel-ov disk.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
17.09.2017 | 11:38
Ne treba izbjegavati, nego se treba informirati.

Ugradio sam do sada valjda 30 SSD-a, od toga 95% Kingston V300, svi rade odlično.

No, stoji da je bilo ranih serija koje jednostavno nisu radile s Macom kako treba i Kingston ih je besplatno mijenjao za kompatibilan model.
Tema zaključana.
17.09.2017 | 13:26
dpasaric kaže:
Ne treba izbjegavati, nego se treba informirati.

Ugradio sam do sada valjda 30 SSD-a, od toga 95% Kingston V300, svi rade odlično.

No, stoji da je bilo ranih serija koje jednostavno nisu radile s Macom kako treba i Kingston ih je besplatno mijenjao za kompatibilan model.

Točno, ali nekako mislim kako je bolje zaobići nego riskirati nekompatibilnost. Tebi rade, nekome ne. Ne vjerujem kako je razlika u cjeni tolika da se rizik isplati.
Tema zaključana.
17.09.2017 | 15:49
Nekako se slažem s tim. Zašto bi itko bio spreman na tu gnjavažu kad može jednostavno kupiti SSD drugog proizvođača?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1520)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO